Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει την διάσημη μάπα σειρά 8000m της NVIDIA που καίγονται σαν τα στραγάλια. Μπορεί να έχει πάθει κάτι η κάρτα. Λογικά έχει θύρα ΜΧΜ ;)

Δυστυχως ειχα αυτην την σειρα και εγω την 8400gs και απο 6ετια τα εφτυσε..(αλλα ποτε δεν ανοιχτηκε για να καθαριστει)

Δημοσ.

θεωρώ απίθανο να είναι πρόβλημα θερμοκρασιών το σβήσιμο  του λαπτοπ σου . ..αν ισχύουν τα λεγόμενα σου ... σε 3 δευτερόλεπτα δεν προλαβαίνει να πιάσει θερμοκρασια απαγορευτικη ουτε ο επε3εργαστης ουτε η vga για να κόψει το κύκλωμα Προστασίας και να σβησει το λαπτοπ..

Δημοσ.

εαν δεν κανει καθολου επαφη η ψυχτρα με τον επεξεργαστη μια χαρα μπορει να σβησει και μεσα σε ενα δευτερολεπτο

το εχω δοκιμάσει. αναψε εδειξε να φορτώνει bios και καπου στην μεση έσβησε.

το πρωτο πραγμα που κανεις ειναι να δεις εαν ο φορτιστης δουλευει οπως πρεπει (με κανα πολυμετρο)

μετα bios reset (λογικα δεν θα χρειαστει καποια ρυθμιση, αλλα και να χρειαστει εδω ειμαστε)

μετα καθαριζεις ψυχτρα (το οποιο πρεπει να γηνετε καθε 1-2 χρονια) και αλλαζεις την θερμοαπαγωγικη παστα

εαν μετα απο ολα αυτα κανει τα ιδια καποιο hardware τα τυναξε. gpu-mobo-ram-cpu

δεν ειπα κατι καινουριο, απλα συνοψίζω

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν επειδή είχα μερικά θεματάκια με τον σταθερό μου δεν έκανα τίποτα από ότι μου γράψατε. Πάω που λέτε σήμερα να του κάνω μια τελευταία εκκίνηση πριν τον ανοίξω και δεν άνοιγε καθόλου. Πάτησα καμιά 5 φορές το κουμπί και τίποτα. Άντε λέω μια τελευταία φορά να δοκιμάσω, το πατάω και το κρατάω πατημένο το κουμπί καμιά 10 δευτερόλεπτα, άνοιξε και έτρεξε κανονικά τα Windows. Μετά από κανά δίλεπτο σβήνει, όχι τερματισμό λειτουργίας και κανονική διαδικασία, έτσι με την μία. Πατάω το κουμπί ξανανοίγει και μένει για κάμποσο ανοιχτό μέχρι να κουνηθώ (το είχα στα γόνατα μου αλλά προσέχοντας να μην κλείνω τις τρύπες για τον αέρα). Σκέφτηκα να το βάλω σε ένα σταθερό μέρος και να μην ξανακουνηθεί για καμιά 4-5 ώρες να δω θα παραμείνει ανοιχτός. Τον βάζω σε ένα γραφείο που δίπλα έχω πρίζα και είμαι έτοιμος να τον θέσω σε λειτουργία. Πατάω το κουμπί εκκίνησης τίποτα, αυτή τη φορά όταν πατούσα το κουμπί άκουγα και κάτι "παφ", το κρατάω πάλι λίγα δευτερόλεπτα πατημένο, το αφήνω ξεκινάει κανονικά να λειτουργεί. Το είχα για καμιά 3 ώρες ανοιχτό και ακινητο, ενώ συγχρόνως έσβηνα-απεγκατηστούσα διάφορα άχρηστα αρχεία και προγράμματα. Μόλις τελείωσα έβαλα ένα antivirus να τρέξει να δω τι παίζει και με αυτό το θέμα και στη μέση του scan έσβησε μόνο του. Από τότε δεν το ξαναπείραξα. Τώρα αύριο θα πάω να το φυσήξω όλο και θα βγάλω την ψήκτρα να την καθαρίσω και να βάλω άλλη πάστα ώστε να είμαι καλημένος από αυτό το θέμα. Τώρα τι λέτε να φταίει για τις απενεργοποιήσεις; Μήπως χάνετε η επαφή με το καλώδιο τροφοδοσίας; Αν είναι αυτό λέτε με μία μπαταρία να λυθεί το θέμα; (το λάπτοπ λειτουργεί χωρίς μπαταρία, απευθείας σύνδεση στο ρεύμα). Αυτά, συγνώμη αν κούρασα. 

Δημοσ.
επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι είναι σταθερός υπολογιστής η lap-top (όπως αναφέρεις στο τέλος)

αν είναι desktop
βγάλτο και φύσηξε το από σκόνη, θερμοαγογιμες όπως είπες
και στην cpu και στην κάρτα γραφικών (προσωπικά όσες κάρτες πήρα εγώ έβαλα themoagoghmh κατευθείαν, η εργοστασιακή είχε γίνει πετρα)
δες και άμα έχει κανέναν φουσκωμένο πυκνωτή και στην "board" πάνω και στο τροφοδοτικό μέσα

αν είναι "lap-top

πάντο καλύτερα σε κάποιον τεχνικό να το δει
έχει πρόβλημα το σύστημα ψύξης, να έχουν μπουκώσει οι αεραγωγοί (πολλή συχνό), να μην μπορεί να γυρίσει το "fan" και να σβήνει από θερμοκρασία, η το χειρότερο άμα δεν είναι κάτι από τα παραπάνω είναι θέλει επισκευή η κάρτα γραφικών
για το τροφοδοτικό δεν αναφέρω κάτι γιατί είναι πολλή μικρή η πιθανότητα να δίνει στην αρχή τροφοδοσία και μετά να σταματάει

για το καλώδιο μην το κοιτάξεις καν, εκτος και άμα έχει κανένα κόψιμο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...