george_1 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Γεια σας. Τελευταία παρατηρούμε μια σημαντική κίνηση σε κινητά από αγγελίες. Βέβαια με τέτοια κρίση τι να περιμένει κανείς. Επειδή όμως είναι μια αγορά που δεν βλέπεις το προιόν τότε σε αυτή την περίπτωση τι προσέχουμε; Τι γίνεται με την περίπτωση αντικαταβολής ή κατάθεσης σε τράπεζα; Ισχύει και ένας καινούργιος τρόπος μέσω courier με αντικαταβολή και έλεγχο του προιόντος έχω ακούσει. Γίνεται αυτό;
maddoctor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Με αντικαταβολή μέσω courier πιστεύω είναι ο καλύτερος τρόπος. Άλλος είναι μέσω Paypal. Και στις δύο περιπτώσεις είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις τηλέφωνο. Τώρα μέσω courier, δεν νομίζω ότι θα το ελέγξει ο courier εάν δουλεύει σωστά. Οπότε εκεί ζητάς όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες από τον πωλητή (μαζί με φώτο και ακόμα καλύτερα βίντεο, που να δείχνει το κινητό να δουλεύει). Σε περίπτωση iphone, φυσικά να μην είναι κλειδωμένο, γιατί αλλιώς είναι άχρηστο. Το Paypal, σε καλύπτει έως 180 ημέρες να πάρεις πίσω τα λεφτά σου, εάν το τηλέφωνο που παρέλαβες είναι ελλατωματικό και αποδείξεις ότι το παρέλαβες έτσι (κοινώς όταν το παραλαμβάνεις, τραβάς βίντεο στο ξεπακετάρισμα και μέχρι να μπουτάρει σωστά και να δεις ότι δουλεύει σωστά, που σε περίπτωση προβλήματος, να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν αποδεικτικό στοιχείο στην Paypal και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω). Το καλύτερο βέβαια όλωνμ, είναι χέρι με χέρι αγορά και δοκιμή επί τόπου. Έχω δώσει έτσι ένα iphone 4S που πουλούσα και ελπίζω να δώσω έτσι και ένα Lenovo K900 που πουλάω στις αγγελίες εδώ.
george_1 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Με αντικαταβολή μέσω courier πιστεύω είναι ο καλύτερος τρόπος. Άλλος είναι μέσω Paypal. Και στις δύο περιπτώσεις είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις τηλέφωνο. Τώρα μέσω courier, δεν νομίζω ότι θα το ελέγξει ο courier εάν δουλεύει σωστά. Οπότε εκεί ζητάς όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες από τον πωλητή (μαζί με φώτο και ακόμα καλύτερα βίντεο, που να δείχνει το κινητό να δουλεύει). Σε περίπτωση iphone, φυσικά να μην είναι κλειδωμένο, γιατί αλλιώς είναι άχρηστο. Το Paypal, σε καλύπτει έως 180 ημέρες να πάρεις πίσω τα λεφτά σου, εάν το τηλέφωνο που παρέλαβες είναι ελλατωματικό και αποδείξεις ότι το παρέλαβες έτσι (κοινώς όταν το παραλαμβάνεις, τραβάς βίντεο στο ξεπακετάρισμα και μέχρι να μπουτάρει σωστά και να δεις ότι δουλεύει σωστά, που σε περίπτωση προβλήματος, να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν αποδεικτικό στοιχείο στην Paypal και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω). Το καλύτερο βέβαια όλωνμ, είναι χέρι με χέρι αγορά και δοκιμή επί τόπου. Έχω δώσει έτσι ένα iphone 4S που πουλούσα και ελπίζω να δώσω έτσι και ένα Lenovo K900 που πουλάω στις αγγελίες εδώ. Ναι , συμφωνοι. Χερι με χέρι αν ο ένας είναι όμως Θεσσαλονίκη και ο άλλος στα Δριμύκλαβα τι γίνεται;
maddoctor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Ναι , συμφωνοι. Χερι με χέρι αν ο ένας είναι όμως Θεσσαλονίκη και ο άλλος στα Δριμύκλαβα τι γίνεται; Σου γράφω...αντικαταβολή ή εάν υπάρχει καλύτερα για μένα Paypal. Για να δεις ότι όλα είναι οκ, φωτό και βίντεο. 1
george_1 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Σου γράφω...αντικαταβολή ή εάν υπάρχει καλύτερα για μένα Paypal. Για να δεις ότι όλα είναι οκ, φωτό και βίντεο. Σε περίπτωση αποστολής μέσω courier και έλεγχος πριν την πληρωμή μπορεί να ελεχθεί κάτι αν είναι αγορά από ιδιώτη; Ισως μέσω ΙΜΕΙ ή κάτι άλλο; Απόδειξη π.χ. αν υπάρχει ;
maddoctor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Σε περίπτωση αποστολής μέσω courier και έλεγχος πριν την πληρωμή μπορεί να ελεχθεί κάτι αν είναι αγορά από ιδιώτη; Ισως μέσω ΙΜΕΙ ή κάτι άλλο; Απόδειξη π.χ. αν υπάρχει ; Υποθέτω όλα αυτά εξαρτούνται από το πόσο θέλει να ασχοληθεί ο κούριερ, που μπορεί και να σου αρνηθεί γιατί εάν εσύ βρεις κάτι στραβό που αυτός δεν το δει, μπορεί να του ρίξει το φταίξιμο και να βρει τον μπελά του έτσι. Λογικά θα παραλαμβάνουν ένα πακεταρισμένο κουτί με ότι έχει μέσα. Δεν νομίζω να πάρει την ευθύνη του ελέγχου. ΙΜΕΙ δεν ξέρω εάν θα θέλει ο άλλος να σου δώσει, αλλά μπορεί να σου στείλει ένα printscreen την απόδειξη εάν υπάρχει ή το email της συναλλαγής εάν είναι αγορά από Κίνα. 1
george_1 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Υποθέτω όλα αυτά εξαρτούνται από το πόσο θέλει να ασχοληθεί ο κούριερ, που μπορεί και να σου αρνηθεί γιατί εάν εσύ βρεις κάτι στραβό που αυτός δεν το δει, μπορεί να του ρίξει το φταίξιμο και να βρει τον μπελά του έτσι. Λογικά θα παραλαμβάνουν ένα πακεταρισμένο κουτί με ότι έχει μέσα. Δεν νομίζω να πάρει την ευθύνη του ελέγχου. Οχι , μπορείς να ζητήσεις (από την courier) αντικαταβολή μέσω courier και έλεγχο πριν πληρώσεις. Πολλοί δεν το γνωρίζουν. Δεν ξέρω αν είναι καινούργια υπηρεσία ή όχι.
maddoctor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Οχι , μπορείς να ζητήσεις (από την courier) αντικαταβολή μέσω courier και έλεγχο πριν πληρώσεις. Πολλοί δεν το γνωρίζουν. Δεν ξέρω αν είναι καινούργια υπηρεσία ή όχι. Δεν το έχω δει να αναφέρεται κάπου, ούτε ήξερα ότι γίνεται, αλλά εάν πραγματικά γίνεται, θεωρώ είσαι καλυμμένος.
dimitris_213 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Παιδια υπαρχει και γινεται. Αντικαταβολη με κουριερ και ελεγχο πριν την παραλαβη. Εχω αγορασει μεσω γενικης ενα πενταρι και ο κουριερ περιμενε στην πορτα μεχρι να το ανοιξω, να συνδεθω με itunes και γενικα να δω οτι ολα πανε καλα. Οποτε μονο ετσι εισαι καλυμμενος και ξερεις τι θα παρεις. 1
teo20net Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Επαναφέρω το θέμα για να κάνω μια σχετική ερώτηση. Αν πρόκειται να γίνει αγορά μεταχειρισμένου και ο ιδιοκτήτης έχει μόνο τιμολόγιο αγοράς και όχι απόδειξη, τι ακριβώς επιλογές υπάρχουν για να είναι καλυμμένος ο νέος αγοραστής;
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Επαναφέρω το θέμα για να κάνω μια σχετική ερώτηση. Αν πρόκειται να γίνει αγορά μεταχειρισμένου και ο ιδιοκτήτης έχει μόνο τιμολόγιο αγοράς και όχι απόδειξη, τι ακριβώς επιλογές υπάρχουν για να είναι καλυμμένος ο νέος αγοραστής; To ιδιο πραγμα ειναι το τιμολογιο αγορας. Απλα εχει κοπει στα στοιχεια της επιχειρησης του. Κατατα σε περιπτωση αναγκης service απλα δινεις αυτο.
teo20net Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δεν με απασχολεί το θέμα της εγγύησης. Έχω ανοίξει νέο θέμα εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/567620-αγορά-μεταχειρισμένου-κινητού-τηλεφώνου-χωρί/#entry53963711 Δυστυχώς δεν έχω πάρει ακόμη κάποια απάντηση που να με καλύπτει.
Donalhioy Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 δεν εχει αποδειξη αλλα τιμολογιο.. υπαρχει καποια διαφορα που δεν γνωριζω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα