pianist Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα παιδιά . Τα χαρακτηριστικά του pc είναι: επεξεργαστής AMD Phenom II X4 970 κάρτα γραφικών AMD Radeon HD 7970 μητρική ASRock 890GX Extreme3 μνήμη ram 4 * 4096 corsair windows 8.1 64 bit Το θέμα που έχω είναι ότι τις τελευταίες 10 μέρες περίπου όταν παίζω κάποιο game ξαφνικά το pc κρασάρει σε μια κόκκινη οθόνη , άλλες φορές ,όταν ενώ παίζω FIFA 15 έχω ανοιχτό youtube, παγώνει εντελώς μου βγάζει ένα fatal error (cannot save default language file ENG.LNG) και μετά bsod με μήνυμα CRITICAL_PROCESS_DIED. Το pc είναι σχετικά καινούργιο το έχω περίπου 1.5 χρόνο και τους 9 μήνες ήμουνα στρατό. Από δεκέμβριο που απολύθηκα έχω παίξει rtw2 και shadow of mordor που ήταν αρκετά βαριά παιχνίδια χωρίς κανένα θέμα. Έχω διαβάσει σχετικά άρθρα και έκανα κάποια πράγματα (καθάρισμα από σκόνες , ddu και install latest drivers , hwmonitor , furmark ) οι θερμοκρασίες είναι καλές νομίζω, idle (cpu 38-40 , gpu 40 , motherboard 37-38) η κάρτα γραφικών δεν είχε κανένα θέμα με το furmark (το έτρεξα κανά μισάωρο και ίσα που ακούμπησε τους 62 βαθμούς κελσίου core 1000Mhz , mem 1375 Mhz με ανάλυση 1280*720, 8*MSAA). Αν χρειάζεστε κάτι άλλο πείτε μου . Ευχαριστώ προκαταβολικά!!
Mikri Nefeli Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δοκίμασε και κάποιο άλλο παιχνίδι αν κάνει τα ίδια.
coolerman Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Έχεις ελένξει τους σκληρούς δίσκους με Hdsentinel;;
pianist Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Ναι έχω ελέγξει σκληρούς και οι δύο είναι στο 100% , επίσης έκανα και memtest και δε μου έβγαλε πρόβλημα, υπάρχει περίπτωση να φταίει το τροφοδοτικό και αν ναι πως μπορώ να το καταλάβω?
pianist Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Έχω το PSU HIPER HPU-5K880 , 880 W , USB Hub (8+1) το έχω απ'το 2008 !! Επίσης να σας πω ότι στο event viewer των windows κάθε φορά στα κρασαρίσματα βγαίνει critical error kernel-power 41 (63).
Xristaras12 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Έχω το PSU HIPER HPU-5K880 , 880 W , USB Hub (8+1) το έχω απ'το 2008 !! Επίσης να σας πω ότι στο event viewer των windows κάθε φορά στα κρασαρίσματα βγαίνει critical error kernel-power 41 (63). το σφάλμα τούτο 99% είναι επειδή τα windows ξαφνικά σβήνουν. (λογικά σβήνεις απ το κουμπί το pc και γι αυτό βλέπεις το 41 error) θα σου έλεγα να δανειστείς απο κανένα φίλο ΑΝ έχει κάποιο τροφοδοτικό τουλάχιστον 600βάτ με 80+ πιστοποίηση για να σηκώσει χωρίς πρόβλημα την 7970 και βλέπεις πως θα κινηθεί το σύστημα. ενδέχεται λόγω παλαιότητος το τροφοδοτικό να έχει χάσει τις ονομαστικές του εξόδους σε ρεύμα(συνήθως και ανάλογα την χρήση χάνει 3-7% ανα έτος το κάθε τροφοδοτικό)
pianist Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Ναι το κλείνω απ'το κουμπί γιατί το reboot που κάνει μερικές φορές από μόνο του σταματάει στη πρώτη οθόνη , δηλαδή δεν ξεκινάνε καν τα windows και πρέπει να κλείσω το τροφοδοτικό , να το ξανανοίξω και τότε μόνο bootάρει. Δυστυχώς ευχέρεια για τροφοδοτικό από φίλο δεν υπάρχει , απλά αν υπάρχει κάποιος τρόπος να σιγουρέψω ότι είναι το τροφοδοτικό θα το πετάξω και θα πάρω ένα καινούργιο , έτσι κι αλλιώς το έχω 7 χρόνια..
Xristaras12 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 κατέβασε το occt έχει psu test(το τρέχεις με δική σου ευθύνη αν γίνει καμία στραβή) αν πάρεις τα ίδια συμπτώματα μάλλον το τροφοδοτικό δεν αντέχει
pianist Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Για πόση ώρα να το αφήσω να τρέχει προκειμένου να έχω εικόνα?? Στα 5 λεπτά ο επεξεργαστής είχε φτάσει 70 βαθμούς , είναι φυσιολογικό?
skfn Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Για πόση ώρα να το αφήσω να τρέχει προκειμένου να έχω εικόνα?? Στα 5 λεπτά ο επεξεργαστής είχε φτάσει 70 βαθμούς , είναι φυσιολογικό? Επειδη το τρεχεις με δικη σου ευθύνη γιατι μπορει να πάρει και τίποτα άλλο μαζί του, (αν δεν λειτουργεί σωστά δοκιμάζεται αλλά δοκιμαζει όλο το συστημα) , καλο ειναι τις δοκιμες να τις κανεις για λίγο η καλλίτερα με άλλο τροφοδοτικό. Εχεις τσεκαρει το psu test , οχι το cpu?
pianist Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Βασικά πήγα στο tab που λέει power supply και πάτησα το on!! Άλλο τροφοδοτικό δυστυχώς δεν έχω για να δοκιμάσω..
pianist Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Τελικά το πρόβλημα μάλλον είναι πιο σοβαρό . Το pc πλέον όταν το ανοίγω ,αμέσως με το που κάνουν load τα windows και χωρίς να κάνω κάτι εγώ ή freezarei και βγάζει το fatal error (cannot save default language file ENG.LNG) και μετά bsod με μήνυμα CRITICAL_PROCESS_DIED ή μου λέει ότι τα windows δεν ανταποκρίνονται και μετά βγάζει μπλε οθόνη. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά μερικές φορές η μπλε οθόνη είναι μπλε εντελώς δηλαδή δεν μπορείς να διαβάσεις το ERROR . Σήμερα κόλλησε δυο φορές και στη τρίτη που το άνοιξα μου έβγαλε μήνυμα ότι τα windows έχουν σφάλμα και δε μπορούν να ξεκινήσουν ,όταν πάτησα την επιλογή να κάνει troobleshoot δε βρήκε κάτι και τελικά επέλεξα continue to windows 8.1 και μπήκε. Γενικά τα 10 πρώτα λεπτά απ'οτι έχω καταλάβει είναι τα σημαντικά , αν δε κολλήσει μετά μπορεί να πάει αρκετές ώρες χωρίς πρόβλημα εκτός απ'τη κόκκινη οθόνη που είναι εντελώς random και συμβαίνει μόνο όταν παίζει κάποιο game..
coolerman Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δοκίμασε με κάποιο linux live cd(όχι εγκατάσταση) και δές αν συνεχίζει.
Sakisss!!! Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μαλλον αργοπεθαινει το τροφοδοτικο σου η 7970 ειναι αρκετα ενεργοβορα οπως και ο επεξεργαστης σου, εγω θα το αλλαζα με καποιο καινουριο καλο. Απλα να το ξερεις εαν καει το τροφοδοτικο θα παρει μαζι του και αλλα εξαρτηματα μαζι του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα