Martini Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Πριν 3-4 μέρες πήρα Pc. ΑΜD 8350, 16 GB RAM, ssd Samsung 850 PRO. Motherboard Asus sabertooth 990fx r2.0. Boot Time se windows 8 περιπου 22 sec. Δεν είναι πολλά?? Είχα εντύπωση οτι θα κανε τα μισα. Πρέπει να αλλάξω κάτι??
revolver1990 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Τσέκαρε αν είναι ενεργοποιημένο το ahci,όπως επίσης κάνε την βελτιστοποίηση από το sansung magician.Εμένα το Laptop με 840 evo bootarei με όλα τα services σε 11 sec και στην οθόνη login σε 6.Τέλος,κάνε benchmark στον ssd(και αυτό από το samsung magician) μπας και ο δίσκος δεν πιάνει τις ταχύτητες που πρέπει 450mb/s-500mb/s πρέπει να πιάνει.
Martini Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 To ahci απο που πρεπει να το δω? BIOS? Είναι κάπου συγκεκριμένα ? Τo magician ούτε το χα βάλει. Τhank you!!!
revolver1990 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Το ahci το βλέπεις από bios αλλά το γράφει και το samsung magician. Για να σε βοηθήσω θα σου δείξω screenshot. Στη πρώτη καρτέλα βλέπεις αν είσαι σε ahci mode και αν ο ssd είναι συνδεδεμένος σε sata 3. Μετά θα πας στις 2 καρτέλες και θα κάνεις τα optimizations Στο os optimization διάλεξε το maximum performance.
Martini Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Ναι οκ ACHI ειναι και Sata3. Eβαλα και Maximum Performance. Tωρα κανει περιπου 15 μεχρι να φανει το logo των Windows 8 και 19 να ανοιξει στο desktop. Πρεπει να ναι καλύτερα απο πριν αλλα δε θα πρεπει να κανει παλι πιο λιγο? Πρεπει να δω και τπτ αλλο? (Ακουγεται το dvd κατα την εκινηση νομιζω.. Θα πρεπε? Μηπως επηρρεαζει ξερω γω... )
revolver1990 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δες εδώ(το video αφορά την έκδοση EVO αλλά ο pro είναι λίγο πιο γρήγορος οπότε οκ).Αν ο χρόνος κινείται στα ίδια επίπεδα είσαι εντάξει. Στο βίντεο bootarei περίπου σε 15sec οπότε νομίζω είσαι οκ. Από κει και πέρα είναι θέμα motherboard. To ότι ακούγεται το dvd ίσως σημαίνει ότι προσπαθεί να κάνει boot από dvd.Λογικά εγκατέστησες τα windows με το dvd.Μήπως ξέχασες να αλλάξεις την σειρά στο boot ώστε να bootarei κατευθείαν από τον ssd?(την σειρά για το boot την αλλάζεις μέσω του bios).Αν και δεν νομίζω να σου τρώει χρόνο από το boot. Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι το εξής αν και δεν μου πολυαρέσει σαν ιδέα. Ψάχνεις στην εύρεση των windows το msconfig.Μπαίνεις στο msconfig και πας στη δεύτερη καρτέλα(εκκίνηση υπολογιστή) εκεί μπορείς να τικάρεις την επιλογή "καμιά εκκίνηση GUI" ίσως σου δώσει κάποια δευτερόλεπτα αλλά δεν θα βλέπεις τα "κυκλάκια" του Loading όταν φορτώνουν τα windows και ίσως να γίνει πιο δύσκολο το να μπεις στο bios αν τυχόν θελήσεις . Τέλος,στο msconfig στην 3η καρτέλα μπορείς να αφαιρέσεις κάποια services που πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται να ξεκινούν κατευθείαν(Αν δεν γνωρίζεις μην τα ακουμπήσεις),ομοίως και στην 4η καρτέλα. Α και μην ξεχάσω,στο samsung magician υπάρχει το λεγόμενο rapid mode(Προτελευταία καρτέλα αριστερά κάτω στο screenshot) μπορείς να το ενεργοποιήσεις μπας και σου δώσει κάτι επιπλέον(σου τρώει όμως 1,5-2gb ram αν και συ με 16gb δεν νομίζω να έχεις θέμα). Αυτά.Ότι άλλο θέλεις πόσταρε
Euclides Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Τα 22 secs για το σύστημά σου είναι πολλά. Εγώ με Windows 7, CPU i5 3210m, SSD SANDisk SDSSDHP128G, και antivirus το NOD32, έχω χρόνο εκκίνησης 11 secs, μετρημένο με το Boot Timer: Οι λόγοι που μπορεί να αυξήσουν τον χρόνο εκκίνησης είναι: Βαρύ antivirus (το ρεκόρ αργοπορίας το έχει το AVG). Άχρηστα προγράμματα που ξεκινάνε αυτόματα με τα Windows. Άχρηστα scheduled tasks που γίνονται στην έναρξη. Προβληματική registry μετά από εγκαταστάσεις - απεγκαταστάσεις προγραμμάτων. Conflicts στα προγράμματα (critical errors στο event log). Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2015 από Euclides
Euclides Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Ναι. Λογικό δεν είναι? Το Boot τελειώνει όταν ο υπολογιστής είναι έτοιμος για χρήση.
CMD Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 To λέω γιατί το post διαφέρει αρκετά από pc σε pc. Ειδικά αν έχεις ενεργοποιημένο τίποτα raid ή κάνα περίεργο σκληρό/hdd κάνει μερικά sec μέχρι να τα αναγνωρίσει. Άμα βάλεις και κάνα boot from cd στην εκκίνηση....
Martini Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Tο avast έχω. Κανει τώρα 18-19 sec τα οποία πάλι αρκετά μου φαίνονται. Στο StartUp εχω Avast, Catalyst Control Center Launcher, HydraDM kai RealTek Audio Manager. Tωρα απο Services δε ξέρω χρειάζεται να παω να δω? Επίσης έβαλα και rapid mode. To pc ειναι ολιγων ημερών. Ti να προσέξω αλλο η να δω κάτι ???
Euclides Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Να τσεκάρεις τι scheduled tasks υλοποιούνται με την εκκίνηση του υπολογιστή, και αν έχεις critical errors στο event log.
Martini Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 scheduled tasks δεν νομιζω να εχω. πηγα και στο scheduler και ειναι αδειο. Critical erros έχει μερικά στο event viewer. Τωρα τι ειναι δε ξέρω. (Μόλις ανοιξα τον υπολγ. και όλα έχουν ώρα προγενεστερη)
Euclides Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Το να μειώσεις το boot time είναι ζήτημα fine tuning. Θέλει ψάξιμο και υπομονή: 1. Ο ευκολότερος τρόπος να δεις τι scheduled tasks εκτελούνται κατά την διάρκεια του boot, είναι με το CCleaner. Διαγράφεις ότι δεν χρειάζεται - εγώ τα έχω διαγράψει όλα. 2. Με το ίδιο πρόγραμμα ελέγχεις και το τι πρόγραμμα ξεκινά αυτόματα. 3. Τα critical errors πρέπει να τα ψάξεις ένα- ένα και να κάνεις ότι διόρθωση απαιτείται για να μην ξανασυμβούν. Εγώ απ' ότι βλέπεις, δεν έχω ούτε ένα. 4. Στην μείωση του χρόνου εκκίνησης θα βοηθήσει και μια registry χωρίς προβλήματα. Εγώ για τον καθαρισμό της registry τρέχω το Registry Repair της GlarySoft. 5. Τέλος, ένα final trimming γίνεται αναλύοντας πως κατανέμεται ο χρόνος εκκίνησης, και επεμβαίνοντας όπου χρειάζεται. Ανάλυσή του θα βρεις στο Computer Management -> System Tools -> Event Viewer -> Applications & Services Logs -> Microsoft -> Windows -> Diagnostics-Performance -> Operational -> Event ID 100 6. Και βέβαια, το σημαντικότερο είναι να είναι καθαρός ο υπολογιστής από ιούς, toolbars, trojans, και λοιπά .... Ένας καθαρισμός με το Malwarebytes και το ESET online scanner είναι απαραίτητος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα