Προς το περιεχόμενο

Μεχρι ποσο μπορει να φτασει ο 4790k ???

LLLEFTERIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδω και καιρο εχω παρει καρτα γραφικων μια απλη Gigabyte 7970 Ghz Edition και ειπα σημερα να το παω στα 4.7Ghz το εβαλα με το προγραμμα της Gigabyte αλλα ειδα οτι μου εδωσε ρευμα 1.41v στον επεξεργαστη.

Μπηκα στο bios και το εβαλα στο 1.30v και στο cpu-z μου γραφει 1.298v

Ετρεξα το τεστ του AIDA64 για μιση ωρα γιατι βαρεθηκα να περιμενω, δεν κρασαρε αλλα η θερμοκρασια εφτασε και τους 85 βαθμους και δεν ξερω αν αυτο ειναι λογω του Καλοκαιριου η κατι δεν παει καλα.

Ισως να μην δουλευει και σωστα η ψυξη γιατι ο ανεμιστηρας που δινει αερα ο 14αρης γυρναει στις 1200 στροφες ενω αυτος που τραβαει τον αερα και τον βγαζει εξω απο το κουτι ο 12αρης γυρναει στις 600 στροφες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...

85 εφτασε σε στρεσαρισμα οχι σε νορμαλ κατασταση αν και το εριξα στα 4.6 και πλεον εχω σε στρεσαρισμα 70 βαθμους.

Με το aida64 δυο φορες το αφησα απο μια ωρα την καθε φορα.

http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/page-846?do=findComment&comment=54229792

Πρεπει να αλλαξω μητρικη για να βαλω full atx γιατι με αυτη δεν μπορω να βαλω δευτερο 14αρη ανεμιστηρα στην ψυκτρα και ο 12αρη που εχει το κουτι γυρναει σε λιγοτερες στροφες απο αυτον του επεξεργαστη και αντι να πεταει την ζεστη εξω μαλλον την κραταει μεσα στην ψυκτρα.

DSC03827.jpg

Είναι αρκετά μπουκωμένο το σύστημα δε ξέρω κατά πόσο αποδίδει σωστά αυτή η ψύκτρα με τόσο περιορισμένο χώρο. Σίγουρα αν αλλάξεις κουτί θα δεις διαφορές αισθητές αν αλλάξεις μητρική δε ξέρω πόσο χώρο μπορείς να εξασφαλίσεις για να χωρέσει δεύτερος 14 ρης. Εγώ μάλλον σε βλέπω για κουτί γιατί η ψύκτρα σου είναι κτηνάκι.

Το κουτι ειναι μεγαλο τι καλυτερο θα μπορουσα να παρω απο αυτο που χωραει 310 καρτα γραφικων.

Στις full atχ μητρικες ο επεξεργαστης ερχεται ποιο μπροστα και ετσι μπορεις να βαλεις δευτερο 140αρι fan

Κοιτα που ειναι η βαση του επεξεργαστη σε αυτη που ειναι full atx και δεν που ειναι η βαση στην δικια μου μητρικη.

2_12.png

10136_big.png

Θα μπορούσες να πάρεις ένα full tower και για καλυτερη τοποθέτηση των πραγμάτων σου αλλά και για κλύτερο airflow. Με τη μητρική γιατί πιστεύεις ότι θα έχεις τόση διαφορά ουτως ώστε να κερδίσεις το χώρο που χρειάζεσαι για να βάλεις ένα ακόμα 14ρη; Τεσπά η απόφαση είναι δική σου. Θεωρώ ότι ίσως και να μην αξίζει να μπεις στη διαδικάσια να αλλάξεις κουτί απλά και μόνο για να κερδίσεις χώρο να βάλεις άλλο ένα ανεμιστήρα. Το ίδιο επίσης θεωρώ και για τη μητρική αλλά εσύ έχεις τη πίτα εσύ και το μαχαίρι.

LLLEFTERIS

Περιγράφεις νορμάλ καταστάσεις.

Τίποτα από αυτά που γράφεις , δέν είναι εκτός ορίων ή μή αναμενόμενα.

Με ανεμιστήρια να γυρνάνε σε τόσο χαμηλές στροφές και με Αυγουστιάτικες θερμοκρασίες , το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό.

Δέν χρειάζεται να αλλάξεις ούτε μητρική ούτε κουτί.

Δέν έχει νόημα , γιατί ουσιαστικά , δέν προκειται να δείς διαφορά.

Απλά ρύθμισε τα ανεμιστήρια σου , ανάλογα με την ταχύτητα και τάση που δίνεις στον επεξεργαστή σου και θα είσαι μιά χαρά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...