Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1.δικτυα υπολογιστων 6η εκδοση συγγραμα j.f kurose k.w ross 2013

2.δικτυα υπολογιστων  συστημα andrew s. tatenbaum,david j wetherall 2011

ποιο απο τα δυο να επιλεξω?

• Moderators
Δημοσ.

To 1o (φανταζομαι εννοεις το Computer Networking, A top down approach) αξιζει καθε ενα απο τα 79 ευρω του κοστους του. Για το 2ο δεν εχω αποψη μια και το εχω ξεφυλλισει απλως. Θα πονταρω ομως πως δεν ειναι για..πεταμα, ελεω Tanenbaum ;)

Σε περιπτωση που δεν το εχεις κανει ακομα, μπορεις να ριξεις μια ματια στα pdfs τους (ολο και καπου θα τα βρεις) και να αποφασισεις ποιο θελεις να αγορασεις.

Δημοσ.

ναι αυτο εννοω.ναι με το ξεφυλλισμα δεν θα καταλαβω ποιο  επεξηγει καλυτερα και πιο αναλυτικα για αυτο ζητησα αν ξερει καποιος.οποιος ξερεις και τα εχει διαβασει ας μου πει να επιλεξω

• Moderators
Δημοσ.

ναι αυτο εννοω.ναι με το ξεφυλλισμα δεν θα καταλαβω ποιο  επεξηγει καλυτερα και πιο αναλυτικα για αυτο ζητησα αν ξερει καποιος.οποιος ξερεις και τα εχει διαβασει ας μου πει να επιλεξω

Προφανως και δεν θα καταλαβεις κατι με το απλο ξεφυλλισμα και γι αυτο θα χρειαστει να διαβασεις καποια κεφαλαια και απο τα δυο βιβλια, σχετικα με καποια απορια που εχεις ή ακομα καλυτερα με καποιες αποριες που εχεις. Μονο ετσι θα εχεις μια συγκριση της προκοπης, κομμενη και ραμμενη στα μετρα σου.

Κατα τ αλλα, το βιβλιο των Kurose και Cross κανει αυτο ακριβως που υποσχεται. Σε παιρνει απο το χερακι και αναλυει απο το application layer μεχρι το physical layer με ασκησεις, σεναρια και παραλληλισμους. Εαν το συνδυασεις και με τους 6 μηνες προσβαση στο Companion Website που δινει, δεν νομιζω πως μπορει να γινει πιο λεπτομερης αναλυση.

Δημοσ.

και τα δυο βιβλια σου λενε τα ιδια πανω κατω η καποιο απο τα δυο σου εχει περισσοτερα να μαθεις και επεκτεινεται?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Tα βιβλία του Tanenbaum είναι αρκετά αναλυτικά και το αναφερόμενο δεν αποτελεί εξέρεση. Παρουσιάζει και αναλύει τα επίπεδα (physical, data link, network, transport, application) έχοντας και σχετικές ασκήσεις-προβλήματα στο τέλος του κάθε κεφαλαίου. Παρουσίαζονται επίσης δίκτυα - τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας, cable, xDSL, wireless (802.11) - bluetooth, sonet/sdh, circuit switching και tdm, packet switching, κλπ κλπ. Αν θές κάτι πιό εξειδικευμένο θα σου πρότεινα υλικό τύπου CCNA αν η δικτυακή γνώση που ψάχνεις έχει να κάνει με πρακτική εφαρμογή (πχ λόγω δουλειάς).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...