Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά video από παλιά sony handycam σε pc


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να μεταφέρω τα video από παλιά sony digital handycam στο pc. Η κάμερα έχει 3 θύρες για έκδοση video/ήχου σε εξωτερικό device:

 

S video

Audio/Video

Firewire (ή αλλιώς IEEE1394/i.Link)

 

Υπάρχει καλώδιο firewire και καλώδιο audio/video. Δυστυχώς αν και έχω firewire στο front panel ενός case στο σπίτι, δεν το υποστηρίζει το motherboard. Οπότε άχρηστο το firewire.

 

Για το A/V. Έχει 3 output jacks κόκκινο,άσπρο και κίτρινο. Στο Link.png Site: support της sony λέει ότι αν δεν υπάρχουν τέτοια Input στο pc (σε εμένα δεν υπάρχουν γιατί είμαι απλώς με motherboard και μία κάρτα γραφικών), τότε χρειάζομαι έναν μετρατροπέα σε usb ή κάτι τέτοιο

 

Τώρα παίζει επίσης το εξής. Στην Dell U2410 που έχω στο pc υπάρχει μεταξύ άλλων και component input. Συγκεκριμένα έχει 4 θύρες:

 

Κιτρινη

Μαυρη

Κοκκινη

Πρασινη

 

Και είναι τέτοιες ώστε να μπαίνουν τα jacks του a/v cable. Το σύνδεσα λοιπόν το av cable στην κάμερα και στην οθόνη και πράγματι έχω video, όταν βάζω composite input source στην dell και πατάω play στην κάμερα.

 

Το ερώτημά μου είναι το εξής: Μπορώ να κάνω capture στο composite input της dell απο το pc? Χωρίς καθόλου πρόσθετο hardware, όπως είμαι τώρα.

 

Και τέλος σημαντικό. Η dell έχει κίτρινο,μαυρο,κοκκινο,πρασινο input όπως έγραψα και παραπάνω. Το καλώδιο έχει κιτρινο,κοκκινο,ασπρο. Το άσπρο το συνδέω στο μαύρο? Εκεί το σύνδεσα. Ρωτάω γιατί το άσπρο και το κόκκινο είναι για τον ήχο, αλλά η dell δεν έχει ηχεία και δεν μπορώ να σιγουρέψω ότι μεταφέρεται ο ήχος.

 

Σημείωση: υπάρχει και xbox360 στο οποίο (λογικά) μπορώ να προβάλω το video.

Επεξ/σία από Blazz0r
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κοκκινο μαυρο ηχος υπαρχει ανταπτορας απο rca σε καρφι στερεο  κιτρινο βιντεο   εοσον εχεις εικονα κοιτα να βαλεις το καρφι στην εισοδο μικροφωνου για να εχεις και ηχο...κοιτας και τις ρυθμισεις ηχου μηπως κατι ειναι κλειστο-απενεργοποιημενο

 

για να γραψεις με καποιο προγραμμα εγγραφης px nero κανεις αποθηκευση στο σκληρο για μετεπειτα επεξεργασια η εγγραφη σε αλλο μεσο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok guys thanks. Μάλλον αυτό βλέπω να κάνω τελικά WalkerSW. Αν έχετε να προτείνει κανείς καμία do it, αλλιώς θα ψάξω λίγο και θα πάρω καμιά φτηνή από skroutz.

Επεξ/σία από Blazz0r
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν αγόραζα το Link.png Site: τελευταίο raspberry pi και συνέδεα το A/V output της κάμερας με το

  • Combined 3.5mm audio jack and composite video

του pi, θα δούλευε? (έχω σκοπό να αγοράσω pi regardless)

Επεξ/σία από Blazz0r
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...