kanesaxo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Επειδή οι δίσκοι εδώ και κάποια χρόνια, καταστρέφονται με δαιμονιώδεις ρυθμούς, θα ήθελα να μου προτείνετε ότι πιο value for money εξωτερικό σκληρό υπάρχει για να κρατώ backup τα δεδομένα της δουλειάς. Απο την μία εχω κανα 2 veloci raptor, που είναι "σκυλιά", αλλά δε γουστάρω εξωτερικες θήκες, πριζες, πριζάκια. Το μέγεθος τονίζω πως δε με ενδιαφέρει, τα δεδομένα είναι μικρού μεγέθους. Αντε να πιάνουν καμμια 50ριά γκιγκα ολα. Απο μια ερευνα αγοράς που έκανα, βλέπω πως όλοι οι δισκοι εχουν 2 χρόνια εγγύηση. Δε μ'αρεσε αυτό. Ημουν μαλλον συνηθισμένος στους raptors με τα 5. Απο την αλλη βλέπω αυτα τα ΝΑS. Κι αυτό δε με βολεύει γιατι θα πρεπει να κινω το δίσκο σε 2 γραφεία και σπίτι. Υπάρχει κάτι σε ετοιμο σκληρό που να είναι δοκιμασμένος, να μας καλύπτει κτλ; όσο αντικειμενικό μπορεί να'ναι αυτό. Υ.Γ. βρήκα ένα άρθρο μιας ερευνας, που στατιστικα τα μικρότερα failures τα εχει η hitachi (?!) Απλά διάβασα το αποτέλεσμα και τους πίνακες βέβαια, δεν εντρύφησα. Υ.Γ.2, πάντως απο προσωπική εμπειρία, και WD και Seagate που είχα, τα'παιξαν. Αλλα και ιδιας μαρκας, αλλους δισκους τους εχω...αιώνες. Βγάλε άκρη.
lion2486 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 προτιμώ Samsung, Hitachi και αν δεν βρω κάτι να μου κάνει, πάω σε wd. Εγώ έχω πάρει έναν 2,5 Samsung 1TB, τον ενεργοποιώ μόνο για να πάρω τα αντίγραφα και μετά μένει στο ράφι. Αν τα αρχεία σου δεν αλλάζουν συχνά, σκέψου λύση του cd/dvd. Επίσης για κάποια λύση τύπου bitorrent sync, dropbox, google drive, owncloud ή κάτι τέτοιο Online?
Mr_Terror Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Αν ψαχνεις μεγαλη εγγυηση κοιτας Wd σειρα black με 5 χρονια εγγυηση.Θεωρητικα εχουν μεγαλυτερη αξιοπιστια απο αλλους δισκους με μικροτερη εγγυηση.Λεω θεωρητικα γιατι ο δικος μου black WD με 0 χρηση ψοφησε.
CMD Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Western Red , φτιαγμένοι για NAS να λειτουργούν 24/7
kanesaxo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς, όπως ανέφερα, συνφορουμίτες, δεν υπάρχει η δυνατότητα για ΝΑS συσκευή, αλλά ούτε για εξωτερική θήκη. Οπότε είναι δυνατόν να βρώ εξωτερικό δισκο...western red ? αλλιως επαιρνα μια θήκη κι εβαζα ενα velociraptor μεσα, γιατι μου περισσεουν κανα 2. Μάλλον θα κάνω αυτό που λεει ο lion, θα παρω κάποιον (αλλα ποιον και θα τον ενεργοποιώ μόνον για το μπακαπ, πχ μια φορα τη βδομάδα) και μετά ράφι. Πάλι ομως θελω να γλυτώσω καλώδιοτροφοδοτικα... Υ.Γ. όλοι πλέον οι εξωτερικοί εχουν προεγκατεστημένο προγραμματάκι για μπακαπ; http://www.skroutz.gr/s/4857283/Hitachi-Touro-S-500GB-USB-3-0.html(νομίζω εχει WD δισκο) , απ'τους ελάχιστους στις 7200. http://www.skroutz.gr/s/3731216/Toshiba-Store-Slim-2-5-500GB.html Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2015 από kanesaxo
CMD Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Νόμιζα θα τους έβαζες μέσα στο κουτί για back up , για αυτό σου είπα για red.
George! Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Απ΄ ότι μου είπαν στο Πλαίσιο οι WD My Book κατα 99% έχουν μέσα δίσκους red αλλά δεν ξέρω αν σου κάνει μιας και είναι 3,5άρης και φυσικά θα πρέπει πρώτα κάποιος που έχει τον δίσκο να μας επιβεβαιώσει ότι όντως έχει red.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα