Προς το περιεχόμενο

Phenom 1090T καλύτερο Overclock

4GGELOS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Μετά από αρκετό καιρό κάτοχος του 1090t αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να τον κλοκαρω.

Σήμερα παίζοντας λίγο με τις ρυθμίσεις κατάφερα τα παρακάτω αποτελέσματα.

Core Speed: 3.8Ghz(18*200)

Vcore: 1.375v (+100mV offset)

cpu/nb: 3000mhz

cpu/nd volt: 1.26v

ht link 2000mhz

max temp: 45°C στους πυρήνες.

Έχω μερικές απορίες όμως σχετικά με το cpu/nb overclock.

Πως μπορώ να καταλάβω αν πέτυχα σωστό oc στο cpu/nb;

Έφτασα στα 3000mhz με 1.26v(αν είναι σωστό oc) ενώ βλέπω αρκετούς overclockers να θέλουν 1.3-1.35 για 3000mhz. Έπεσα σε καλό κομμάτι ή κάνω κάτι λάθος;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κάθε επεξεργαστής είναι μοναδικός (ιδιαίτερος) όσον αφορά το κλοκάρισμα του και τις επιδόσεις του.

Εσένα έτυχε με το συγκεκριμένο hardware που τον πλαισιώνεις και την ψύξη που χρησιμοποιείς , να αποδίδει παραπάνω clocks με χαμηλή τάση.

Βέβαια μένει να αποδειχθεί και κατά πόσον είναι 100% σταθερός εκεί ?

Αυτό θέλω να καταλάβω, αν είμαι σταθερός. Με prime95 για μισή ώρα λειτουργεί κανονικά. Στην αρχή ξεκίνησα να ανεβάζω multiplier και cpu Vcore. Μετά από πολλές δοκιμές κατάφερα να τον πάω 3,8 με τα settings που ανέφερα. Εκεί κατάλαβα ότι είμαι σταθερός γιατί σταμάτησαν οι μπλε οθόνες. Όταν άρχισα να ανεβάζω cpy/nb δεν αντιμετώπισα όμως κάποιο πρόβλημα. Θεωρητικά είμαι σταθερός;

Ετσι όπως το περιγράφεις , πιθανόν έχεις φτάσει σε ένα σημείο σταθερότητας , τουλάχιστον 90%.

Εγώ προσωπικά , συνηθισμένος και από το benchmarking , μιάς και ασχολούμαι , η γρήγορη μεθοδολογία μου για να τσεκάρω ένα overclock είναι η εξής :

1)Ρυθμίζω

2)Τρέχω memtest86+ από usb ή dvd-rom

Για να εξασφαλίσω έστω υποτυπώδη σταθερότητα (σε μνήμες-chipset-cpu), πρίν μπουτάρω στο λειτουργικό μου.

3)Τρέχω super-pi 32M για να τσεκάρω μνήμες.

3)Τρέχω Cinebench R15 για να τσεκάρω CPU

4)Τρέχω 3DMark 11 & 3DMark Firestrike για να τσεκάρω CPU σε περιβάλλον 3D

5)Δοκιμάζω τις βαριές εφαρμογές που τρέχω συνήθως στο pc μου.

π.χ. κάποια επεξεργασία εικόνων , βίντεο ... gaming κλπ

Αν περάσω με επιτυχία όλα αυτά τα στάδια , σταματάω εκεί.

Κάποιοι άλλοι , λιώνουν τα μηχανήματά τους με 24ωρα και 48ωρα stress tests , δώστου prime,linx,furmark,occt !!!

Δέν με ενδιαφέρουν αυτά , όταν εκ των προτέρων γνωρίζω , ότι ποτέ δέν πρόκειται να πιάσω τα επίπεδα (σε φούλ φορτίο cpu) που προσομοιώνουν αυτά τα προγράμματα.

Αυτό βέβαια είναι προσωπική άποψη.

Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια.

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.

Σήμερα παρατήρησα κάτι περίεργο. Είπα να δοκιμάσω να αφήσω το cpu/nb στα 3000mhz και να δώσω stock ρεύμα.

Παρατήρησα βελτίωση στο cinebench και μου φάνηκε αρκετά σταθερό το σύστημα. Τώρα ή κάτι κάνω λάθος ή ο cpu αποδείχθηκε αρκετά καλός.

Update: Τελικά το nb voltage κοιτούσα που ήταν 1.15v.

Μέχρι στιγμής είμαι στα

Core Speed: 3.8Ghz(18*200)

Vcore: 1.375v (+100mV offset)

cpu/nb: 3000mhz

cpu/nd volt: 1.30v

ht link 2000mhz

max temp: 41°C στους πυρήνες.

Παρατήρησα κάτι περίεργο. Όταν το pc είναι idle ο το vcore είναι 1.41v~

Όταν κάνω διάφορα bench το vcore πέφτει στο 1.375v~

Επεξ/σία από 4GGELOS

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tο 1.41 -> 1.37 είναι λόγο Vdroop στο heavy load θες LLC(αμα υποστηρίζει η Μ/Β σου) για να μένει σταθερό. Είσαι με Cool'n'Quiet off ; Άμα μένει 1,41 V το χείς μάλλον off και καίει παραπάνω ρεύμα btw.

Επεξ/σία από 50EuroUser

Δυστυχώς η μητρική δεν υποστηρίζει llc. CnQ είναι off. To vdrop που λες μου το έκανε με CnQ on. Θα δοκιμάσω να το κλείσω. Επίσης αυτή τι στιγμή είμαι με 1.375vcore και +100mv offset και λειτουργεί κανονικά. Προσπαθώ να κάνω oc χωρίς offset αλλά με πετάει συνεχεία μπλε οθόνη όσο ρεύμα και αν έδωσα.

Κάτι άλλο επίσης που παρατήρησα είναι ότι οι ram στα 1600 με xmp1 κάνουν το pc να μην ξεκινάει σε cold boot. Μπορώ κάπως να το διορθώσω;

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Επανέρχομαι μετά από λίγο καιρό για μερικές ερωτήσεις που έχω ακόμα.

Έχω ορίσει στο bios το ρεύμα του cpu στο 1,375v και το offset στο +100mV. Όταν κάνω stress test ο επεξεργαστής βρίσκεται στο 1.375v~ όπως όρισα στο bios. Το πρόβλημα είναι ότι όταν τελειώνει το test το core voltage ανεβαίνει στα 1.4+. Υπάρχει κάποιος τρόπος να σταματήσω;

Την άλλη την ερώτηση την έχω γράψει στο πάνω post όπως βλέπω.

Edit.

Επίσης αν έχω το offset στο auto το core voltage είναι πάντα 0.1mV κάτω από αυτό που έχω ορίσει στο bios.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...