Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες εχω σκασει αυτες τις μερες γιατι δεν μπορω να καταλειξω σε τη Tv να παρω. εχω μια 42' sony και ειμαι ευχαριστημενος αλλα θελω μεγαλυτερη και full hd. σας λεω μερικα στοιχεια και θελω τη γνωμη σας.

αποσταση θεασης 3 μετρα.

βλεπω πολλες ταινιες bluray

εχω ps3

kai  Nova.

εχω δει κανα 2 που με ενδιαφερουν απλα λεω αντι για 48-50' παω στις 55-60'.

τα λευτα που διαθετω ειναι το πολυ 1000 ευρω.

http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/138358-sony-kdl50w829

http://www.e-shop.gr/tv-panasonic-tx-55as640e-55-led-3d-full-hd-p-PER.155671

ευχαριστω

Δημοσ.

Επειδή όπως έγραψε ο φίλος έχει και ps3,η Panasonic είναι η χειρότερη λύση λόγω υψηλού lag.

Αν παίζει αρκετά παιχνίδια,η Sony είναι ό,τι καλύτερο.

Δημοσ.

ευχαριστω παρα πολυ... κι εγω προς τα εκει ειμαι.. απλα αλλη μια ερώτηση. με τα hz. η panasonic εχει 1000 ενω η sony 400. παιζει μεγαλο ρολο στις ταινιες που κατεβαζουμε? 

Δημοσ.

Τα νούμερα 1000 και 400 είναι πλασματικά, μάρκετινγκ για να χτυπάει καλύτερα στο μάτι του καταναλωτή. Τα πραγματικά τους Ηζ είναι 100 και στις δυο. Με 100Ηζ θα είσαι μια χαρά.

Δημοσ.

ευχαριστω .. με βοηθησατε παρα πολυ. οταν κανω την αγορά θα σας πω εντυπώσεις .

Δημοσ.

sorry για ενόχληση ξανα. εχω ακομα μια ερωτηση. 

εχω καλο media player (crystal audio appstreamer-tv). να τον δωσω μαζι με την tv? εχει καλο media player η sony 55w805b? του υποτιτλους τους παιζει κανονικα?

ενταξει δεν ειναι μια ερωτησει... χαχα 

ευχαριστω.

Δημοσ.

Κράτα το καλύτερα τον media player, γιατί ίσως να μην σε βολεύουν οι υπότιτλοι του player της Sony.Εχουν μικρή γραμματοσειρά και γκρι πλαίσιο γύρω τους. Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα, αλλά ίσως σε πειράξει εσένα. Επίσης μερικές μορφές αρχειου(.avi) ίσως να μην τις παίζει. Να ακούγεται δλδ ο ήχος αλλά να μην υπάρχει εικόνα. Σπάνια πάντως συμβαίνει αυτό, αλλά έχε καλού κακού τον εξωτερικό player.

Υ.Γ:MKV αρχεία πάντως τα παιζει όλα.

Δημοσ.

την ειδα live την sony kdl-55w805bb και επαθα πλακα.... διπλα ειχε samsung 6400 και δεν συγκινονταν.. πολυ καλυτερη η sony σχεδον σε ολα, ειδικα το τηλεοπτικο τεραστια διαφορα. τις ξεζουμισα και τις 2.

Αυριο κανω παραγγελια απο

http://www.e-sakelaris.gr/tileoraseis-bravia-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7/sony,bravia,51,84,%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7,tileoraseis/kdl-55w805bb-sony-bravia-smart 

γιατι εχει δωρο γραπτη εγγύηση για 5 χρονια και πολυ καλες αξιολογήσεις..

απλα πειτε μου κατι τελευταιο, sony kdl-55w805bb ή sony kdl-55w828bb ή την sony kdl-55w829bb?

ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Η 805 δεν είναι κακή τηλεόραση, αντιθέτως. Αλλά... Τα έχουμε ξαναπεί, κάντε καμία αναζήτηση για αυτά στο φόρουμ. ΠΧ ακόμα και 6400 με 805 έχουμε κάνει σύγκριση με νούμερα και μέτρησεις. Αν γίνουν 5 ρυθμίσεις στην 6400 (και όχι στο άθλιο δυναμικό του εργοστασίου) η 805 μένει πίσω.. Αν και η σειρά 8ΧΧ της Sony σαν μοντέλο ανταγωνιζεται την Η7000 όπου είναι ίδια κατηγορία.

Από εκεί και πέρα εάν κρίνεις υποκεινενικα με το δικό σου γούστο χωρίς την διάθεση να σκαλιζεις τότε ορθώς καταλήγεις σε αυτό που σου έκανε "κλικ". Ο ορισμός όμως καλύτερη εικόνα έχει αντικείμενικα κριτήρια.

Δημοσ.

Η 805 δεν είναι κακή τηλεόραση, αντιθέτως. Αλλά... Τα έχουμε ξαναπεί, κάντε καμία αναζήτηση για αυτά στο φόρουμ. ΠΧ ακόμα και 6400 με 805 έχουμε κάνει σύγκριση με νούμερα και μέτρησεις. Αν γίνουν 5 ρυθμίσεις στην 6400 (και όχι στο άθλιο δυναμικό του εργοστασίου) η 805 μένει πίσω.. Αν και η σειρά 8ΧΧ της Sony σαν μοντέλο ανταγωνιζεται την Η7000 όπου είναι ίδια κατηγορία.

Από εκεί και πέρα εάν κρίνεις υποκεινενικα με το δικό σου γούστο χωρίς την διάθεση να σκαλιζεις τότε ορθώς καταλήγεις σε αυτό που σου έκανε "κλικ". Ο ορισμός όμως καλύτερη εικόνα έχει αντικείμενικα κριτήρια.

Φίλε graphist σχετικά με τις ρυθμίσεις που λες...αν μπορείς να μου τις υποδείξεις θα σου είμαι ευγνώμων (έχω την h6400 στις 40΄΄) ...

Δημοσ.

ρε φιλε μου μπορει να εχεις δικιο αλλα εγω μιλαω για το τι ειδα με τα ματια μου για τα δικα μου τα γουστα. δεν ειμαι τοσο ψαγμενος οσο εσεις. στα 3 πραγματα που θελω απο μια tv ηταν καλυτερη η sony apo ti samsung (για μενα).μιλαμε για tv τον 1000 ευρω οχι των 1300. και ο πωλητης δεν ηταν καποιος σαν εσενα να με πειση η εστω να μου πει οτι ειναι καπως καλυτερη η samsung. 

τελος παντων εχω καταλειξει στην sony 805 απλα καποιος αν μπορει να μου πει αν ειναι να παω σε ενα απο τα αλλα δυο μοντελα της sony 828 ή 829? εχουν διαφορες? γιατι στην τιμη δεν εχουν μεγαλη διαφορα.

Δημοσ.

ρε φιλε μου μπορει να εχεις δικιο αλλα εγω μιλαω για το τι ειδα με τα ματια μου για τα δικα μου τα γουστα. δεν ειμαι τοσο ψαγμενος οσο εσεις. στα 3 πραγματα που θελω απο μια tv ηταν καλυτερη η sony apo ti samsung (για μενα).μιλαμε για tv τον 1000 ευρω οχι των 1300. και ο πωλητης δεν ηταν καποιος σαν εσενα να με πειση η εστω να μου πει οτι ειναι καπως καλυτερη η samsung. 

τελος παντων εχω καταλειξει στην sony 805 απλα καποιος αν μπορει να μου πει αν ειναι να παω σε ενα απο τα αλλα δυο μοντελα της sony 828 ή 829? εχουν διαφορες? γιατι στην τιμη δεν εχουν μεγαλη διαφορα.

Σαφώς και κρινεις με τα δικα σου γούστα. Άπλα εμείς εδω οφείλουμε να κατευθύνουμε σε αρχική φάση, με βαση τις αντικεμενικες επιδόσεις των προϊόντων και αυτο πάντα με τις κατάλληλες συνθήκες - παραμετροποιηση. Η Sony λογο triluminos εχει πολύ πιο κορεσμένα χρώματα και ζηηραδα. Αυτο τραβάει αμεσως το ματι. Δεν μπορείς όμως να παρακολουθησεις ετσι στο σπιτι βραδυ. Τα χρώματα ειναι καμένα και τα μαύρα εχουν πάει περίπατο.

Οταν η TV παει στην ρύθμιση cinema τοτε τα πράγματα αλλάζουν. (για την Η6400 movie) εκει οι ψαλίδα κλείνει. Μετα απο λιγο σκάλισμα η πλάστιγγα γερνει απο την αλλη.

Η 805 σαν διάφορα εχει λιγότερα ψευδοhertz απο την 829 που ειναι στα 800. Οι διάφορες ειναι λίγες αλλα ολες υπερ της 829. 829 με 828 δεν εχουν διάφορες τεχνικές παρα μόνο σχεδιαστικές.

Εδω θα σου παραθεσω ενα review - συγκριτικο που εχω εκτελεσει παλαιοτερα στο φορουμ. Το αντιγραφω..

Η6400 RGB tracking and delta errors (dEs) Πριν το calibration στην επιλογή movie.

pre-rgb.png

pre-de.png

Υπάρχουν λάθη τα οποία ομως είναι εκτος ορατοί πεδίου και σχετικά ισορροπημένη παλέτα.

W829  RGB tracking and delta errors (dEs) Πριν το calibration στην επιλογη Cinema.

pre-rgb.pngpre-de.png

Εδω βλέπουμε πολλα λάθη απο τα οποια μερικά ξεπερνούν οριακα το ορατό φάσμα. Το RGB tracking δείχνει περισσότερη αστάθεια απο την 6400. Ειδικα το κόκκινο ξεφεύγει πολυ επηρεάζοντας τα greyscale.

Η6400 RGB tracking and delta errors (dEs) Μετα απο calibration

post-rgb.pngpost-de.png

Εδω η Η6400 μετα απο calibration μας δίνει μια εξαιρετική ευθεια και τα delta errors εχουν σχεδόν μηδενιστεί.

W829 RGB tracking and delta errors (dEs) Μετά απο calibration.

post-rgb.pngpost-de.png

Και εδω μετα απο calibration εχουμε πολυ καλη συμπεριφορά. Τα delta errors έπεσαν κατω του ορατού ορίου. Βλεπουμε ομως την διάφορα υπερ της samsung. Αυτο κυριως λόγω των φτωχών ρυθμιστικών της Sony για το gamma.

H6400 gamma tracking

post-gamma.png

2,41 με άριστο κατα ΤΗΧ το 2,4

W829 gamma tracking

post-gamma.png

2.21 με άριστο κατα ΤΗΧ το 2,4  (και εδω δυστυχώς χανει το παιχνίδι).

Η6400 saturation tracking and dse errors

post-strack.jpgpost-strack-de.png

H ακρίβεια στο RED του RGB εχει την χειρότερη απόδοση. Κατα τα αλλα πολυ ακριβής κατα το REC709. Απο σφάλματα σχεδον μηδεν και πολυ κατω του ορατού πεδιου.

W829 saturation tracking and dse errors

post-strack.jpgpost-strack-de.png

H σονυ ξεφεύγει στα μπλε και κόκκινα αλλα τα παει στο σύνολο πολυ καλα στην ακρίβεια. Εχει όμως οριακά αρκετά dse errors που ξεπερνούν και το ορατό φάσμα.

Σε αποπλεξη, μηχανή κίνησης τα πανε πολυ και οι δυο

Η 6400

black level:                          0.046 cd/m2

Ομοιομορφία:                      ελαφρυ DSE

Motion resolution:               1080 with [Motion Plus] ενεργοποιημενο; 300 χωρις

Αποπλεκτης:                       Οκ  3:2/480i & 1080i; και 2:2/576i

Input lag:                             37ms

W829

black level:                          0.042 cd/m2

Ομοιομορφία:                      ελαφρυ DSE

Motion resolution:               300  με LED Motion Mode

Αποπλεκτης:                       Οκ  3:2/480i & 1080i; και 2:2/576i

Input lag:                             8ms

Απο τα παραπάνω προκύπτει οτι η Η6400 σχεδόν σε ολους τους τομεις ειναι μισό σκαλι πανω. Μπορει οι διαφορές αυτες να εινα πολυ μικρες και σχεδον αόρατες. Αυτο ομως αποδεικνύει με τεχνικά μεσα οτι μετα απο λιγο σκαλισμα τα πανελ - λογισμικο της Samsung μπορουν να δώσουν ανώτερα αποτελέσματα. Μεγαλη η υπεροχή της Sony στο κομματι input lag για τους σκληροπυρηνικούς gamer.

Τωρα εαν συνυπολογίσουμε και την πλατφόρμα smart, τον media player, την ταχυτητα - ευχρηστεια menu, την ευκολεια εγκατάστασης λογω κοινου vesa και aftersales support. Νομιζω οτι δεν ειμαι υπερβολικός που την προτείνω.

Οι αριθμοί μίλησαν. Μετα απο αυτους μπαινει και υποκειμενικός - συναισθηματικός παράγοντας που ειναι ικανος να τα ισοπεδώσει ολα. Εκει σηκώνω τα χερια ψηλα

Το νημα ειναι εδω  http://www.insomnia.gr/topic/559225-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-46-50-%CE%B5%CF%8E%CF%82-750%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-sony-samsung-lg-panasonic/?hl=%2B%CE%B76400+%2B%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1+%2B%CE%B1%CF%80%CE%BF+%2Bcalibration&do=findComment&comment=53805910

Τώρα εσύ αποφασίζεις οπως θες. Και η 829 οπως εχω ξαναπεί ειναι καλή tv σε απόδοση και υπερέχει για τους gamer στην απόκριση.

Στην τελική και στην Sony κλεφτες θα γινουν?? Ηδη φέτος έπεσαν στο 9% και εχουν διώξει κόσμο στο department της Ελλαδας. Κριμα..

Φίλε graphist σχετικά με τις ρυθμίσεις που λες...αν μπορείς να μου τις υποδείξεις θα σου είμαι ευγνώμων (έχω την h6400 στις 40΄΄) ...

Για δοκιμασε αυτες εδω. Συμφωνα με το αρχειο μου μια καρτελα ειναι αυτη. (με THX αποδοση) Εχω 3 με 4 για αυτο το μοντελο,

Picture menu:

Backlight: 12

Contrast: 94

Brightness: 45

Sharpness: 25

Color: 50

Tint: G50/R50

Picture Size

Size: Screen Fit

Advanced Settings

Dynamic Contrast: Off

Black Tone: low

Flesh Tone: 0

RGB Only Mode: Off

Color Space: Auto (see Notes above)

White Balance: (see below)

Gamma: 0

Expert Pattern: Off

Motion Lighting: Off [grayed out]

White Balance submenu:

R-Offset: -2

G-Offset: +6

B-Offset: +2

R-Gain: -5

G-Gain: -4

B-Gain: 0

10p White Balance

10 Point: On

10%: Red +17, Green +17, Blue +17

20%: Red -2, Green +1, Blue +1

30%: Red -7, Green -6, Blue -5

40%: Red -13, Green -10, Blue -10

50%: Red -12, Green -11, Blue -9

60%: Red -13, Green -12, Blue -11

70%: Red -13, Green -13, Blue -12

80%: Red -15, Green -13, Blue -13

90%: Red -17, Green -16, Blue -16

100%: Red -2, Green 0, Blue 0

Picture options

Color tone: Warm

Digital Clean View: Off

MPEG Noise Filter: Off

HDMI black level: Normal [grayed out]

Film mode: Auto 1

Auto Motion Plus: Custom

Auto Motion Plus:

Blur reduction: 10

Judder reduction: 2

LEDClear Motion: Off

Δημοσ.

ok ευχαριστω φιλε μου αλλα οπως σου ειπα και πριν δεν ειμαι τοσο ψαγμενος. ίσως να προτιμο και sony γιατι εχω μια sony 40' και τρις samsung 32' και δεν μου εχουν κανει καθολου κλικ οι samsung. οπως και με το αμαξι μου... εχω bmw και δεν μπορεις με τιποτα να με πεισεις οτι ειναι καλυτερα τα mercedes. χαχαχα. να εχουμε και λιγο χιουμορ.

ευχαριστω πάντως που ασχοληθήκατε μαζι μου. απλα θα σας πω οταν παραλαβω πως ειναι απο μια απλη hd 40' να πας σε 55' full hd, 3d κλπ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...