Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : 600-650 euro

Χρήση υπολογιστή : ταινίες σε μια samsung 48' 200hz , browsing και όσο καλύτερο gaming γίνεται (βασικά από άποψη gaming είμαι καλυμένος από ps4 και wii U, και κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξω να παίζω κάνα lol μια στο τόσο, αλλά anyway) και γενικά να λέω ότι έχω pc.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι. Προς το παρόν θα χρησιμοποιήσω ένα παλιό lg monitor και τη TV που αναφέρω. Κάποια στιγμή στο, όχι και τόσο άμεσο, μέλλον θα πάρω και μια οθόνη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Καβάλα.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμούσα cpu-mb-tower-psu να είναι απτο ίδιο μαγαζί, ώστε να τα συναρμολογίσουν.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ^

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. Όχι, έχω έναν θείο που ξέρει από αυτά :P

Προβληματισμοί: Γενικά μετά από λίγο ψάξιμο έχω καταλήξει στις εξής 2 περιπτώσεις:

build 1: Ένα pc βασισμένο σε fx 6300 με μια GIGABYTE GA-970A-UD3P  και μια ψυκτρούλα στο 30αρι, για ένα μέτριο, μόνιμο και σταθερό oc.

build 2: PC βασισμένο στον i5 4440-4460 με stock ψύκτρα και μια ποιοτική mb, τον οποίο δε θα πειράξω φυσικά. Κάτι πιο plug n play δηλαδή.

Και στις 2 περιπτώσεις προσανατολίζομαι σε sunflower 550w gold, ένα βασικό σκληρό στα 500gb (στο μέλλον θα μπεί και κάποιος ssd, αλλά όχι από τώρα για να μη συμπιεστεί το budget), 8gb ram 1600 (κάτι σε ripjawsx), βασικό dvd recorder και φυσικά όσο καλύτερη κάρτα γραφικών ως τα 600-650 ευρώ.

Γενικά είναι καλή εποχή για αγορά συστήματος με αυτές τις προδιαγραφές? Περιμένουμε κάποια νέα τεχνολογία-κυκλοφορία, που θα αλλάξει ριζικά τις δυνατότητες ενός pc των 600 ευρώ, στο σχετικά άμεσο μέλλον (μέσα στο 2015)? Δεν θα είχα πρόβλημα να περιμένω ως και το τέλος του χρόνου, σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο.

Επίσης με προβληματίζει λίγο το γεγονός ότι ο fx είναι ήδη γύρω στα 2,5 χρόνια στη κυκλοφορία και κατά πόσο θα μπορούσε να είναι future proof (όχι από πλευράς αναβάθμισης, αλλά διάρκειας ζωής) ένα σύστημα βασισμένο σε αυτόν. Το pc λογικά θα το κρατίσω 3-4 χρόνια χωρίς αναβαθμίσεις και στόχος μου είναι να βγάλει αξιοπρεπώς αυτή τη περίοδο.

Δημοσ.

PER.811276.jpg PER.811276

CASE COOLERMASTER RC-650L-KKN1 SILENCIO 650 PURE MIDNIGHT BLACK

product_wishlist_small.jpg
45.00 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 45.00 € basket_delete.png PER.558465.jpg PER.558465

CPU INTEL CORE I5-4460 3.20GHZ LGA1150 - BOX

213.70 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 213.70 € basket_delete.png PER.528748.jpg PER.528748

ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK H97M PRO4 RETAIL

93.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 93.90 € basket_delete.png PER.556216.jpg PER.556216

RAM G.SKILL F3-12800CL9D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT

80.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 80.90 € basket_delete.png PER.301911.jpg PER.301911

HDD SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.14 SATA3

62.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 62.90 € basket_delete.png PER.640644.jpg PER.640644

PSU THERMALTAKE SPS-530MPCBEU SMART SE SERIES 530W CM 87+

58.90 € basket_remove.png  basket_add.png 

Αλλαγή 58.90 € basket_delete.png Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ: 555.30 € basket_delete.png

Και κάρτα αυτή: http://www.skroutz.gr/s/4023674/Asus-Radeon-R7-250-1GB-90YV04S0-M0NA00.html

Είναι μια πρώτη εκτίμηση, περίμενε και άλλες γνώμες. Αλλά γενικά δεν χρειάζεσαι και πολύ δυνατό μηχάνημα για να παίξεις lol οπότε νομίζω οτι θα είσαι μια χαρά με αυτό.

Δημοσ.

Μη πάρετε σαν γνώμονα τo lol, γενικά θέλω να προσανατολίζεται στο όσο το δυνατών καλύτερο gaming και στη διάρκεια ζωής.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι οτι το budget είναι σχετικά μικρό για να πετύχεις αυτά που θέλεις. Θα παίζεις αρκετά παιχνίδια αλλά δεν ξέρω για πόσο καιρό και μιλάμε για medium γραφικά πάντα. 

Δημοσ.

Έχεις ένα δίκαιο για το budget... έκανα 2 ενδεικτικά τα pc που έχω στο μυαλό μου και βγήκαν λίγο παραπάνω απότι πίστευα.

Επειδή δεν έχω σκοπό να αλλάζω εξαρτήματα ενός έτους (βλπ κάρτα γραφικών), θα έκανα κάποια παραχώρηση στη τιμή, ωστέ να φτάσω στα στάνταρ των συστημάτων που γλυκοκοιτάω.

Γενικά για το προβληματισμό oced fx6300 ή stock i5 4440/60 καμία γνώμη? Τα 40 ευρώ διαφοράς στο σύστημα με fx θα μπορούσα να τα ρίξω στη κάρτα γραφικών!

post-329451-0-51408800-1427197467_thumb.jpg

post-329451-0-63289000-1427197469_thumb.jpg

Δημοσ.

Ανάλογα το budget. Γενικά τα games δεν έχουν μεγάλη ανάγκη απο επεξεργαστική ισχύ. Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο i5 4460 είναι ο πιο vfm επεξεργαστής για gaming. Γενικά δεν έχω γνώμη για amd επεξεργαστές γιατί δεν είχα ποτέ. Πάντως αν μπορείς να πάρεις το intel σύστημα θα είσαι πολύ κομπλέ.

Δημοσ.

νομιζω καλυτερα σε 1150 socket και Ιntel λογω του οτι μπορεις να αναβαθμισεις ενω απο 6300 αντε να πας στην σειρα 8*** που θα θες OC για να παισεις εναν i5 4460 και απο κει μετα στο πουθενα παλι.Ενω με μια h97 μητρικουλα παιζεις για αναβαθμισεις για πολυ καιρο τωρα και εισαι ηρεμος χωρις OC και να ρισκαρεις αν δεν ξερεις...προσωπικη μου γνωμη μην το κανουμε το θεμα amd vs intel!

Δημοσ.

Όχι δε πρόκειτε να κάνω σύστημα χωρίς κάρτα γραφικών. Ο μόνος λόγος να το κάνω αυτό θα ήταν αν έπαιρνα το pc και περίμενα 2-3 μήνες να μαζέψω λεφτά για μια καλύτερη κάρτα.

@Αλέξανδρος Α.92: Το θέμα είναι πως δεν πρόκειτε να κάνω αναβάθμιση κατά 90%! Δηλαδή θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό pc που να κρατήσει στο χρόνο όπως είναι. Όχι που θα μου δώσει δυνατότητα αναβάθμισης.

Γενικά ένα σύστημα με overclocked φχ6300 γύρω στα 4,2-4,5ghz θα είναι σταθερό και απροβλημάτιστο με μια 212 evo?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...