petrosvel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 καλησπέρα σας, Θα ήθελα την βοήθεια σας σε μια εργασία που έχω, νομίζω ο τίτλος τα λέει όλα! Η άσκηση λέει τα εξής! -Να δώσετε το διάγραμμα Οντοτήτων Συσχετίσεων για την βάση της παραπάνω εφαρμογής Θέλουμε να φτιάξουμε μια εφαρμογή που αφορά στην τεκμηρίωση αρχαιολογικών μνημείων από την αρχαιολογική υπηρεσία. Οι παρακάτω απαιτήσεις αναφέρονται στην πληροφορία που θέλουμε να μοντελοποιήσουμε. Θέλουμε να αποθηκεύουμε πληροφορία για κάθε μνημείο. Το μνημείο έχει όνομα και τοποθεσία (η οποία αποτελείται από την περιοχή και τον νομό που βρίσκεται), το εισιτήριο και το ωράριο το οποίο μπορούν να το επισκεφτεί κάποιος (ώρα έναρξης και ώρα λήξης). Το όνομα είναι μοναδικό. Ένα μνημείο μπορεί να είναι κάτι από τα παρακάτω αλλά δεν ανήκει υποχρεωτικά σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες εκκλησία/ναός, οπότε θέλουμε να αποθηκεύουμε πληροφορία για το που είναι αφιερωμένος, αν είναι (αρχαίος, βυζαντινός, ελληνιστικός ή νεοελληνικός) και για τον ρυθμό του . κάστρο, οπότε θέλουμε να αποθηκεύομε πληροφορία για το είδος και το μέγεθος και το έτος κτήσης. θέατρο, οπότε θέλουμε να αποθηκεύουμε πληροφορία για την χωρητικότητα του, και το σχήμα του. Θέλουμε να αποθηκεύουμε πληροφορία για τις κατά τόπους εφορίες αρχαιοτήτων (τοπικά γραφεία). Θέλουμε επίσης να αποθηκεύουμε πληροφορία για το όνομα που είναι μοναδικό, την διεύθυνση (οδός, αριθμός και πόλη). Θέλουμε να αποθηκεύομε πληροφορία για τους υπαλλήλους. Ο κάθε υπάλληλος έχει ΑΤ που είναι μοναδικός, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση (όνομα, αριθμός, πόλη) και ημερομηνία γέννησης. Θέλουμε να αποθηκεύουμε πληροφορία για κάθε εργολάβο συντήρησης. Θέλουμε τον ΑΤ που είναι μοναδικός, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση τους (όνομα, διεύθυνση και πόλη) και το τηλέφωνο. Το μοντέλο πρέπει να λαμβάνει υπόψη του και τους παρακάτω περιορισμούς: Ο κάθε υπάλληλος δουλεύει σε μια και μόνο μια εφορία. Μια εφορία έχει πολλούς υπαλλήλους. Κάθε εφορία έχει μόνο ένα διευθυντή, ο οποίος είναι ένας από τους υπαλλήλους της. Ένα μνημείο επιβλέπεται από μια και μόνο μια εφορία. Μια εφορία μπορεί να επιβλέπει πολλά μνημεία. Ένας υπάλληλος μπορεί να ασχολείται με πολλά μνημεία και με ένα μνημείο ασχολούνται πολλοί υπάλληλοι. Ένας εργολάβος μπορεί να συντηρεί πολλά μνημεία και ένα μνημείο μπορεί να συντηρείται από πολλούς εργολάβους. Για κάθε ζεύγος (εργολάβου,μνημείο) υπάρχει ένας ελεκτής/συντονιστής υπάλληλος. Οκ μέχρι εδώ! Αλλά κολλάω στα δύο σημεία που έχω με κόκκινο παραπάνω! Πως πρέπει να τα κάνω? Με ISO?
defacer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Υπάρχουν αεροπλάνα και αεροπόροι. Κάθε αεροπλάνο έχει μόνο ένα πιλότο, που είναι αεροπόρος. Ξέρεις να το κάνεις; Check. Κάθε αεροπλάνο επίσης υποστηρίζεται από Ν μηχανικούς, που είναι πάλι αεροπόροι. Ξέρεις να το κάνεις; Check. Άρα στο διευθυντή που κολλάμε;
petrosvel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Καταρχάς σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου,Να σου πω την αλήθεια επειδή παραπάνω δεν έχει αναφέρει τίποτα για τον διευθυντή και το πέταξε στο τέλος άσχετα....και δεν ξέρω αν είναι παγίδα αυτό η θέλει να το φτιάξουμε κάπως διαφορετικά....Γιατί μετά έχει συνέχεια η άσκηση λέει να το μετατρέψουμε: Να δώσετε το UML διάγραμμα της βάσης της παραπάνω εφαρμογήςΝα μετατρέψετε το παραπάνω UML διάγραμμα σε πίνακες και να εξηγήσετε την μετατροπή Τον διευθυντή θα τον βάλουμε μετά σε πίνακα? Πως θα γίνει....!! Γενικότερα έχω μπερδευτεί λιγο
defacer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Ο διευθυντής είναι υπάλληλος, άρα προφανώς θα μπει στον πίνακα με τους υπαλλήλους. Η εφορία έχει ακριβώς ένα διευθυντή, άρα στον πίνακα με τις εφορίες θα υπάρχει μια στήλη που θα μας λέει ποιός είναι ο διευθυντής. Είναι μια τελείως τετριμμένη 1:1 σχέση. Τι σε δυσκολεύει;
petrosvel Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Εχω κολλίσει τώρα πραγματικά! Έχω να ασχοληθώ και έναν χρόνο για αυτό! έχω κάνει το παρακάτω:
geomagas Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Αμάν τα μάθια μου!!! Επιγραμματικά: - Από την πλευρά των μνημείων νομίζω έχεις καθαρίσει, εκτός κι αν έχω καταλάβει κάτι λάθος. - Εντάξει και η συντήρηση, όπως και η επίβλεψη. - Ένας διευθυντής είναι (IS A) υπάλληλος, αλλά την οντότητα "προσωπικό" τι τη θέλεις; Δεν φτάνει ο υπάλληλος; - Ο υπάλληλος κι ο εργολάβος έχουν κοινά κατηγορήματα, κι αυτό συμβαίνει γιατί τυγχάνουν αμφότεροι μέλη μιας κοινής υπερκλάσης. Μήπως να σκεφτείς προς την κατεύθυνση πχ "υπάλληλος είναι άτομο" και "εργολάβος είναι άτομο"; (Μετά θα διαπιστώσεις ότι και το άτομο με την εφορία έχουν κοινά κατηγορήματα, αλλά ας το πάμε λάου-λάου...)
nrkmaiden Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 - Ένας διευθυντής είναι (IS A) υπάλληλος, αλλά την οντότητα "προσωπικό" τι τη θέλεις; Δεν φτάνει ο υπάλληλος; Νομιζω οτι θα μπρουσε να μπει και ως σχεση(1-Ν) διευθυνει που ξεκιναει απο τους υπαλληλους και καταληγει παλι εκει χωρις ΙS A.
geomagas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Νομιζω οτι θα μπρουσε να μπει και ως σχεση(1-Ν) διευθυνει που ξεκιναει απο τους υπαλληλους και καταληγει παλι εκει χωρις ΙS A. Δεν χρειάζεται καμία Ν πληθικότητα. Ο διευθυντής είναι ένας υπάλληλος, και ανήκει σε μία εφορία (την οποία και διευθύνει). Το πλήθος των υπαλλήλων που διοικεί προκύπτει μεταβατικά (είναι όλοι οι υπάλληλοι που ανήκουν στην εφορία που διευθύνει). Αν το καλοσκεφτείς, η συσχέτιση που προτείνεις έχει πρακτικά προβλήματα στην υλοποίηση. Τι πρέπει να κάνεις πχ αν έρθει ένας νέος υπάλληλος σε κάποια εφορία; 1
petrosvel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας,Κατάλαβα τι εννοείτε.... Απλά το ερώτημα αυτό: Για κάθε ζεύγος (εργολάβου,μνημείο) υπάρχει ένας ελεκτής/συντονιστής υπάλληλος. Πως μπορώ να το απεικονίσω στο σχήμα??
geomagas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Με three-way relationship. (Με την καλή έννοια... ) 1
petrosvel Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Ωραία τα λες!! αχαχαχα Πως ακριβώς το εννοείς? δηλαδή? επειδή είμαι πολύ αρχάριος σε αυτά!
geomagas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Έτσι: [ Μνημείο ]---< συντηρεί >---[ Εργολάβος ] | | [ Υπάλληλος ]
petrosvel Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Έτσι: [ Μνημείο ]---< συντηρεί >---[ Εργολάβος ] | | [ Υπάλληλος ] Μάλλον έχω γράψει κάτι λάθος και σε μπέρδεψα!! Αυτό το έκανα Αλλά εδώ έχω κολλήσει: Για κάθε ζεύγος (εργολάβου,μνημείο) υπάρχει ένας ελεκτής/συντονιστής υπάλληλος
geomagas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Ναι. Αυτό σου το λέει για να βρεις την πληθικότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα