Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γνωρίζει κανείς αν γίνεται έχοντας πχ έναν εξωτερικό δίσκο να του βάλουμε επάνω πολλά λειτουργικά συστήματα και όταν θέλουμε να κάνουμε εγκατάσταση ένα λειτουργικό σε έναν υπολογιστή να συνδέουμε τον σκληρό δίσκο αυτό και να επιλέγουμε ποιο θα εγκαταστήσουμε.

πχ. θέλουμε σε ένα pc να βάλουμε win και μετά ubuntu μέχρι τώρα αυτό που ξέρω είναι ότι κάνουμε bootable usb με win και τα εγκαθιστούμε στο pc και μετά πρέπει να ξανακάνουμε bootable usb με ubuntu και τα εγκαθιστούμε. Γι αυτό και εγώ λέω μήπως γίνεται να τα έχουμε όλα σε ένα και μόλις χρειαστεί να βάλουμε ένα λειτουργικό σε έναν υπολογιστή να επιλέγουμε από τον σκληρό μας αυτό που θέλουμε για εγκατάσταση.

Δημοσ.

νομιζω πως αυτο που λες, αν και θα ηταν χρησιμο, δεν ειναι εφικτο.

Και αυτο το λεω γιατι στο bios θα επρεπε να ειχες την δυνατοτητα να επιλέγεις να κανεις boot ΑΝΑ partition δισκου , αλλα εχεις μονο την δυνατοτητα ανα δισκο.... 

τωρα που το σκεφτομαι ισως να μπορεις με καποιο προγραμμα τυπου grub . ψαχτο και πες μας αν βρεις κατι

Δημοσ.

γινεται σιγουρα.απλα θελει κοπο.και δεν ξερω τι ακριβως θα χρειαστει.

δηλαδη και installer απο dos menu του bootable cd μπορεις να κανεις (δηλαδη σκληρος με Install windows, ubuntu , mint κλπ)

αλλα και σε εναν εξωτερικο σκληρο multiple OSes + bootables.

απλα πρεπει να βρεις μια μαγικη συνταγη που να εγκαθιστα ολα αυτα , και να τα επιλεγεις απο το πχ dos menu.

το grub ειναι ωραιο αλλα δεν ξερω τι δυνατοτητες εχει.

• Λύση
Δημοσ.

Η μαγική συνταγή λέγετε ιντερνετ υπάρχει π.χ. το yumi ή το sardu ,αυτά τα δύο τα δοκίμασα και ο ίδιος και δουλεύουν εύκολα και σωστά,αλλά και άλλα παρόμοια προγράμματα υπάρχουν που σου περνάνε ότι θες σε usb/εξωτερικό δίσκο και σου κάνουν και αυτόματα το grub μενού για να επιλέγεις.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, εγώ δοκίμασα το yumi που είπε ο TheELF και πράγματι μου έκανε την δουλεία μου και πολύ εύκολα μάλιστα.

Δημοσ.

Έχω φτιάξει σε ένα σκληρό δίσκο ένα partition και εκεί πέρα έχω βάλει το yumi να βάζει τα προγράμματα αλλά έχω ένα πρόβλημα. Στο λάπτοπ όταν τρέχω από usb μου εμφανίζεται κανονικά η αρχική οθόνη του yumi ενώ στο σταθερό pc όταν το βάζω μου εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα, γνωρίζει κανείς τι φταίει και δεν εμφανίζεται η αρχική οθόνη του yumi.

(Στον σκληρό δίσκο έχω βάλει τα win7, win8 και τα ubuntu.)

post-278883-0-55355100-1427656576_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...