Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, έχω την εξής απορία και θα ήθελα την βοήθειά σας!

Έχω φτιάξει μια απλή εφαρμογή (ένα μετατροπέα χρημάτων) περισσότερο για να εξοικειωθώ με έναν συνδυασμό από hmtl, javascript,ajax και servlet.

Η εφαρμογή τρέχει κανονικά στον Netbeans και όταν έχω θέσει σε λειτουργία τον web server apache tomcat. Θέλω να ξεκαθαρίσω τα παρακάτω:

α. Μπορώ να στήσω κάπου την εφαρμογή ώστε να έχει πρόσβαση όποιος θέλει και να την βλέπει;(μπορώ να την ανεβάσω κάπου);Δηλαδή, πχ αν κάποιος μου ζητήσει να του δείξω την εφαρμογή να μην κάνει την διαδικασία να κατεβάσει τον κώδικα από το github να ανοίξει τον tomcat και το netbeans και να δει ότι δουλεύει στο LAN.

β. Οι web servers έχουν όλοι την ίδια δομή, δηλαδή από την στιγμή που τρέχει στον tomcat σημαίνει ότι τρέχει και σε έναν web-server μη ανοιχτού λογισμικού;

ευχαριστώ!

Δημοσ.

O Tomcat δεν είναι web server. Είναι application server. Φτιάχνεις ένα Web Archive (WAR file) που περιέχει jsp αρχεία ή servlet και το κάνεις Deploy εκεί.

Από το http://tomcat.apache.org/

Apache Tomcat™ is an open source software implementation of the Java Servlet and JavaServer Pages technologies. The Java Servlet and JavaServer Pages specifications are developed under the Java Community Process.

Άρα για το α) μπορείς να την στήσεις κάπου και να είναι προσβάσιμη απο όλους αλλά θα χρειαστείς τον tomcat ή κάποιον ανάλογο application server. Εμμέσως απαντήσαμε και το β). Αν έχεις έναν απλό IIS ή Αpache όχι η εφαρμογή σου δεν θα τρέξει. Χρειάζεσαι τον Tomcat ή κάποιον άλλον ανάλογο application server που να υποστηρίζει Java Servlet και JavaServer Pages.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...