p8grs Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Χρειάζομαι να αγοράσω εναν repeater (τουλάχιστον ετσι νομίζω οτι λέγεται) ώστε να μετατρέψω μια ethernet σύνδεση που έχω σε wifi. Το πρόβλημα είναι οτι επειδή μένω στις εστίες της σχολης μου το ethernet που φτάνει στο δωμάτιο μου για να "δώσει" internet πρέπει να περάσω χειροκίνητα ip, gateway, dns στο ipv4 του υπολογιστη μου. Το ερωματημα ειναι, υπαρχει καποιος repeater που να μου κανει αυτη την δουλεια και αν ναι ποιον προτείνεται; (Η σύνδεση που προσφέρει το ethernet ειναι 100Mbps Download/100Mbps Upload)
jkoukos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Λογικά υπάρχει περιορισμός στην σύνδεση, για αν σου δίνουν σταθερή διεύθυνση. Άρα θέλεις έναν ασύρματο router και όχι απλό Repeater ή ΑΡ, ώστε να συνδέονται και άλλες συσκευές ενσύρματα ή ασύρματα. Υπάρχουν διάφορες επιλογές, από τις οποίες προτείνω το TP-LINK TL-WR743ND που το γνωρίζω προσωπικά.
p8grs Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Και εγώ την tp-link προτιμώ σαν εταιρία σε τέτοια πράγματα.
dimman24 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Σε αυτο που θα σου πω μην το δεσεις κιολας, γιατι δε ξερω την δομη αλλα και την ασφαλεια του δικτυου, αλλα νομιζω οτι με εαν απλο router wifi θα παιξεις μια χαρα με καποιες ρυθμισεις στο router.... Λοιπον ακου... PC: ipconfig /all περνεις ip, gateway Router: ip 192.0.0.1 dhcp,dhcp pool 192.0.0.2-192.0.0.10 255.255.255.0 dns 8.8.8.8 gateway αυτην που βρηκες προσθετεις route για το υπολοιπο δικτυο να βγαινει απο το gateway.... Και πιστευω εισαι ετοιμος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα