Προς το περιεχόμενο

Μεχρι ποσο μπορει να φτασει ο 4790k ???

LLLEFTERIS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν χρειαζεται να τον βγαλεις και να τον βαλεις αλλου.Αρκει εκει που τον εχεις να λειτουργει σε διαταξη push-pull .

Ετσι τον εχω να πεταει τον αερα εξω απο το κουτι.

Σχετικά με τον πίσω ανεμιστήρα , δέν πειράζει που δέν ακουμπάει στην ψύκτρα.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι η ροή αέρα και μόνο.

Τώρα σχετικά με τους 70C που βλέπεις μετά το αυτόματο overclock , προσωπικά τους βλέπω τσιμπημένους.

Αλλά πιθανόν οφείλεται στο γεγονός ότι στο auto , οι μητρικές δίνουν αρκετά παραπάνω ρεύμα από αυτό που πραγματικά χρειάζεται το cpu σου.

Πρέπει να πειραματιστείς με manual ρυθμίσεις.

Εχω μεινει πισω στο θεμα OC απο τοτε που ειχα τον i7-920 και δεν εχω ιδεα ποσο ρευμα να δωσω.

Να κατεβασω το vcore offset ??? Αν ναι που να το βαλω;

image.jpg

Το εβαλα με το προγραμμα στο extreme 4.7 και πλεον μου εχει να ρυθμισω το cpu vcore και οχι το cpu vcore offset

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τρέξε ένα cpuZ και πες τι τάση σου δίνει το Auto η μητρική, γιατί δε βλέπω κάτι στο easytune.

Καλό θα ήταν να παίξεις με manual vcore , μέχρι να σταθεροποιηθείς και αργότερα το αλλάζεις σε adaptive αν δεν πέφτει το Vcore σε idle με manual.

Την extra τάση που δίνεις στο offset την δίνει σε όλες τις ενδιάμεσες συχνότητες (non turbo) και σε idle ακόμη, το οποίο είναι περιττό.

Στην προηγουμενη φωτογραφια που το ειχα βαλει στα 4.5 το vcore το εχει στο auto εδω που το εβαλα στα 4.7 το vcore το εχει στο 1.419922

image.jpg

1.418 μου λεει το cpu-z

ΠΟΣΟ? !!

Βάλτο manual και κόβε!!

Ξεκίνα από 1,25 Vcore με συχνότητα 4,6. Αν είσαι σταθερός σε αυτό βλέπεις αν υπάρχει περιθώριο να κατέβει και άλλο το Vcore ή να ανέβει το multi, αλλιώς ανεβάζεις. Παίζε με βήματα της τάξης των 10-15mV (0,01 - 0,015V)

Επέλεξε ποιά ταχύτητα έχεις σαν στόχο.

π.χ.

4,5 Ghz

Βάλε manually π.χ. 1.25 volt , τσεκάρισε για σταθερότητα και αναλόγως αποτελέσματος χαμήλωσε ή αύξησε την τάση.

Το εβαλα 4.7 με vcore 1,299805 και τρεχω AIDA64 και απο θερμοκρασια εχω 83 βαθμους

Το cpu-z μου λεει 1.298 vcore

Το οτι τρεχω το system stability test του aida64 εδω και 15 λεπτα και ταυτοχρονα εχω και το firefox και γραφω πειραζει;

Μαλλον τους 83 βαθμους (πηγε και 85) τους ανεβασε στην αρχη πριν προλαβει να παρει στροφες ο ανεμιστηρας γιατι εδω και αρκετα λεπτα βλεπω 75-77 βαθμους.

image.jpg

Το προγραμμα της Gigabyte ειναι βλαμενο ενω παταω save οταν κανω restart PC γυρναει παλι το ρευμα στο 1.4 και το εβαλα απο το bios

Εβαλα 1,310 απο το bios θα αντεξει 1.275 ? γιατι δεν ειναι και καμια σοβαρη μητρικη αυτη που εχω

Τσεκαρε το επειδη το εχω κι εγω στο 1.275 με 4,7ghz.

Μπορει να στο κλειδωσει εκει.

Το κατεβασα 1.280 bios 1.279 το cpu-z παμε για τεστ.

Το τεσταρω εδω και 10 λεπτα. Ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη γιατι γυρναει μονο στις  1234 στροφες;

Απο θερμοκρασιες maximum 82 average 77

Μου πεταξε μπλε οθονη με αυτο στα 22 λεπτα whea uncorrectable error

4.7 με 1,280 ρευμα στον επεξεργαστη τωρα το εβαλα 1,285 αλλα δεν το εχω τεσταρει ακομα γιατι πρεπει να φτιαξω κατι φωτογραφιες απο το Πασχα στο Photoshop

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...