deviant Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Έχω μια μεταλική θήκη για εξωτερικό σκληρό 3.5, που δέχεται ρεύμα από την πρίζα μέσω μετασχηματιστή 5v. Στο μεταλικό περίβλημα παρουσιάζεται,ηλεκτρικό φορτίο, το αισθάνεσαι καθώς το αγγίζεις... δεν σε πετά το ρεύμα, αλλά αισθάνεσαι την επιφανεια σα να έχει τριβή καθώς σέρνεις το χέρι σου πάνω της. Το ίδο φαινόμενο παρουσιάζεται και στην μεταλική επιφάνεια του laptop μου, όταν έχω συνδεμένο το σκληρό μέσω της usb3 θήρας. Το φαινόμενο αυτό με ανησυχεί, μη κάψω είτε το σκληρό πoυ έχω βάλei στη θήκη, είτε το laptop... Τι λέτε; http://www.e-shop.gr/ms-tech-lu-387s-35-sata-hdd-external-case-usb30-black-p-PER.801271
Sheogorath Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Το γυρίζεις πίσω? Ολες οι άλλες λύσεις χρειάζονται να το αποσυναρμολογήσεις και να μετρήσεις με πολύμετρο κτλ. Αν έχει εγγύηση μην σκοτίζεσαι άδικα
Fubar.gr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Η θήκη δέν έχει δική της γείωση, αλλά είναι σχεδιασμένη να γειώνεται μέσω του υπολογιστή για να μήν υπάρχουν θέματα με ground loops. Απ ότι φαίνεται ούτε το laptop σου είναι γειωμένο, οπότε δημιουργείται το πρόβλημα που περιγράφεις. Είναι ενοχλητικό αλλά σε καμία περίπτωση επικίνδυνο. Η μόνη λύση είναι να βγείς άλλο τροφοδοτικο 5V για τη θήκη που να είναι γειωμένο. 1
deviant Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Το γύρισα και μου είπε οτι είναι Νορμάλ...
veteranos123 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Η θήκη δέν έχει δική της γείωση, αλλά είναι σχεδιασμένη να γειώνεται μέσω του υπολογιστή για να μήν υπάρχουν θέματα με ground loops. Απ ότι φαίνεται ούτε το laptop σου είναι γειωμένο, οπότε δημιουργείται το πρόβλημα που περιγράφεις. Είναι ενοχλητικό αλλά σε καμία περίπτωση επικίνδυνο. Η μόνη λύση είναι να βγείς άλλο τροφοδοτικο 5V για τη θήκη που να είναι γειωμένο. Ίσως να έχει πρόβλημα η γείωση της πρίζας οποτε να μην γειωνεται το τροφοδοτικό (σε περίπτωση που το φις είναι σουκο και οχι διπολικο) 1
cuprakatos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Πατάς μήπως πάνω σε μάλλινο χαλί όταν το νοιώθεις ; Διότι, ούτε το λαπτοπ παίρνει 230V ούτε ο δίσκος ο εξωτερικός, για τέτοιες διαρροές και αν είχε τέτοιες διαρροές, απλά δε θα ρώταγες τί είναι τώρα, γιατί απλά θα είχαν σκάσει όλα μες το λαπτοπ ή στο δίσκο . Η τάση που φτάνει στο μηχάνημα είναι 12 .....24 κάπου κει. Μπορεί να ναι στατικός ηλεκτρισμός απλά
deviant Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Τελικά γείωσα την θήκη, ενόνοντάς την με το καλοριφέρ και όλα κομπλε... δεν εμφανίζεται καμία διαροή. 1
Sheogorath Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Τελικά γείωσα την θήκη, ενόνοντάς την με το καλοριφέρ και όλα κομπλε... δεν εμφανίζεται καμία διαροή. 2
SPANK Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Βασικά θα σου έλεγα να μην παίζει με τετοια πράγματα και αυτη η λύση ειναι πολύ πρόχειρη , επειδή λες οτι το ίδιο παρουσιάζεται και στο laptop σου καλύτερα να πάρεις ενα πολύμπριζο ασφαλείς η να κοιτάξεις την πρίζα σου γιατι κινδυνεύεις να τα κάψεις κανα laptop 1
spirosoupia Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Φίλε μου είχα αντιμετωπίσει ένα παρόμοιο πρόβλημα κ έφταιγε η πρίζα. Δεν χάνεις τίποτα να το κοιτάξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα