Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατανοητό τότε icefrog :). Αυτή η μητρική που έχεις, πραγματικά είναι ότι καλύτερο, republic of gamers για socket fm2+ με τα πάντα μέσα. Καλή αγορά, ωστόσο με τα λεφτά αυτά θα μπορούσες να είχες πάει σε core i3 4160 για παράδειγμα με μια h97 μητρική για μελλοντικές αναβαθμίσεις, σκόνη τον κάνει τον x4 860k στα πάντα. Καλύτερη απόδοση και κατανάλωση ο i3 με διαφορά.

Τι αναβαθμιση να κανω? επεξεργαστης μητρικη και μνημες μου βγηκαν πιο φθηνα απο εναν i7. Σε δυο χρονια θα δωσω ακομα τοσα και θα παω ξανα σε καινουρια αναλογου κοστους εχοντας μονιμα εγγυησεις. Τι να το κανω να αγοραζω απο τωρα την "δυναμη" που "μπορει" να μου χρειαστει σε δυο χρονια? Ουτε βαρια παιχνιδια παιζω ουτε το εχω για δουλεια. Απλα μου αρεσει να σκαλιζω το bios και να κανω τον χαβα μου. :-D

• Like 2
  • Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@θελω ειντιεςελ εδω αλλα με ανοιχτο τουρμπο οποτε...

http://prntscr.com/6lzq6c

Φίλε Μπάμπη τι fps πιάνεις σε παιχνίδια, τυγχάνει να έχουμε πανομοιότυπο σύστημα. B)

σε full hd και συνηθως καποιους συμβιβασμους ειδικα σε τεχνολογιες nvidia αλλα και vsync πιανω σε ολα τα παιχνιδια σταθερα απο 35 κ πανω...

τωρα βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις οπως το unity που θελεις υπολογιστη της Nasa για να παει καλα ...

Δημοσ.

8elwADSL σκέψου τον i3 4160, είναι με διαφορά δυνατότερος από τον x4 860k και λιγότερο ενεργοβόρος, για αυτό και κοστίζει λίγο παραπάνω. Αξίζει με χίλια μαζί με μια h97 μητρική πραγματικά. Θα αποδίδει καλύτερα σε αυτά που θες και πάνω από όλα θα είναι καλύτερος στα παιχνίδια και γενικότερα σε οτιδήποτε. Intel ή amd fanboy δεν είμαι και ούτε θα γίνω, απλά όπως και να το κάνουμε ο i3 παρόλο που είναι διπύρηνος είναι πολύ ανώτερος, λόγω των εικονικών πυρήνων που έχει, σύνολο 2 cores/4 threads. Έχει πιο σύγχρονη αρχιτεκτονική η intel και σαφέστατα πιο αποδοτική μπροστά στην παλαιότερη αρχιτεκτονική που προσφέρει η amd. Δεν είναι ότι δεν είναι καλοί επεξεργαστές οι piledriver/kaveri, απλά σε σχέση με το αντίπαλο στρατόπεδο είναι τεχνολογικά πίσω.

Δημοσ.

@θελω ειντιεςελ εδω αλλα με ανοιχτο τουρμπο οποτε...

http://prntscr.com/6lzq6c

σε full hd και συνηθως καποιους συμβιβασμους ειδικα σε τεχνολογιες nvidia αλλα και vsync πιανω σε ολα τα παιχνιδια σταθερα απο 35 κ πανω...

τωρα βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις οπως το unity που θελεις υπολογιστη της Nasa για να παει καλα ...

Μην δινεις και πολυ σημασια στο DL,εγω με 8320+290 βλεπω απο 20fps μεχρι 120fps,το δε usage της καρτας ποικιλει και αυτο αναλογα,μπορει να παιζω και με 2%.Το παιχνιδι ειναι πραγματικα οτι να 'ναι,maxed out details 1080p.Απιθανο να μπουκαλιαζει ο 860Κ την 7950.

Δημοσ.

Pano δεν είναι διπύρηνος ο x4 860k, μην ακούω τέτοια. Είναι τετραπύρηνος, αποτελούμενος από 2 διπύρηνα modules, δηλαδή από 2 διπύρηνος επεξεργαστές αλλά με αρκετά αδύναμους πυρήνες. Όπως και να το κάνουμε έχει τέσσερις πυρήνες, ανεξάρτητα από το αν είναι αδύναμοι ο καθένας. Αν μετράμε το κάθε module για έναν πυρήνα, κάτι το οποίο δεν είναι σωστό μιας και κάθε module απαρτίζεται από δύο πυρήνες, οι διπύρηνοι είναι μονοπύρηνοι, οι τετραπύρηνοι διπύρηνοι, οι εξαπύρηνοι τριπύρηνοι και οι οκταπύρηνοι τετραπύρηνοι. Είναι ένας αδύναμος τετραπύρηνος ο x4 860k, ο i3 από την άλλη έχει ήδη 2 δυνατούς πυρήνες συν τους άλλους 2 εικονικούς, είναι λογικό να είναι καλύτερος και με διαφορά μάλιστα ο i3.

Δημοσ.

Θα ηθελα να μάθω τι κάνετε με τους υπολογιστες σας και δεν σας φτάνει η δυναμη του 860Κ... Από περιέργεια που του κάρφωσα μια 290x πάνω μια χαρά την πήγε... Το βράδυ με το που περάσω windoze θα δώσω cinebench, ευελπιστώ...

Δημοσ.

Pano δεν είναι διπύρηνος ο x4 860k,

Από το ~1990 και μετά (486dx) ο κάθε επεξεργαστής/core έχει μια cpu και μια fpu.

Τα Modules δηλαδή αν και δεν μπορείς να τους πεις ότι δεν είναι διπύρηνοι αφού έχουν δυο Integer πυρήνες δεν είναι και δυο πλήρες πυρήνες όπως σε όλους τους άλλους επεξεργαστές αφού έχουν μόνο έναν fpu πυρήνα που μοιράζεται. 

• Like 1
Δημοσ.

Pano δεν είναι διπύρηνος ο x4 860k, μην ακούω τέτοια. 

Tι μην ακούς τέτοια αφού έτσι είναι,απλώς μια διαφορετική προσέγγιση απ'ότι της intel(ο elf το εξήγησε αναλυτικά),στην τελική όμως κανένας εκ των δύο δεν είναι τετραπύρηνος,τώρα ποιός είναι πιο δυνατός απλά πράγματα ο ακριβότερος..

Υ.Γ Φίλε aneurysm την απάντηση της ερώτησής σου την έχεις στην υπογραφή σου..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...