foutzos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα σε όλους τους γνώστες του web-design και λοιποί insomniacs..Θα ήθελα τα φώτα σας περισσότερο σε εγκυκλοπεδικές γνώσεις μιας και αυτό που έχω φτιάξει αυτή τη στιγμή λειτουργεί μια χαρά απλά θέλω να το μεταμορφώσω ώστε να είναι δομημένο και σωστά. Καταρχάς δουλεύω στον blogger το οποίο σημαίνει ότι έχω ένα CSS εσωτερικό που διαβάζει ο browser για όλα τα στοιχεία της σελίδας και από εκεί και πέρα ότι υπάρχει σε inline divs με <style>. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν εγώ φτιάξω ένα html/gadget στην sidebar μου και έχω ένα πχ. <div class="boxed"> το οποίο παίρνει το css από ένα <style> πιο πάνω στον κώδικα, αυτό το style δεν θα έπρεπε να το έχω μέσα στο css της σελίδας το εσωτερικό ώστε να το διαβάζει ο browser μαζί με τα υπόλοιπα και να είναι πιο σωστά δομημένο; και αν ναι , που θα έπρεπε να τοποθετήσω το συγκεκριμένo πχ .boxed { border: 0.0em solid; margin-bottom: 3px; margin-top: 3px; background: url(image link) repeat-x bottom; color:#fff; overflow: hidden; font-size: 14px; } μιας και ο κώδικας στο εσωτερικό αρχίζει πχ με #header και τελιώνει με το slideshow της σελίδας #featured.οπουδήποτε τοποθετήσω το .boxed είναι ok; Ελπίζω να έγινα αντιληπτός και να μην κούρασα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί.
ALLisCHAOS Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 To 'σωστότερο' είναι: Εχεις ένα αρχέιο css που εκεί μέσα έχεις όλο το style της σελίδας και έχεις και ένα html αρχέιο με το κώδικα της σελίδας. Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι στο <header> του html αρχείου να κάνεις μια αναφορά στο css αρχέιο ώστε η html σελίδα να πάρει το style του css αρχείου. Κάτι σαν αυτό:Index.html: <html> <head> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="path_gia_to_css_arxeio/OnomaArxeiou.css"> </head> <body> bla bla bla </body> </html Tώρα αν το style βρίσκεται στο ιδιο αρχείο με τον html κώδικα, τότε ορίζεις το style στο <header> 1
exarhis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Εναλλακτικά αν είναι λίγα τα css μπορείς να τα βάλεις σε style μέσα στο div. <div style="text-align:center;color:green;font-size:12px;"> Δε γνωρίζω το blogger αλλά ο πειραματισμός πάντα είναι ο καλύτερος σύμβουλος. 1
foutzos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ καταρχάς για το χρόνο σας, το ξέρω ότι γίνεται με αρχείο το οποίο μπορώ να βάζω να κατεβάζει ο χρήστης για το css, απλά το θέμα είναι ότι ο blogger δεν λειτουργεί έτσι από προεπιλογή. μπορείς να το κάνεις κανονικά απλά έτσι κ αλλιώς έχει ειδικό χώρο μέσα στον κώδικα στον οποίο είναι και ενσωματωμένο το css.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα