Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι εδώ και καιρό να αναβαθμίσω τον πανάρχαιο κορμό του η/υ (mobo,cpu,ram) και να πάω σε μια fm2+ mobo με τον 860K και 4 ή 8gb ram αναλόγως τα οικονομικά μου.

Βλέπω μερικά bench και με προβληματίζει η χαμηλή single core απόδοση του 860K,θα καταλάβω διαφορά σε σύγκριση με τον αρχαίο c2d e7500 αν αναβαθμίσω;

Βλέπω στα 4ghz o 860K βγάζει 1,03 στο cinebench 11.5 ενώ ο c2d που έχω τώρα στα 3,6ghz βγάζει 1,08!

Βέβαια ξέρω ότι συνολικά ο 860K είναι πολύ πιο γρήγορος μιας και είναι τετραπύρηνος.

(Δεν θέλω να ακούσω προτάσεις για g3258,upgrade path και άλλα τέτοια αυτά τα ξέρω)

Θέλω μόνο να ακούσω γνώμες για την μετάβαση από core 2 duo στον 860Κ και αν αξίζει να την κάνω.

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε γενικες γραμμες αξιζει γιατι πας σε νεοτερη πλατφορμα και ο 860 ειναι τετραπυρηνος

καλητερα μαζεψε χρηματα και παρε μια και καλη 4460 + h97 + 8gb ram

Δημοσ.

Αγοράσα πρόσφατα το σύστημα της υπογραφής. Το μόνο που μετάνιωσα είναι ότι πήρα αυτήν την κάρτα, ενώ με 20 ευρώ θα πήγαινα στην έκδοση με 2GB μνήμη. Δεν πειράζει το σύστημα πετάει. Αν πάρεις μια ακριβότερη μητρική μπορεί να τον φτάσεις και 4.5 ίσως και 4.7.

Και φυσικά παιζει bf που ειναι το βασικοτερο για μενα χωρις προβληματα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν μπορούσα μαζεψω τόσα σε i5 θα πήγαινα αλλά ακόμα και αυτά τα 200€ και κάτι που απαιτούνται για το σετακι με τον 860K με το ζόρι τα βρίσκω.

Για 860k

80cpu+80mobo+40ram = 200€

Για i5

200cpu+90-100mobo+40ram=330-340€

win10

Η Asrock που έχεις επαιξε με την μια με τον 860K ή χρειάστηκε bios update;

Δημοσ.

Αν μπορούσα μαζεψω τόσα σε i5 θα πήγαινα αλλά ακόμα και αυτά τα 200€ και κάτι που απαιτούνται για το σετακι με τον 860K με το ζόρι τα βρίσκω.

Για 860k

80cpu+80mobo+40ram = 200€

Για i5

200cpu+90-100mobo+40ram=330-340€

win10

Η Asrock που έχεις επαιξε με την μια με τον 860K ή χρειάστηκε bios update;

bios update με τον παλιο amd a66400k που ειχα πριν αναβαθμιστώ. Να πω οτι θες και καλη ψυκτρα ειναι 90w

Δημοσ.

Εχω ήδη aftermarket ψήκτρα που μπαίνει σε AM3(+) και απ ότι διαβάζω αυτές κάνουν και στο FM2(+).

Δημοσ.

Απλή χρήση internet,ταινίες,μουσική και gaming σε 1080p να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι απαιτητικός ούτε κανα fps freak θέλω απλά να παίζω σε 1080p medium αντε high settings για αυτό αργότερα σκέφτομαι να αλλάξω την r7 260 με κάτι πιο δυνατό όπως 280(Χ),285 ή GTX 960.

Με ενδιαφέρει το multitasking να μπορεί να πηγαίνει ωραίος και άνετος ο επεξεργαστής σε αυτά που κάνω πχ παίζω ενα παιχνίδι και έχω στο background browser ανοιχτο με 3-4 tabs και ακούω μουσική με winamp.

Δημοσ.

Δεν ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένα τα φοβάμαι λίγο θα έπαιρνα μόνο από άτομο που ξέρω οπότε ας μην κάνει το κόπο κανείς άλλος να προτείνει αυτή τη λύση.

Δημοσ.

Τότε φίλε μου η άποψή μου είναι ότι ,αφού δεν αναβαθμίζεις σχετικά γρήγορα,μάζεψε λεφτά για κάτι καλύτερο..

Δημοσ.

Λοιπον.. εχω τον παραπανω επεξεργαστη. Υπαρχει μια τεραστια φημη οτι ειναι λιγος και οτι αργει και και και. Απλα και μονο να αναφερω πως ειναι το ιδιο ακριβως τσιπακι με τον καλητερο fm2+ της αγορας με τη μονη διαφορα οτι δεν εχει ενδωματωμενα γραφικα. Στα bench μπορει να μην βγαζει καλο σκορ, ας μην ξεχναμε ομως ποιος γραφει τα Benches  :-) . Υπαρχει πολυ καλητερο oprimization φια τους intel. Σε καθημερινη χρηση ειναι ακριβως το ιδιο με τον 2500k που ειχα πριν. Σε multi-task κανω ακριβως αυτο που ειπες. Εχω μονιμα chrome ανοιχτο με 7-8 καρτελες bs player ανοιχτο οπου ακουω μουσικη streaming και ενα παιχνιδι τυπου dota, counter strike l4d κλπ. Οτι εκανα με τον i5 μου ακριβως το ιδιο κανω και τωρα και με τον ιδιο τροπο. Οποτε μην δινεις και πολυ σημασια σε benches οταν πας να συγκρινεις amd vs intel  :-D

• Like 6
Δημοσ.

τον ιδιο επεξεργαστη εχω κι εγω με μια gigabyte hd3  kαι 1x8 GB kingston fury 1600mhz + 7950HIS κι ολα ειναι ανετα...

ειτε σε gaming ειτε στα υπολοιπα.

προηγουμενο συστημα am3 phenom2 x6 2.8 .

στην χρηση την δικη μου ειναι ολα τελεια.

surfing,gaming και συνδυασμο(αυτο που λες εσυ δλδ) ειναι ολα τελεια.

μονο ζητημα ειναι η θερμοκρασια που δεν μπορω να καταλαβω ποια ακριβως εχω...(το fm2+ που εχω δεν ειναι συμβατο με πολλα προγραμματα temp οποτε ψαχνομαστε με κανα Overdrive amd kai thermal margin ωστε να καταλαβουμε.μαλιστα τον ειχα κ με την μαμα ψυκτρα για κανα μηνα κ δεν ειχα θεματα ουτε στον ηχο...(εχω ακουσει κ χειροτερα)

Δημοσ.

Απο το bios της μητρικης βλεπω οτι η μεγιστη θερμοκρασια που εχει σηκωσει ο δικος μου ειναι 30c. Βεβαια δεν χρησιμοποιησα ποτε την εργοστασιακη ψυκτρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...