LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Το συστημα μου ειναι το εξης.... Κουτι Cooler Master 690 Plus Window Μητρικη Gigabyte Z97-HD3 Επεξεργαστης i7-4790k Μνημη Kingston hyperx H2O 4X4GB 2133Mhz Σκληρος Samsung SSD 240 EVO Καρτα γραφικων προς το παρον του επεξεργαστη Intel 4600 Φιλος που ειναι να παει σε κανονικη υδροψυξη μου δινει την Corsair 105 Με αυτα τι overclock μπορω να κανω; Το προγραμματακι EasyTune της Gigabyte σαν Extreme μου δινει 4.7Ghz αξιζει να παω στα 4.7 απο τα 4 που ειναι τωρα συν το Turbo που παει στα 4.4?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IceFrog Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δεν ξερω εαν ειμουν στη θεση σου τι θα εκανα. Ειναι πολυ μικρο το κερδος σε σχεση με το κοστος. Δε νομιζω οτι θα δεις σημαντικη διαφορα περα απο τα benchmark. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andrapos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Το αν αξίζει έχει να κάνει κυρίως με το αν θα χρειαστείς κάπου τον υψηλότερο χρονισμό.Σε απλή χρήση δεν θα καταλάβεις καμία σοβαρή διαφορά μιας και ο 4790 είναι πολύ δυνατός και χωρίς το oc για απλή χρήση.Το θέμα είναι και πόσο vcore θα χρειαστεί να δώσεις για να κρατήσεις τον επεξεργαστή σταθερό σε αυτή τη συχνότητα με ότι αυτό συνεπάγεται απο πλευράς θερμοκρασιών.Είναι και θέμα τύχης σε πόσο καλό κομμάτι έχεις πέσει.Μετά παίζει ρόλο και η μητρική στο κατα πόσο θα μπορέσεις να τον ανεβάσεις μιας και δεν έχεις και την καλύτερη για oc μητρική.Και επίσης μπορεί η h105 να κρατήσει σε ανεκτά επίπεδα τις θερμοκρασίες στα 4,7 ο θόρυβος που θα βγάζει όμως θα είναι και αυτός αυξημένος.Εγώ πέρσυ που αγόρασα τον 4770κ αποφάσισα να δώσω κοντά στα 200 ευρώ για μητρική και πήρα την maximus vi hero για να είμαι σίγουρος οτι δεν θα με περιορίσει η μητρική στο oc.Εδωσα λοιπόν κοντά στα 500 ευρώ για επεξεργαστή-μητρική αλλά έπεσα σε κακό τσιπάκι.Η noctua nh-d15 που έχω δεν είχε θέμα ακόμα και στα 1,35 volt(vcore) αλλά ακόμα και εκεί ο επεξεργαστής μου κράταγε με το ζόρι τα 4,3ghz.Ε όπως καταλαβαίνεις ξανακατέβασα στα 3,9 που είναι απο τη μάνα του με vcore 1.1 και τελείωσε η υπόθεση.Οπότε βάλε πάνω την ψύκτρα,δοκίμασε να δεις πόσο ανεβαίνει ο επεξεργαστής σου,δες και αν σε καλύπτει απο θέμα θορύβου κυρίως η h105,δες αν σου χρειάζειται η παραπάνω δύναμη και αποφασίζεις μετά αν αξίζει να τον κρατήσεις στα τέρματα,αν θέλεις να παίξεις με ένα πιο ελαφρύ oc ή αν θέλεις να το γυρίσεις σε νορμάλ συχνότητα.Επίσης να ξέρεις οτι στοκ ο επεξεργαστής σου έχει 88 watt tdp,ενώ για να τον πάς στα 4,7 μπορεί και να διπλασιάσεις την κατανάλωσή του για λίγα μόλις ghz.Καλό παιχνίδι λοιπόν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Οπως καταλαβα δεν αξιζει τον κοπο συν τα χρηματα. Στον υπολογιστη δεν παιζω παιχνιδια η βαρια χρηση του ειναι καμια επεξεργασια βιντεο η κανενα Photoshop Και ειδικα αν ειναι να ανεβω σε θορυβο δεν υπαρχει περιπτωση αν το κανω. Τωρα ο μοναδικος θορυβος που εχω ειναι απο την μαμα ψυκτρα οταν κανω καμια βαρια δουλεια, ουτε απο τους ανεμιστηρες του κουτιου εχω ουτε απο το τροφοδοτικο μου (Antec Edge 750W 80 plus gold full modular) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IceFrog Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Στη θεση σου θα κοιτουσα απλα να μειωσω τον θορυβο ακομα και με παθητική ψυξη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Κανουν δουλεια αυτες χωρις ανεμιστηρα; Καμια coolermaster evo 212 ελεγα να παρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IceFrog Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δεν εχω ιδεα πως παει απο θορυβο. Εχω ακουσει ομως πολυ καλα λογια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Οπως καταλαβα δεν αξιζει τον κοπο συν τα χρηματα. Στον υπολογιστη δεν παιζω παιχνιδια η βαρια χρηση του ειναι καμια επεξεργασια βιντεο η κανενα Photoshop Και ειδικα αν ειναι να ανεβω σε θορυβο δεν υπαρχει περιπτωση αν το κανω. Τωρα ο μοναδικος θορυβος που εχω ειναι απο την μαμα ψυκτρα οταν κανω καμια βαρια δουλεια, ουτε απο τους ανεμιστηρες του κουτιου εχω ουτε απο το τροφοδοτικο μου (Antec Edge 750W 80 plus gold full modular) Μπορείς να ρυθμίσεις με το Intel® Extreme Tuning Utility να ανεβαίνει μόνο όταν κάνεις code σε κάποια ταινία ή τέλος πάντων σε όποια βαριά δουλειά κάνεις,έτσι θα έχεις ησυχία καθημερινά αλλά θα έχεις και καλύτερες ταχύτητες όταν θα την χρειάζεσαι. Συνεχίζουν όμως να στέκουν αυτά που είπε ο ανδραπος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andrapos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Χωρίς ανεμιστήρα δεν νομίζω να σε καλύψει,αλλά και με τον ανεμιστήρα δεν νομίζω να την ακούς πολύ την 212.Εφόσον θέλεις ηρεμία αν θέλεις να παίξεις λίγο δοκίμασε να ανεβάσεις τη συχνότητα χωρίς να ανεβάσεις το vcore.Βασικά το vcore το έχεις πειράξει ή το έχεις auto;Αν το έχεις auto πιθανόν στα ζόρια να ανεβαίνει πιο πολύ απο όσο χρειάζεται.Δοκίμασαι να βάλεις το vcore στο 1,1 volt απο το bios και δες μέχρι πόσο μπορείς να ανέβεις με αυτό το vcore.Αυτά εφόσον έχεις χρόνο και όρεξη να ασχοληθείς..Ανδρέα με λένε by the way.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δεν εχω ιδεα πως παει απο θορυβο. Εχω ακουσει ομως πολυ καλα λογια Κατα την γνωμη μου το παν οταν παιρνεις μια ψυκτρα ειναι να μπορεις να αλλαξεις τους ανεμιστηρες και οχι να ειναι τιποτα κολλημενοι. Αυτη την στιγμη στο συρταρι εχω δυο be quiet ενας 120 και ενας 92 power με 4 καλωδια που ειναι εντελως αθορυβοι οποτε οταν παρω ψυκτρα θα κοιταξω να μπορει να μπει ενας απο τους δυο σε περιπτωση που ο δικος του κανει θορυβο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andrapos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Στην 212 αλλάζει ο ανεμιστήρας και είναι 120άρης.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Αυτο που φοβαμαι ειναι μηπως η ψυκτρα που θα παρω βρισκει πανω στις μνημες και τρεχω για αλλαγες κλπ κλπ. Εχω αυτες τις μνημες http://www.geeky-gadgets.com/wp-content/uploads/2010/08/Kingston-HyperX-H2O.jpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IceFrog Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Εαν εχεις δυο μνημες απλα τις μετακινεις στα καναλια 2-4 https://www.google.gr/search?q=212+evo+ram&espv=2&biw=1280&bih=899&tbm=isch&imgil=ibdcB-mCGLclhM%253A%253BrWR30m1Eg-g1GM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.eteknix.com%25252Fcooler-master-hyper-212-evo-cpu-cooler-review%25252F4%25252F&source=iu&pf=m&fir=ibdcB-mCGLclhM%253A%252CrWR30m1Eg-g1GM%252C_&usg=__LJLBYpDwOUuw8RZT5I9A6k3s3so%3D&ved=0CCoQyjc&ei=KNQTVcKiKczjaOu7gqAK#imgrc=ibdcB-mCGLclhM%253A%3BrWR30m1Eg-g1GM%3Bhttp%253A%252F%252Fcdn.eteknix.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2012%252F02%252FRAM-Clearance.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.eteknix.com%252Fcooler-master-hyper-212-evo-cpu-cooler-review%252F4%252F%3B720%3B540 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LLLEFTERIS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Εχω 4 τις βλεπεις και στην φωτογραφια ειναι απο το δικο μου pc 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andrapos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Ψηλές μου φαίνονται η μνήμες σου και πρέπει να δοκιμάσεις ψύκτρα πριν την αγοράσεις ή να δείς απο κανένα βίντεο στο youtube με παρόμοιο σύστημα..Κάνε και μια δοκιμή στην h105 μιας και είναι φίλου σου να δείς αν σε καλύπτει σε θέμα θορύβου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα