bonorov Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας.Εχω το συγκεκριμενο pc cpu-i7 965 xtreme mobo-intel dx58so ram-3x2gb corsair 1333mhz gpu-asus 270x psu-ocz 850w hdd-raptor 300gb 10000rpm Το προβλημα ειναι οτι το pc ξαφνικα σημερα το πρωι παταω το κουμπι και δεν ανοιγει.Εχω κανει τα εξης,εχω αποσυνδεσει μια μια τις ram και εχω προσπαθησει να το ανοιξω αλλα τιποτα.Εχω αποσυνδεσει ολες τις συσκευες αφηνοντας μονο motherboard,cpu και μια ram μηπως ανοιξει αλλα παλι τιποτα.Προσωπικα αποκλειω το τροφοδοτικο γιατι υπαρχει ενα λαμπακι πανω στην μητρικη ακριβως διπλα απο το 24pinο το οποιο αναβοσβηνει.Επισης οταν εχω συνδεμενη την καρτα γραφικων επισης αναβοσβηνουν 2 λαμπακια πανω στην καρτα. Οποτε πιστευω οτι το προβλημα ειναι η στην mobo(το πιο πιθανο)η στον επεξεργαστη.Δυστυχως δεν υπαρχει η δυνατοτητα να δοκιμαστουνε πανω σε καποιο αλλο συστημα τα κομματια αυτη τη στιγμη οποτε πρεπει να βρω την λυση ετσι οπως ειναι. Eυχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια σας. Συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο προσπαθησα να ειμαι οσο πιο περιγραφικος γινετε.. Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2015 από bonorov
blitzNikos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Ρίξε και μια ματιά στα καλωδιάκια που συνδέουν το κουμπί εκκίνησης του κουτιού, με τη μητρική... Τσέκαρε μήπως έχει αποσυνδεθεί κάποιο... Μήπως κάπου έχει τσακίσει ή έχει κοπεί... Συνήθως το πρόβλημα είναι κοντά στο κουμπί, στις κολλησεις...
Pseudonumo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Είχα παρόμοιο πρόβλημα και τελικά είχα καμμένη μητρική. Βρες τρόπο να το τσεκάρεις, σε κανα τοπικό κατάστημα παίζει να στο ελέγξουν και τσάμπα.
drkar Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο και μην το αποκλειεις ,για να εισαι σιγουρος. το επομενο ειναι μητρικη 1
fatsas88 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 το ιδιο μου ειχε συμβει κ εμενα αναβαν τα λαμπακια της μητρηκης αλλα δεν ξεκινουσε ο υπολογιστης... τελικα ειχε θεμα η μητρικη...
bonorov Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις.Και εμενα παιδια το πρωτο που μου ηρθε στο μυαλο ηταν η μητρικη.Τα καλωδιακια που συνδεεται το κουμπι τα εβγαλα και τα ξαναεβαλα αλλα παλι δεν ανοιγε.Δυστυχως οπως ειπα ειναι πολυ δυσκολο να δοκιμασω τα κομματια αυτη την στιγμη.Παντως τα λαμπακια που αναβοσβηνουν λογικα δειχνει οτι ειναι μητρικη ετσι?? Οσο για το τροφοδοτικο δεν νομιζω...Λογικα αν ειχε προβλημα το τροφοδοτικο δεν θα εδινε καθολου ρευμα.Αφου αναβουν τα λαμπακια λογικα δινει ρευμα.Παντως θα μετρησω τα ρευματα για να σιγουρευτω αλλα δεν νομιζω
fatsas88 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 εφοσον αναβουν τα λαμπακια τισ μιτρικις δεν ειναι προβλημα τροφοδοτικου.. δες τι μιτρικη σου
Dave86 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Φίλε μου Καλησπέρα, Τσέκαρε αν υπάρχει κανάς "σκασμένος" πυκνωτής και έχει πετάξει τα υγρά του έξω, και δες αν δουλευει η μπαταρια της motherboard,καθώς επίσης και αυτό συμβαίνει σε "κακές" μνήμες η έκανες update στα bios και κάτι δεν πήγε καλά.
bonorov Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Kαλησπερα και σε εσενα.Οι πυκνωτες εξωτερικα φαινονται ολοι οκ.Η μπαταρια δν νομιζω οτι θα δημιουργουσε προβλημα στο ανοιγμα του υπολογιστη.Επισης δεν εκανα update τιποτα ουτε καν καποιο καινουργιο install δεν εχω κανει.Απλα σημερα το πρωι ο υπολογιστης δεν ανοιγε και το μονο που γινετε ειναι να αναβοσβηνει ενα λαμπακι πανω στην μητρικη ακριβως διπλα απο το σημειο που συνδεουμε το 24pino του τροφοδοτικου
XronisR Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Και αν μητρικη δυσκολα θα βρεις μητρικη.Συμβουλη οτι επρεπε να πουλησεις το σετ 1366 και να πας σε κατι νεοτερο.
bonorov Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δυστυχως αυτο δεν γινετε πλεον.Ψαχνω ηδη μητρικη στις αγγελιες να δουμε τι θα γινει
bonorov Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Παντως παιδες αν καποιος ξερει καποια μητρικη για το 1366 socket ας μου στειλει ενα πμ θα με βοηθουσε
al3x4ndr0s Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Φίλε μου είχα πριν καιρό το ίδιο πρόβλημα με σένα, ενώ το pc δούλευε κανονικά μια μέρα αποφάσισε να μην ξανανοίξει. Τα λαμπάκια όταν ήταν όλα κλειστά άναβαν κανονικά, και τελικά μετά απο λίγες ώρες αντιλήφθηκα ότι είχε καεί το τροφοδοτικό! Πήρα καινούργιο και το pc άνοιξε αμέσως. Τσέκαρε το!
bonorov Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Θα το τσεκαρω αυριο φιλε μου εχω κανονισει να δοκιμασω το τροφοδοτικο πανω σε ενα pc φιλου να δω αν θα ανοιξει.Μακαρι να ειναι το τροφοδοτικο,γιατι μητρικη δυσκολα θα βρω,αν και δεν το βλεπω...
looproll Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Παιδια χρειαζομαι την βοηθεια σας.Εχω το συγκεκριμενο pc cpu-i7 965 xtreme mobo-intel dx58so ram-3x2gb corsair 1333mhz gpu-asus 270x psu-ocz 850w hdd-raptor 300gb 10000rpm Το προβλημα ειναι οτι το pc ξαφνικα σημερα το πρωι παταω το κουμπι και δεν ανοιγει.Εχω κανει τα εξης,εχω αποσυνδεσει μια μια τις ram και εχω προσπαθησει να το ανοιξω αλλα τιποτα.Εχω αποσυνδεσει ολες τις συσκευες αφηνοντας μονο motherboard,cpu και μια ram μηπως ανοιξει αλλα παλι τιποτα.Προσωπικα αποκλειω το τροφοδοτικο γιατι υπαρχει ενα λαμπακι πανω στην μητρικη ακριβως διπλα απο το 24pinο το οποιο αναβοσβηνει.Επισης οταν εχω συνδεμενη την καρτα γραφικων επισης αναβοσβηνουν 2 λαμπακια πανω στην καρτα. Οποτε πιστευω οτι το προβλημα ειναι η στην mobo(το πιο πιθανο)η στον επεξεργαστη.Δυστυχως δεν υπαρχει η δυνατοτητα να δοκιμαστουνε πανω σε καποιο αλλο συστημα τα κομματια αυτη τη στιγμη οποτε πρεπει να βρω την λυση ετσι οπως ειναι. Eυχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια σας. Συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο προσπαθησα να ειμαι οσο πιο περιγραφικος γινετε.. Ευχομαι να μην έχεις το γνωστο πρόβλημα των ιντελ μητρικών με το χ58 και συγκεκριμένα με dx58so Ξεκαθαρίζω απο την αρχή οτι το mobo αυτό το δούλεψα για λίγο είναι σταθερότατο ΑΛΛΑ απαγορεύεται το overclocking λόγω design flaw και του γαμωbios που έχει, καθώς αποτελεί την χειρότερη δυνατή υλοποίηση σε χ58 Για αρχή ΑΥΤΑ για διάβασμα https://communities.intel.com/thread/3430?start=15&tstart=0 https://communities.intel.com/message/11865 https://communities.intel.com/message/161302 Το θέμα που έχουν αντιμετωπίσει οι περισσότεροι με αυτό το mobo είναι αν κλοκάρεις έστω και λίγο το pc συμπεριφέρεται άψογα περνάει οτι stress test θέλεις ΑΛΛΑ μόλις κάνεις τερματισμό και ξαναξεκινήσεις την επόμενη φορά οι ρυθμίσεις του bios έχουν γυρίσει στις default τιμές τους. Μέσα στο bios έχει μια επιλογή που ονομάζεται "failsafe watchdog" αν το απενεργοποιήσεις μιας και αυτό επαναφέρει τις default επιλογές στο bios, τότε στην επόμενη επανεκίνηση συμπεριφέρεται ο υπολογιστής σαν να είναι απο bios badflash δεν φορτώνει ουτε το post και απλά γυρίζουν οι ανεμιστήρες. Τρόπος αντιμετώπισεις συγκεκριμένος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, απλά κάνεις clear bios, βγάζεις μπαταρία καιμεά απο μισάωρο κατ ελάχιστο ξαναδοκιμάζεις σημαντικό να έχεις αποσυνδέσει και τις τροφοδοσίες της μητρικής απο το τροφοδοτικό και την 24αρα και την 12αρα, και εύχεσαι να ανάψει. ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ξαφνικά χωρίς να έχουν κλοκάρει έτσι απλά δεν ξανάναψε η μητρική. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΚΛΟΚΑΡΕΙΣ και δεν πηράζεις το failsafe watchdog για κανένα λόγο, και απλά εύχεσαι να πάρει. ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και ούτε το τελευταίο bios άλλαξε κάτι, απλά γύρω στο 2012 η intel απλά ανακοίνωσε πως δεν υποστηρίζει τεχνικά πλέον το συγκεκριμένο Mobo αφήνοντας τους χρήστες ξεκρέμαστους Λόγω της φύσης του 965χ που έχεις, ψάξε σε άγγελίες μτχ για άλλη μητρική αν έχεις την δυνατότητα ΜΑΚΡΙΑ απο ιντελ dx58so ειδικά αλλά και απο dx58so2 καθώ έχει παρόμοια θέματα και αυτό όχι όμωσ τόσο έντονα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα