Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα περίεργο θέμα. Έχω ένα ξεπερασμένο pentium dual-core e5200 (2.5ghz) και δοκίμασα να βάλω έναν e5700 (3ghz) τον οποίο τον πήρα προσωρινά από ένα άλλο pc. όλα καλά.. ξεκινάω το pc αλλά δεν φορτώνει το λειτουργικό βγάζοντας το παρακάτω μήνυμα λέγοντας οτι δεν μπορώ να φορτώσω τα windows τα οποία είναι 64bit επειδή ο cpu δεν υποστηρίζει 64bit (και καλά).

(ενώ με τον e5200 που είναι κατώτερο μοντέλο τα τρέχει μια χαρά). Ποιό μπορεί να είναι το πρόβλημα? Ίσως να χρειάζεται νέο φορμάτ? (που δεν νομίζω να είναι αυτό)  Να σημειώσω ότι έχω κάνει update to bios μου στην τελευταία έκδοση. 

Δίνω τα specs μου μήπως φανούν χρήσιμα:

Gigabyte G31M-ES2L rev.1 socket775

Intel Pentium DualCore e5200 2.5Ghz

Ram 4GB DDR2 (2x2GB 667mhz)

Gigabyte GeForce GTS 250 1GB

post-311476-0-70059200-1427144271_thumb.png

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αλλάζεις επεξεργαστή και περιμένεις να τρέξεις windows με άλλους drivers;

Καθαρή εγκατάσταση θα κάνεις,φυσικά.

Και καλό θα ήταν να κοιτάξεις για κάποια ελαφριά έκδοση linux.

Δημοσ.

Αλλάζεις επεξεργαστή και περιμένεις να τρέξεις windows με άλλους drivers;

Καθαρή εγκατάσταση θα κάνεις,φυσικά.

Και καλό θα ήταν να κοιτάξεις για κάποια ελαφριά έκδοση linux.

Τα linux τι σχέση έχουν?

Δημοσ.

??? Δεν χρειαζεται format ο υπολογιστης οταν αλλαζεις επεξεργαστη εχω κανει διαφορες αναβαθμισεις σε γνωστους απο celeron σε i5 και απο pentium d σε core 2 duo και απο core 2 duo σε quad και ποτε δεν ειχα προβλημα με τα windows

• Like 1
Δημοσ.

??? Δεν χρειαζεται format ο υπολογιστης οταν αλλαζεις επεξεργαστη εχω κανει διαφορες αναβαθμισεις σε γνωστους απο celeron σε i5 και απο pentium d σε core 2 duo και απο core 2 duo σε quad και ποτε δεν ειχα προβλημα με τα windows

Oκ,για πόσο καιρό;Φυσικά και θα αναγνωρίσει τον επεξεργαστή,κάπου θα κολλήσει αργά ή γρήγορα.

Και για να απαντήσω στον άλλον φίλο,με e5200 αν θέλει να τρέχει αξιοπρεπώς σε browsing σε λίγο καιρό,θα πρέπει να αλλάξει σε πιο ελαφρύ λειτουργικό.

Σαν προτροπή δες το.

Δημοσ.

Για να είναι stable κανονικά πρέπει να κάνεις format.

και εγώ από celeren e3400 σε core2duo e7500 πήγα χωρίς format και δούλευε κανονικά για καμιά 3 χρονιά. 

Δημοσ.

Δεν θέλει απαραίτητα φορμάτ, πόσο μάλλον όταν είναι ίδια οικογένεια, (ίδιο ακριβώς τσιπάκι, άλλος πολλάπλασιαστής ;) )

Τώρα το CMOS απαραίτητα σε κάθε "μεγάλη" αλλαγή! ;) Για browsing αλίμονο μην έχει θέμα, σαν μικρό σημερινό Celeron πάει σχεδόν δεν θα έχει θέμα. Μονο έλλειψη ραμ θα δικαιολογούσε αλλαγή λειτουργικού! ;)

Δημοσ.

Που κολάνε οι drivers με τον επεξεργαστή? 

Καπου καποιοι εχετε μπερδευτεί... αλλα αλλγη μητρικής που εκει ναι χρειαζεται ενα clean install και αλλο αλλαγή επεξεργαστή που δεν επιρεαζει απολύτως πουθενα την λειτουργικότητα των windows!

• Like 3
Δημοσ.

Καπου καποιοι εχετε μπερδευτεί... αλλα αλλγη μητρικής που εκει ναι χρειαζεται ενα clean install και αλλο αλλαγή επεξεργαστή που δεν επιρεαζει απολύτως πουθενα την λειτουργικότητα των windows!

Όπα δηλαδή και από intel να πας σε  amd  no problem ε ? σχεδόν το είπες σωστά, σχεδόν όμως   :shock:

Δημοσ.

οταν απο athlon 635 εβαλα fx 6300, στο πρώτο boot εκανε 4-5 drivers install που ελεγε καθαρα για amd cpu (win 7)

Δημοσ.

Όπα δηλαδή και από intel να πας σε  amd  no problem ε ? σχεδόν το είπες σωστά, σχεδόν όμως   :shock:

Θα αλλάξεις και μητρική.

Τέλος πάντων,όπως και να έχει,δε δουλεύει το μπιμπλίκι,εγώ πρότεινα καθαρή εγκατάσταση.Κάνε ένα cmos reset βέβαια,ποτέ δε ξέρεις.

Πείτε και οι υπόλοιπες,μπας και το γλυτώσει.

• Like 1
Δημοσ.

Πανε εσυ πρωτα απο Intel σε AMD χωρις να αλλαξεις μητρικη και μετα ελα να το ξανασυζητησουμε αν το ειπα σωστα η οχι!

Απο εξυπνακιδες πηξαμε!

οταν απο athlon 635 εβαλα fx 6300, στο πρώτο boot εκανε 4-5 drivers install που ελεγε καθαρα για amd cpu (win 7)

Προφανως εκανε εγκατασταση τους εξτρα πυρηνες μιας και τα windows τους βλεπουν ως ξεχωριστες συσκευες. Και παλι οτιδηποτε εχει μα κανει με οδηγους που αφορουν τον επεξεργαστη ειναι generic και δεν υπαρχει καμια περιπτωση να δημιουργει μια τετοια αλλαγη προβλημα στην εγκατασταση των windows.

• Like 2
Δημοσ.

Ποτε μην λες ποτε, εαν ειχαν θεμα ιδη τα windows και το event viewer ειναι τιγκα στα errors, μπορει με την αλλαγη του cpu που δεν θα επρεπε να δημιουργήσει προβλημα να παθανε κοκομπλοκο.

(οταν τον εβαλα εκανε chipset και controllers install, δεν κρατησα ακριβως τι εγραφε :fear: )

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...