Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

PS3 80GB repaste και υπερθέρμανση

Μετά από τρία και μισό χρόνια χρήσης, αποφάσισα να ανοίξω το PS3 για καθαρισμό και αλλαγή της πάστας στους δύο επεξεργαστές.

Με το που έβγαλα και το δεύτερο καπάκι, τα βρήκα λίγο σκούρα, γιατί τα videos στο youtube με τις αναλυτικές περιγραφές είχαν να κάνουν με διαφορετικές συσκευές phat, με ξεχωριστή κάρτα για τις ασύρματες συνδέσεις (όχι wlan, bluetooth κ.τ.λ.) και άλλo ribon (πιο λεπτό) για το BD.

(Η δικιά μου μητρική φαίνεται να είναι η VER-001 http://www.ps3devwiki.com/wiki/File:VER-001-1-878-196-21-backside.JPG)

Εν πάση περιπτώσει, με προσοχή, αφαίρεσα τα πάντα μέχρι την μητρική και τα προστατευτικά της αμφίπλευρα, για να ανακαλύψω πως οι ψύκτρες που ακουμπάνε στους επεξεργαστές (κεντρικό και γραφικών) είναι ξεχωριστά βιδωμένες, μαζί με τον ανεμιστήρα, στο κάτω μέρος του κουτιού.

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το 22" του βίντεο: http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=rKcH4lXEdmA

Θεώρησα πως ο μόνος τρόπος να βάλω την θερμοαγώγιμη πάστα είναι να την απλώσω στους επεξεργαστές και να γυρίσω την μητρική πάνω στο κάτω μέρος, βιδώνοντας κατόπιν στη θέση τους τα ελάσματα που συνάπτουν επεξεργαστές και ψύκτρες.

Με το μειονέκτημα, βέβαια, του ότι δεν έχω έτσι επίβλεψη της επαφής των δύο μερών.

Έτσι και έκανα.

Αφού καθάρισα πολύ καλά τις 4 (2x2) επιφάνειες, έβαλα μια (σχετικά) μικρή ποσότητα από artic silver στο κέντρο των δύο επεξεργαστών, γύρισα στη θέση της τη μητρική κάρτα, βίδωσα τα ελάσματα (μαζί με όλα τα άλλα) και έκλεισα το PS3.

(Έλεγξα και το μηχανισμό εξόδου του δίσκου, καθαρίζοντας και λίγο, αλλά αυτό δεν είναι σχετικό.)

Κατόπιν, άνοιξα το PS3, έκανα το update που μου έβγαλε το multiman και το showtime, και μέχρι να ολοκληρώσω το δεύτερο, μου έβγαλε μήνυμα το μηχάνημα πως κλείνει λόγω υπερθέρμανσης...

:-(

Επειδή ήταν ήδη αργά, και δεν είχα το απαιτούμενο φως ή την απαιτούμενη ενέργεια, δεν ξανάνοιξα το μηχάνημα.

Το άφησα για σήμερα.

Ωστόσο, ήθελα και τη γνώμη όσων έχετε σχετική εμπειρία:

1) Μπορεί το κλείσιμο να σημαίνει ραγισμένη κόλληση; Να πήγα δηλαδή για μαλλί και να βγήκα κουρεμένος;

2) Υπήρχε κάποια καλύτερη μέθοδος, (δεδομένου του ότι το ξεβίδωμα της ψύκτρας και του ανεμιστήρα δε θα μου επέτρεπε να τα ξαναβιδώσω χωρίς να αφαιρέσω εκ νέου τη μητρική από πάνω τους) να συνάψω τα δύο μέρη;

3) Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιον οδηγό (βίντεο ή φωτογραφίες, κατά προτίμηση) για το συγκεκριμένο μοντέλο (repaste);

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

:-)

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λες να έκανα τέτοια "πατάτα";

Δε μπορώ να το αποκλείσω μέχρι να ξανανοίξω το μηχάνημα, αλλά ίσως (αν δεν έπαθε ζημιά) αυτή να είναι η πιο ανώδυνη περίπτωση.

Edit:

Τώρα που το άνοιξα, μπορώ να το αποκλείσω όμως...

Συνδεμένος ήταν.

Επεξ/σία από user024
Δημοσ.

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Κατόπιν, να γράψω πως η ερώτηση του k0nan με έβαλε σε σκέψεις.

Αφού έλεγξα τη σύνδεση του ανεμιστήρα, βγάζοντας και ξαναβάζοντάς την, είπα να δοκιμάσω να συνδέσω το PS3, μπας και είχε πρόβλημα άλλης φύσης ο ανεμιστήρας.

Χωρίς να κλείσω το PS3, το συνέδεσα και το ενεργοποίησα.

Ο ανεμιστήρας δούλευε.

Έβαλα το multiman και παρακολουθούσα την θερμοκρασία, με σκοπό να κλείσω το PS3 μόλις έφτανε τους 75 βαθμούς κάποιος από τους επεξεργαστές.

Ε, δεν έφτασε.

Σταθεροποιήθηκε στους 69 (CPU) και 57 (RSX)

Έπαιξα και 7 λεπτά το Pacific Rift πήγε στους 72 και 60 αντίστοιχα.

Έβαλα και 10 λεπτά ένα βίντεο 720p, πήγε τους 70 και 56 αντίστοιχα.

Υποθέτω πως την πρώτη φορά το πρόβλημα ήταν όντως στον ανεμιστήρα, όχι γιατί τον ξέχασα, αλλά γιατί δεν τον έβαλα καλά π.χ. ή δεν έκανε καλή επαφή για κάποιον άγνωστο σε εμένα λόγο.

Θα το παρακολουθώ για λίγο καιρό, μήπως διαπιστώσω τίποτα άλλο, αλλά μάλλον το πρόβλημα βρήκε τη λύση του.

Όταν διορθώσω και την αβλεψιά στην συναρμολόγηση του BD drive, θα "είμαι κύριος".

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση πως δεν έβλεπα μεγάλες διαφορές από αυτές τις θερμοκρασίες και πριν...

Βέβαια, η αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας δε μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά (όπως αν έβαζα έναν επιπλέον ανεμιστήρα π.χ.), αλλά φανταζόμουν πως η προηγούμενη πάστα θα ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Θέλω να ελέγξω και το αποτέλεσμα μετά από ένα παιχνίδι 2 ωρών π.χ.

Ή την προβολή ενός Bluray.

Τέτοια εποχή, τα πράγματα είναι πιο ρόδινα.

Όταν η εξωτερική θερμοκρασία ανέβει, θα είναι η εποχή που θα θέλει προσοχή.

Δημοσ.

Κοιταξε αυτο εδω το thread

Το ειχα ανοιξει τοτε για να εχουμε δεδομενα για περιπτωσεις οπως αυτες που περιγραφεις εσυ.Ισως βοηθηθουνε καποιοι

http://www.insomnia.gr/topic/472953-playstation-3-jailbroken-multiman-temperature-thread/?hl=multiman

Αυτο που ειδα απ τη δικη μου κονσολα και του ναρουτο ειναι οτι δεν ειχε τεραστια διαφορα μετα απο idle και σε gameplay

Αν θες κατεγραψε και τα δικα σου. απ οτι φαινεται η cpu σου ανεβαζει παραπανω απο την GPU. Δεν ξερω αν λεει κατι αυτο η εχει να κανει με το πως εβαλες την παστα.

BlueRay δεν εχω καταγραψει

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα.εχω ενα ps3fat 40gb που φοραει εναν 500 hdd με cfw. Ειχα αλλαξει το καλοκαιρι την παστα βαζοντας MX4 ARCTIC COOL. Συνεχισε να ανεβαινει η θερμοκρασια ακομα και σε indle mode φτανοντας τους 80 βαθμους μεσα σ ενα 15 λεπτο. Ψαχνοντας στο internet διαπιστωσα πως πρεπει να αλλαχθει και η παστα κατω απο το μεταλλικο καλυμα της cpu. Ξερετε καποιο καταστημα η καποιον που να αναμβανει τετοιο service για ps3? :)<br><br>

Αποστολή από το X8 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Κάτω απο το κάλλυμα της CPU? Δεν νομίζω, εχω την αίσθηση οτι είσαι στα πρόθυρα ylod, βάλε cobra cfw -> webman και βάλε τους ανεμιστήρες να δουλεύουν ψηλά, τουλάχιστον να ζήσει παραπάνω.

Δημοσ.

Εχω ηδη ενα προγραμματακι για τον ανεμυστηρα αλλα θελω να το φτιαξω να δουλευει χωρις αυτο. Εχω δει video σε youtube που το ανοιγουν και αλλαζουν την παστ;. Απλα θελει καποιον που να ξερει.

Δημοσ.

Εχω ηδη ενα προγραμματακι για τον ανεμυστηρα αλλα θελω να το φτιαξω να δουλευει χωρις αυτο. Εχω δει video σε youtube που το ανοιγουν και αλλαζουν την παστ;. Απλα θελει καποιον που να ξερει.

αυτο που ζητας ειναι reballing και χρειαζονται "ειδικα" μηχανηματα

για να γινει αυτη η δουλεια η οποια ειναι κ πανακριβη.

Δεν νομιζω οτι αξιζει να ασχοληθεις κ να δωσεις ενα ποσο 

με το οποιο +40-50 ευρω παιρνεις αλλη κονσολα.

Δημοσ.

Αν εχεις την cpu και το rsx εχουν 2 μεταλλικα απο επανω. Αυτο που ζηταω ειναι να βγουν και να μπει παστα απο κατω. Αν δεις στο youtube εχει παρα πολλα βιντεο οιυ δειχνουν το πως γινεται. Καποιο καταστημα που να κανει καλο service ψαχνω.

Δημοσ.

Δεν βλέπω λόγο να ασχοληθείς και θα σου πω γιατί.

Αφ'ενός πρώτη φορά ακούω να σηκώνουν την ψήξη που είναι ενσωματωμένη πάνω στο ολοκληρωμένο για να βάλουν θερμαγωγική απο κάτω, προφανώς είναι κάποια πατέντα της κακίας ωρας.

Αφ'ετέρου ακόμα και να στο αναλάβει ενα κατάστημα, δεν θα σου πάρει σίγουρα ενα 40άρι? Θα δώσεις 40€ για πλακέτα που χρειάζεται reball και με μαθηματική ακρίβεια θα χαλάσει σύντομα ακόμα και αν της βάλεις πάστα στα αυτία?

Και το θέμα είναι οτι ούτε reball συμφέρει γιατί σίγουρα θα σου πάρουν ενα 60άρι, με αμφίβολη διάρκεια ζωής, οπότε πάλι το ρίσκο είναι πολύ υψηλό.

Προτείνω : Καθάρισε την παλαιά πάστα και απο τις δυο επιφάνειες, άπλωσε νεα αλλά λιγο, δεν είναι για χόρταση είναι μόνο για να καλύψει τις ανωμαλίες που έχει επάνω του το σχεδόν απόλυτα ίσιο μέταλο της ψύκτρας και του ολοκληρομένου, βάλε τον ανεμιστήρα να δουλεύει δυνατά, εχε την κονσόλα σε χώρο που αερίζεται και πάιζε με ρέγουλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...