haris013 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα συμφορουμίτες μετακόμισα σε νεο σπίτι και δυστυχώς δεν έχω δικιά μου γραμμή για adsl, έχει ο γείτονας και μέσω του ρουτερ του(το οποίο είναι μεσοτοιχία με το δικό μου) μου δίνει και εμένα μέσω καλωδίου UTP. το router είναι το default tg585v8 της forthnet. Ο γείτονας το χρησιμοποιεί απειροελάχιστα και δεν επειρεάζει το bandwith παρόλα αυτά έχω θέματα με το ping, είναι μόνιμα στο 90-95-101 σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που παίζω(cs, LoL,BF κλπ). Σίγουρα είναι κακή η γραμμή καθώς παίρνω απο Α/Κ που είναι μακρια. Link Information Uptime: 6 days, 14:18:24 DSL Type: G.992.5 annex A Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.121 / 9.120 Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 9.564 Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 137,89 / 24,98 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 23,0 / 35,5 SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,5 / 5,0 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 3 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 1 / 0 FEC Errors (Up/Down): 1.004.077 / 10.153.345 CRC Errors (Up/Down): 1.823.976 / 55.350 HEC Errors (Up/Down): NA / 604.262 εδώ τα στοιχεία της γραμμής, τι μπορώ να κάνω ώστε να έχω μια rock stable γραμμή με λιγότερο ping και ΧΩΡΙΣ αποσυνδέσεις? αν πάρω άλλο modem και router θα βελτιωθεί η κατάσταση? αν πάω σε fastpath λόγο οτι είναι κακή η γραμμή θα έχω θέμα με αποσυνδέσεις?
haris013 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 καμια άποψη για τα στατιστικά της γραμμής και και το ping? pouline where are you?
Kootoomootoo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 9 Mbps δεν είναι και άσχημα για 35 attenuation, αν πας σε fast path επειδή θα μειωθεί και η ταχύτητα 1-2 Mbps θα μειωθούν πολύ οι αποσυνδέσεις και κυρίως το ping.
haris013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 9 Mbps δεν είναι και άσχημα για 35 attenuation, αν πας σε fast path επειδή θα μειωθεί και η ταχύτητα 1-2 Mbps θα μειωθούν πολύ οι αποσυνδέσεις και κυρίως το ping. μάλιστα, άρα το profil είναι καλό, απλά να ζητήσω fastpath? καμια πρόταση για κανα router γιατί έχω αρκετές αποσυνδέσεις με το thomson και γενικά φαίνεται να μπουκώνει.
me3ikan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 1) Το Thompson είναι από τα πιο σταθερα ρουτερ. Αν αποσυνδέεται αυτό θα έχεις προβλήματα και με άλλο ρουτερ σχεδόν σίγουρα! (Εκτός και αν είναι ελαττωματικό) 2) ΜΗΝ βάλεις fast path. Ναι μεν βελτιώνεται το ping και πέφτει λίγο η ταχύτητα ωστόσο η γραμμή θα γίνει ακόμη πιο ασταθής! Αν έχεις σε interleave αποσυνδεσεις με fast μπορεί και να μη συγχρονιζεις!
melodystyle2003 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 5db SNRM με 35.5db attenuation με 9mbps σε adsl2+ profile; Έχει πρόβλημα η γραμμή για αυτό και οι αποσυνδέσεις. Κοιτάξτε τα φίλτρα στα τηλέφωνα, δοκιμάστε με το router συνδεδεμένο απευθείας στη πρίζα χωρίς κάποια άλλη συσκευή συνδεδεμένη και αν συνεχίζει το πρόβλημα δώστε το ως βλάβη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 9 Mbps δεν είναι και άσχημα για 35 attenuation, αν πας σε fast path επειδή θα μειωθεί και η ταχύτητα 1-2 Mbps θα μειωθούν πολύ οι αποσυνδέσεις και κυρίως το ping.Σε fastpath θα έχει περισσότερες αποσυνδέσεις εφόσον η γραμμή έχει πρόβλημα κι έχει ήδη αποσυνδέσεις... Fastpath = No error correction
haris013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 επειδή είναι του γείτονα, θα πάω απο εκεί να τσεκάρω τα φιλτράκια γιατί και εγώ αυτό υποψιάζομαι για τις αποσυνδέσεις. αν φτιάξουν οι αποσυνδέσεις με fastpath κανα mbps θα πέσει η ταχύτητα ή ποιο πολύ? τέλος βλέπω οτι μπουκώνει το router,να κρατήσω το thomson σε bridge mode ως modem και να κουμπώσω κανα καλό routerάκι ? είναι αρκετές οι συνδεδεμένες συσκευές γιαυτό το λέω.
melodystyle2003 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Με καλό router και γραμμή χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να συνδέεσαι στα 10-12mbps με fastpath (35.5db atten, 9db SNRM) χωρίς προβλήματα. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2015 από melodystyle2003
haris013 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Με καλό router και γραμμή χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να συνδέεσαι στα 1-1,2mpbs με fastpath (35.5db atten, 9db SNRM) χωρίς προβλήματα. ρε αδερφέ απο τα 9 θα πέσω στα 2 με 9άρι snr? δεν αξίζει τότε...
poulinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 9 Mbps δεν είναι και άσχημα για 35 attenuation, αν πας σε fast path επειδή θα μειωθεί και η ταχύτητα 1-2 Mbps θα μειωθούν πολύ οι αποσυνδέσεις και κυρίως το ping. nope.θα ειναι παλι με 6 snr οπως τωρα θα παει σε fast path και θα ειναι πιο ευκολο να γινει αποσυνδεση ασχετα που ειναι πχ 1 mbit λιγοτερο.μονο μe profile θα γινοταν πιο σταθερο. μάλιστα, άρα το profil είναι καλό, απλά να ζητήσω fastpath? καμια πρόταση για κανα router γιατί έχω αρκετές αποσυνδέσεις με το thomson και γενικά φαίνεται να μπουκώνει. αν ζητησεις fast path m 6 θα εχεις παραπανω αποσυνδεσεις.ναι μεν καλυτερο Ping αλλα ....και επισης θα χασεις σε ταχυτητα.αν ζητησεις πχ 9 profile με fast path ναι θα ειναι πιο καλα απο το 6 fast path αλλα θα χασεις σε συγχρνισμο πανω απο 2 Mbit Λογω fast path και 9 margin επειδή είναι του γείτονα, θα πάω απο εκεί να τσεκάρω τα φιλτράκια γιατί και εγώ αυτό υποψιάζομαι για τις αποσυνδέσεις. αν φτιάξουν οι αποσυνδέσεις με fastpath κανα mbps θα πέσει η ταχύτητα ή ποιο πολύ? τέλος βλέπω οτι μπουκώνει το router,να κρατήσω το thomson σε bridge mode ως modem και να κουμπώσω κανα καλό routerάκι ? είναι αρκετές οι συνδεδεμένες συσκευές γιαυτό το λέω. μπορει να εχει φιλτρο αναποδα μπορει να εχει συσκευη χωρις φιλτρο μπορει να εχει συναγερμο χωρις φιλτρο.κρατα το thomson.βαλτε και το τελευταιο firmware απο το site Της forthnet.ειναι σε alcatel dslam θα μπορουσε να ζητησει no rfi αλλα δεν θα κερδισεις σε Ping Παρα ελαχιστο σε ταχυτητα.(ουτε 1 Mbit). Με καλό router και γραμμή χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να συνδέεσαι στα 10-12mbps με fastpath (35.5db atten, 9db SNRM) χωρίς προβλήματα. μεγιστα θεωρητικα στην πραξηη.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα