Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το smiley δεν το πιασες; 

Πλάκα κάνω, γιατί πολλοί τελευταία ρίχνουν τέτοιες σπόντες για την Intel.

Elf και γω μαζι σου. τα benches δινουν ασφαλη συμπερασματα οταν προσπαθουμε να δυγκρινουμε intel με intel και amd με amd.

Το οτι το cinebench ειναι intel optimized ειναι ψεμα? Οταν ανοιγει το cinebench τον επεξεργαστη μου τον διαβαζει ως 2 core 2 threads, Πως να παρω σοβαρα υποψιν το σκορ? Σε καθημερινη χρηση μπορει καποιος να βγαλει καθαρα συμερασμα και οχι με βαση την αξιολογηση σε μια εφαρμογη. Ξερω πολυ καλα τι θα πει i5 i3 και pentium, και οχι απο ενα πινακα score αλλα απο πραγματικη χρηση και για δουλεια και ψυχαγωγια. Εαν εχω μαθει κατι το τελευταιο διαστημα ειναι πως ενας pentium g2030 στο γραφειο μου κανει τη δουλεια που θελω πολυ καλα και χωρις το παραμικρο προβλημα (2-3 εφαρμογες java, 3 browser ανοιχτοι με 5+ καρτελες ο καθενας. η χρηση της ραμ ειναι 5,8 gb και το cpu το πολυ να παει στο 45 οταν ανοιξω twitch. 

IceFrog

Και εγώ παίζω dota 2,ακούω μουσική με winamp και έχω firefox ανοιχτό με 3-4 καρτέλες με ενδιαφέρει να τα κάνει άνετα τα παραπάνω,ο τωρινός μου με dota 2 τερματίζει φτάνει 100% cpu usage τον έκανα overclock στα 3,6 μπας και αλλάξει κάτι αλλά δεν έγινε τίποτα.

TRILOBYTER

Εχω διαβάσει ότι ο q6600 έχει πολύ αδύναμους πυρήνες και δεν αξίζει,από quad μόνο από q8XXX και πάνω πιστεύω πως αξίζει.

Johnlamia έχω ssd.

Καμια σχεση. το cpu θα πηγαινει 35% περιπου, αντε μερικες φορες να πεταξει κανενα spike στο 50%. 

IceFrog ήθελα να ήξερα γιατί υποβάθμισες τον i5 2500k με τον x4 860k :P ; Σε καθημερινή χρήση που του κάνεις δεν υπάρχει διαφορά, ωστόσο αν έχεις ανοιχτό και twitch stream 1080p 60fps να παίζει και ένα μάτσο tabs, ο 2500k θα δείξει τα δόντια του με διαφορά και θα κουμαντάρει καλύτερα το φορτίο και με μεγαλύτερη άνεση. Σε παιχνίδια πάλι αποδίδει καλύτερα ο 2500k, στα πάντα είναι καλύτερος ο i5 και με διαφορά, τσάμπα χρήματα έσκασες. Στο θέμα μας τώρα, ο x4 860k θα σε υπερκαλύψει σε αυτά που θες χωρίς θέματα. Ήθελα να ήξερα, που είδες ότι ο x4 860k στα 4 ghz βγάζει 1.03 single core ; 1.02 βγάζει ο δικός μου στοκ χωρίς turbo, ο οποίος είναι και παλαιότερος. Στα sites με benchmarks βγάζουν ότι νάναι αρκετές φορές, ορίστε απόδειξη :).

Πρακτικα πηγε στο διπλανο δωματιο στον υπολογιστη του αδερφου μου, οποτε οποτε θελησω μπορω να τον ζητησω πισω :) Περα απο την πλακα μπορω να σου δωσω ενα παραδειγμα.598 εβγαζε στο cinebench ο 2500k με oc. Στην πραξη δεν ηταν σε καμια περιπτωση πιο γρηγορος η πιο δυνατος κατα 2 και κατι φορες. Ναι δεν ειχα κανενα προβλημα, ομως στο δευτερο pc το χρειαζοταν ο αδερφος μου πιο πολυ απο εμενα.

για να γίνει σωστη σύγκριση αναμεσα σε 6600k και 860k πρεπει να μπουν στο ιδιο συστημα.

επισης ειδα μια διαφορα στο mp ratio, 1.26 το ενα 1.58 το αλλο

Εχω τον q6600 και καθεται, εχει παρομοια αποδοση με τοn x4 810 που επισεις εχω. Μπορει ο intel να ειναι μισο κλικ πιο γρηγορος Δεν ειναι ομως κατι τραγικο. 

• Like 1
Δημοσ.

Το οτι το cinebench ειναι intel optimized ειναι ψεμα? Οταν ανοιγει το cinebench τον επεξεργαστη μου τον διαβαζει ως 2 core 2 threads, Πως να παρω σοβαρα υποψιν το σκορ? 

Το cinebench είναι optimized για όλους,σαν 3D πρόγραμμα που είναι στηρίζεται πάρα πολύ στον υπολογισμό δεκαδικών αριθμών (floating point) οπότε λογικό είναι να μην βγάζουν τα αναμενόμενα οι amd αφού μοιράζονται της floating point μονάδες τους μεταξύ των πυρήνων τους,δες και κάνα bench για παλιότερους amd πριν τους fx να δεις ότι μια χαρά είναι το cine.

Το ότι έχουν modules οι amd και το κάθε module έχει δυο πυρήνες είναι γνωστό,οκ αντί να λέει 2Modules/4threads λέει 2cores/4threads  σιγά το σκάνδαλο,είναι βασισμένο σε floating το πρόγραμμα και μπορεί να βλέπει αυτούς σαν πυρήνες και τους integer μόνο σαν threads,δεν ξέρω.

Δημοσ.

Το cinebench είναι optimized για όλους,σαν 3D πρόγραμμα που είναι στηρίζεται πάρα πολύ στον υπολογισμό δεκαδικών αριθμών (floating point) οπότε λογικό είναι να μην βγάζουν τα αναμενόμενα οι amd αφού μοιράζονται της floating point μονάδες τους μεταξύ των πυρήνων τους,δες και κάνα bench για παλιότερους amd πριν τους fx να δεις ότι μια χαρά είναι το cine.

Το ότι έχουν modules οι amd και το κάθε module έχει δυο πυρήνες είναι γνωστό,οκ αντί να λέει 2Modules/4threads λέει 2cores/4threads  σιγά το σκάνδαλο,είναι βασισμένο σε floating το πρόγραμμα και μπορεί να βλέπει αυτούς σαν πυρήνες και τους integer μόνο σαν threads,δεν ξέρω.

Σιγουρα θα ξες κατι παραπανω δεν αντιλεγω, απλα αναφερω οτι η διαφορα αυτη σε πραγματικη απλη καθημερινη χρηση δεν φαινεται. Αλωστε εναν επεξεργαστη σαν και αυτον τον αγοραζει καπιος για ψυχαγωγια, casual gaming κλπ και οχι για rendering, transcoding η για να κανει τη δουλεια του. Οποτε το ποσο καλα αποδιδει σε αυτα εμενα μου ειναι αδιαφορο. Εαν τα χρειαζομουν, προφανως και θα επελεγα κτι αλλο  :-)

Δημοσ.

και μια ερωτηση στον αιςφρογκ

σε σοβαρα games οπως το dying light κτλ  το gpu usage ειναι περιπου στο 70% (εχω την 7950) εσενα με την 270χ πως παει?

εχει σχεση με bottleneck αυτο?

Δημοσ.

Για να σου την αληθεια δεν εχω κανει καμια απόπειρα να παιξω κανενα πιο σοβαρο παιχνιδι. Τα fps σου πως ειναι?

Δημοσ.

δεν εχω προβληματα γενικα ,σχετικα κανονικα και σιγουρα Playable αλλα λογικα επρεπε νομιζω η καρτα να φτανει στο 100% ωστε να αποδιδει κ καλυτερα κ χωρις framedrops κατα καιρους.

εννοειται οτι εχει δοκιμαστει κ σε αλλα ισχυρα παιχνιδια οπως το mordor,advanced warfare...τωρα θα μου πει καποιος απο τον θειο (αρα κ απατσαριστα ) δεν μπορω να εχω ιδιαιτερες απαιτησεις...

Δημοσ.

απλα αναφερω οτι η διαφορα αυτη σε πραγματικη απλη καθημερινη χρηση δεν φαινεται. 

Αν ήταν για πραγματική απλή καθημερινή χρίση θα σου έφτανε ο E7500 δεν θα σκεφτόταν κανείς να δώσει 80€ (συν μητρική/μνήμες κτλ) μόνο για τον επεξεργαστή,ιδίως όταν έχει την ίδια ταχύτητα πυρήνα που ήδη έχει,αναφέρθηκαν παιχνίδια και τα παιχνίδια σκέψου λίγο,τι είναι; 3d rendering σε πραγματικό χρόνο είναι,με πολλά άλλα στοιχεία μαζί αλλά το renering,ο υπολογισμός ενός «πραγματικού» κόσμου από τον επεξεργαστή,είναι από τα βασικά.  

Δημοσ.

Αν ήταν για πραγματική απλή καθημερινή χρίση θα σου έφτανε ο E7500 δεν θα σκεφτόταν κανείς να δώσει 80€ (συν μητρική/μνήμες κτλ) μόνο για τον επεξεργαστή,ιδίως όταν έχει την ίδια ταχύτητα πυρήνα που ήδη έχει,αναφέρθηκαν παιχνίδια και τα παιχνίδια σκέψου λίγο,τι είναι; 3d rendering σε πραγματικό χρόνο είναι,με πολλά άλλα στοιχεία μαζί αλλά το renering,ο υπολογισμός ενός «πραγματικού» κόσμου από τον επεξεργαστή,είναι από τα βασικά.  

Ευτυχως που υπαρχουν αρκετες επιλογες στην αγορα και μπορει ο καθενας να διαλεξει συμφωνα με τις προτιμισεις και τις αναγκες του. Σωστο η λαθος δεν υπαρχει, αυτο που υπαρχει ειναι ιδιο αποτελεσμα μεσω διαφορετικης οδου.

Αυταπατες δεν εχω, δεν βρηκα την κοτα που κανει τα χρυσα αυγα η το cpu της δεκαετιας. Αλλα δεν ειναι και τοσο χαλια οσο νομιζεις η οσο λενε τα νουμερα. Αυτο προσπαθω να πω  :-)

• Like 1
Δημοσ.

Αλλα δεν ειναι και τοσο χαλια οσο νομιζεις η οσο λενε τα νουμερα. Αυτο προσπαθω να πω  :-)

Ποιος είπε ότι είναι χάλια;Γιατί το βγάζετε αυτό το απωθημένο με την παραμικρή ευκαιρία; (μιας και το κάνουν πολλοί)

Μια απλή συζήτηση για το αν είναι έγκυρο το cine ή όχι γίνεται και τσουπ να λέτε ότι «ναι αλλά» δεν είναι τόσο χάλια,ε δεν είπε κανείς ότι είναι.

Δημοσ.

Ποιος είπε ότι είναι χάλια;Γιατί το βγάζετε αυτό το απωθημένο με την παραμικρή ευκαιρία; (μιας και το κάνουν πολλοί)

Μια απλή συζήτηση για το αν είναι έγκυρο το cine ή όχι γίνεται και τσουπ να λέτε ότι «ναι αλλά» δεν είναι τόσο χάλια,ε δεν είπε κανείς ότι είναι.

Το cinebench το "λεει" με τον τροπο του  :-)

Δημοσ.

Για αυτόν τον λόγο τα reviews αλλά και οι χρήστες κοιτάνε και άλλα bench και δεν είναι αυτό το μοναδικό.

Κανένα όμως δεν ακυρώνει το cine για να πεις ότι κάτι τρέχει με αυτό.

Δημοσ.

δεν εχω προβληματα γενικα ,σχετικα κανονικα και σιγουρα Playable αλλα λογικα επρεπε νομιζω η καρτα να φτανει στο 100% ωστε να αποδιδει κ καλυτερα κ χωρις framedrops κατα καιρους.

εννοειται οτι εχει δοκιμαστει κ σε αλλα ισχυρα παιχνιδια οπως το mordor,advanced warfare...τωρα θα μου πει καποιος απο τον θειο (αρα κ απατσαριστα ) δεν μπορω να εχω ιδιαιτερες απαιτησεις...

Ριξε μια ματια εδω για τις καρτες http://www.tomshardware.com/reviews/dying-light-benchmark-performance-analysis,4060-3.html

Δημοσ.

Κατανοητό τότε icefrog :). Αυτή η μητρική που έχεις, πραγματικά είναι ότι καλύτερο, republic of gamers για socket fm2+ με τα πάντα μέσα. Καλή αγορά, ωστόσο με τα λεφτά αυτά θα μπορούσες να είχες πάει σε core i3 4160 για παράδειγμα με μια h97 μητρική για μελλοντικές αναβαθμίσεις, σκόνη τον κάνει τον x4 860k στα πάντα. Καλύτερη απόδοση και κατανάλωση ο i3 με διαφορά.

Δημοσ.

τον ιδιο επεξεργαστη εχω κι εγω με μια gigabyte hd3  kαι 1x8 GB kingston fury 1600mhz + 7950HIS κι ολα ειναι ανετα...

ειτε σε gaming ειτε στα υπολοιπα.

Φίλε Μπάμπη τι fps πιάνεις σε παιχνίδια, τυγχάνει να έχουμε πανομοιότυπο σύστημα. B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...