dimitris212 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Καλημέρα σας, προ ημερών μου είπε ένας γνωστός για λύση Back Up σε NAS με Raid 0 και Raid 1. Δεν κατάλαβα και πολλά, οπότε λέω να ρωτήσω εδώ. Το NAS είναι συσκευή η οποία παίρνει σκληρούς δίσκους και κάνει αυτόματα Back Up του PC? Και το Raid 1 είναι ότι έχεις πχ 2 δίσκους άρα έχεις 2 αντίγραφα στο NAS?
IceFrog Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Χρησιμοποιω nas στο γραφειο εδω και περιπου 2 χρονια. Το setup μου αποτελειται απο δυο δισκους 1tb ο καθενας σε raid 1. Στην πραξη εχω 1tb, αλλα με το raid 1 οτι υπαρχει στον ενα δισκο πηγαινει αυτοματα και στον αλλο ωστε οτι και να γινει να μη χαθουν τα δεδομενα. Αυτοματα back up δεν κανω, δεν εχω ασχοληθεί βασικα για να δω καν πως γινεται. Φανταζομαι το οριζεις με scheduler μεσω του web interface
CMD Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 O NAS είναι δικτυακός δίσκος με πολλές επιπλέον δυνατότητες, γιατί έχει πάνω του λειτουργικό. Οπότε πολλά καλούδια, όπως πχ να κατεβάζεις torrent με κλειστό pc, να βλέπεις τα αρχεία σου απομακρυσμένα κτλπ. Δεν ξέρω τι NAS θα πάρεις πάντως να ξέρεις ότι αν και δικτυακοί πολλοί είναι πάρα πολύ αργοί στην μεταφορά δεδομένων. Raid 1 είναι όταν ο ένας σκληρός αντιγράφει τα δεδομένα στο άλλο αυτόματα για ασφάλεια. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει πρώτα να περάσεις τα δεδομένα στο έναν. Αν δεν έχει κάποιο προγραμματισμό μέσα από το NAS μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια sync εφαρμογή στον υπολογιστή.
dimitris212 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Ωραία αρχίζω να καταλαβαίνω περί τίνος πρόκειται. Άρα είναι η καλύτερη λύση για Back Up σωστά? Μόλις διάβαζα στο Net ότι o NAS1 είναι πολύ αργός και γι αυτό χρησιμοποιείται περισσότερο το Nas 5 καλά τα λέω? Ποια η λογική του Nas? πχ Nas 1 = 2 δίσκοι mirror? Νas 2? Nas 3? Η λύση για να σου λύση τα χέρια δεν είναι αυτόματο backup? Συγχρονισμός με το PC?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα