Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση TV

Ntelosxxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ε επειδή δεν ξέρεις σου εξηγώ και μάλιστα με τεκμηρίωση. Από την στιγμή που είσαι σονακιας τότε παρε την sony. Δεν χρειάζεται να το συζητάμε.

Τουλάχιστο στα αυτοκίνητα συμφωνούμε. Εδω και δυο χρονιά θελω να πουλήσω το δικο μου BMW γιατι καίει τον άμπακα αλλα δεν μπορώ.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαφώς και κρινεις με τα δικα σου γούστα. Άπλα εμείς εδω οφείλουμε να κατευθύνουμε σε αρχική φάση, με βαση τις αντικεμενικες επιδόσεις των προϊόντων και αυτο πάντα με τις κατάλληλες συνθήκες - παραμετροποιηση. Η Sony λογο triluminos εχει πολύ πιο κορεσμένα χρώματα και ζηηραδα. Αυτο τραβάει αμεσως το ματι. Δεν μπορείς όμως να παρακολουθησεις ετσι στο σπιτι βραδυ. Τα χρώματα ειναι καμένα και τα μαύρα εχουν πάει περίπατο.

Οταν η TV παει στην ρύθμιση cinema τοτε τα πράγματα αλλάζουν. (για την Η6400 movie) εκει οι ψαλίδα κλείνει. Μετα απο λιγο σκάλισμα η πλάστιγγα γερνει απο την αλλη.

Η 805 σαν διάφορα εχει λιγότερα ψευδοhertz απο την 829 που ειναι στα 800. Οι διάφορες ειναι λίγες αλλα ολες υπερ της 829. 829 με 828 δεν εχουν διάφορες τεχνικές παρα μόνο σχεδιαστικές.

Εδω θα σου παραθεσω ενα review - συγκριτικο που εχω εκτελεσει παλαιοτερα στο φορουμ. Το αντιγραφω..

Το νημα ειναι εδω  http://www.insomnia.gr/topic/559225-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-46-50-%CE%B5%CF%8E%CF%82-750%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-sony-samsung-lg-panasonic/?hl=%2B%CE%B76400+%2B%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1+%2B%CE%B1%CF%80%CE%BF+%2Bcalibration&do=findComment&comment=53805910

Τώρα εσύ αποφασίζεις οπως θες. Και η 829 οπως εχω ξαναπεί ειναι καλή tv σε απόδοση και υπερέχει για τους gamer στην απόκριση.

Στην τελική και στην Sony κλεφτες θα γινουν?? Ηδη φέτος έπεσαν στο 9% και εχουν διώξει κόσμο στο department της Ελλαδας. Κριμα..

Για δοκιμασε αυτες εδω. Συμφωνα με το αρχειο μου μια καρτελα ειναι αυτη. (με THX αποδοση) Εχω 3 με 4 για αυτο το μοντελο,

Picture menu:

Backlight: 12

Contrast: 94

Brightness: 45

Sharpness: 25

Color: 50

Tint: G50/R50

Picture Size

Size: Screen Fit

Advanced Settings

Dynamic Contrast: Off

Black Tone: low

Flesh Tone: 0

RGB Only Mode: Off

Color Space: Auto (see Notes above)

White Balance: (see below)

Gamma: 0

Expert Pattern: Off

Motion Lighting: Off [grayed out]

White Balance submenu:

R-Offset: -2

G-Offset: +6

B-Offset: +2

R-Gain: -5

G-Gain: -4

B-Gain: 0

10p White Balance

10 Point: On

10%: Red +17, Green +17, Blue +17

20%: Red -2, Green +1, Blue +1

30%: Red -7, Green -6, Blue -5

40%: Red -13, Green -10, Blue -10

50%: Red -12, Green -11, Blue -9

60%: Red -13, Green -12, Blue -11

70%: Red -13, Green -13, Blue -12

80%: Red -15, Green -13, Blue -13

90%: Red -17, Green -16, Blue -16

100%: Red -2, Green 0, Blue 0

Picture options

Color tone: Warm

Digital Clean View: Off

MPEG Noise Filter: Off

HDMI black level: Normal [grayed out]

Film mode: Auto 1

Auto Motion Plus: Custom

Auto Motion Plus:

Blur reduction: 10

Judder reduction: 2

LEDClear Motion: Off

Φίλε κατ΄αρχάς ευχαριστώ για τις ρυθμίσεις που έγραψες για την 40h6400, έχω όμως δύο θεματάκια:

1) Για τη ρύθμιση οθόνης screen fit (υποθέτω ΄΄πλήρης οθόνη΄΄ στο ελληνικό μενού) μου βγάζει μήνυμα ΄΄μη διαθέσιμη ρύθμιση΄΄.

2) Για τη ρύθμιση 10p white balance, μου βγάζει επίσης παρόμοιο μήνυμα.

Στις υπόλοιπες ρυθμίσεις δεν είχα θέμα. 

Περιμένω τυχόν βοήθειά σου - ευχαριστώ.

Θα πρέπει να το κάνεις στην ρύθμιση movie.

Σ΄ευχαριστώ, το έκανα και λύθηκε το θέμα ρύθμισης 10p white balance, εξακολουθεί όμως να μη μου δείχνει διαθέσιμη την επιλογή πλήρους οθόνης. 

Αυτό μάλλον είναι θέμα πηγής. Δεν θύμαμαι. Αλλά δεν παίζει ρόλο στην ποιότητα της εικόνας. Μόνο στο κάδρο.

Κανένα θέμα τότε λοιπόν. Κάτι τελευταίο άν έχεις χρόνο και διάθεση: ποιά η λογική των ρυθμίσεων σε όλα τα ποσοστά (10%,20%...100%) στο 10p white balance, αφού πρέπει να είναι τικαρισμένο ένα από αυτά τα ποσοστά; Π.χ., είναι τικαρισμένο ως default το 10% στην tv μου και το άφησα έτσι. Μήπως πρέπει να τικάρω κάποιο άλλο και αν ναι με ποιό κριτήριο; Sorry αν δεν έχω καταλάβει κάτι καλά, δεν είμαι και πολύ σχετικός...ευχαριστώ και πάλι εκ των προτέρων.

Πρεπει να το πας manual και να δωσεις τις ανωθεν τιμες. Αυτο διορθωνει χρωματικα την TV. Ολο το ζουμι εκει ειναι.

Το έχω ήδη κάνει σύμφωνα με τις τιμές που μου έδωσες και σε όλα τα επίπεδα από το 10% έως το 100%. Αφού λοιπόν έκανα manually τις ρυθμίσεις, εκ των πραγμάτων μου ζητάει να ορίσω - ΄΄τικάρω΄΄ επίπεδο από το 10% έως το 100%. Πρέπει να ορίσω κάποιο συγκεκριμένο επιπεδο (π.χ. 30%) ή δεν παίζει ρόλο;

μετα τις γιορτες θα παρω την 805. Υπαρχει λογος να αλλαξω γνωμη?

http://www.e-shop.gr/show_used.phtml?id=PER.162516&oem=9358L9363DG2115X0078110PTD0002269

http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/50-intses/LG-Thleorash-LED-55-55LA965V.htm

ενταξει ρε φιλε ευχαριστω για την αναλυση και που απασχολήθηκες μαζι μου.. αλλα δεν υπαρχει κανα αλλο ατομο να μου πει τη γνωμη του εκτος απο τον graphist83?  και με πιο απλα λογια... 

ευχαριστω.

Απόψεις πολλές θα ακούσεις. Η τεκμηρίωση όμως παίζει ρόλο. Στην τελική πάρε αυτό που θες εσύ. Από ότι κατάλαβα περιμένεις να ακούσεις θετικό σχόλιο για να νιώθεις ότι δεν έκανες κακή επιλογή. Πάρε την. Καλή είναι. Απλά SMART και media player τα ξεχνάς.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...