tazmania14 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Καλησπερα και καλως σας βρηκα!Ηρθε η ωρα για αγορα καθως πλεον μιλαμε για τελευταια κομματια απ'τις περσινες...Το'χω ψαξει παρα πολυ το θεμα, εχω διαβασει αρκετα και σε ξενα forum και θα ηθελα τη δικια σας αποψη για να το οριστικοποιησω!Λοιπον, μιλαμε για Panasonic 48AS640 vs Samsung 48H6200..Ολα τα reviews μιλανε για πανομοιοτυπη εικονα και ιδια VA πανελς (επιβεβαιωμενο οτι η 48αρα h6200 φοραει το ιδιο, 48A1AF0V, με την h6400)Ωστοσο σχεδον παντου λενε οτι οι Samsung ειναι Vertical Edge-lit Led (D - Direct LED, E - Edge LED, V - Vertical Led),ενω η Panasonic ειναι Direct-lit LED με αποτελεσμα να εχει καλυτερο screen uniformity και λιγότερο clouding, banding.(Backlight and screen uniformity on our review unit was fantastic β we’re sure the direct LED backlighting system played a major role in this. )Ισχυει αυτο?Επισης ποια υπερτερει οσον αφορα στο καλυτερο upscaling σε SD υλικο (dvdrips)?Αν ισχυουν τα παραπανω, το μοναδικο compromise που βλεπω στην Panasonic ειναι ο οχι τοσο user friendly media player και το smart που ομως δε μ'ενδιαφερει..Τι λετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Παρομοιες ειναι Δες εδω μερικα τεστ: Panasonic: https://www.avforums.com/review/panasonic-as640-tx-48-40-55-as640b-LED-TV-review.10436 Samsung: https://www.avforums.com/review/samsung-h6400-ue40h6400-tv-review.10825 Στο τελος δες τα δυο πινακακια. Σε εικονα η Panasonic σε out of the box ρυθμίσεις εικόνας τα πάει καλά και πιο κοντά στα πρότυπα ΤΗΧ. Με λίγο σκάλισμα τα πανε το ιδιο καλα, με την μηχανη επεξεργασίας βιντεο της 6400 - 6200 να ειναι λιγο καλύτερη. Γενικώς ελάχιστες διάφορες. Αν δεν θες να σκαλιζεις και πανασονικ ειναι αξιοπρεπης προταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
simba88 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Σ'ευχαριστω πολυ graphist83! 1ον Οσον αφορα στο uniformity και στο bleeding λογω Direct-lit vs Edge-lit, δε μιλαμε για σημαντικες διαφορες? 2ον Οταν λες μηχανη επεξεργασίας βιντεο, αναφερεσαι σε upscaling ή κατι αλλο? 3ον Τα παρακατω θα μπορουσαν να αποτελεσουν calibration (σε απολυτα σκοτεινες συνθηκες)? http://avclub.gr/forum/showthread.php/117836-Samsung-UE-H6200-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1?p=1057210612&viewfull=1#post1057210612http://tab-tv.com/?p=10288&lang=enhttps://www.avforums.com/threads/samsung-h6400-ue55h6400-reviewers-recommended-best-settings.1876939/ Να'σαι καλα και καλο βραδυ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Και όμως στην 640 εχει αναφερθεί clouding. Δεν ξερω για direct lit καθώς αυτο δεν εχει αναφερθεί κσπου στα reviews που διαβάζω εγω. Σε δικες μου δόκιμες δεν κατάφερα να το δω αυτο καθως δεν ειχα στοιχεία, ουτε δικαίωμα teardown.. Ως μηχανή επεξεργασίας, αναφέρομαι στο upscaling και την διαχείριση sd σημάτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tazmania14 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Αυτο με το direct το διαβασα στο Site: hdtvtest.co.uk Μια αφελη ερωτηση εχω, το WD Streaming Media Player που εχω, μπορει να κανει καλυτερα handle το upscaling και την διαχείριση sd σημάτων? Τελος, αν δε σε φερνω σε δυσκολη θεση και δε συγκρουεται με τη δουλεια σου γιατι απ'οσα εχω διαβασει νομιζω εισαι και calibrator, τα advanced settings που χρησιμοποιουν πολλοι θα μπορουσαν να αποτελεσουν καλο calibration, αν οχι το ιδανικο? Ευχαριστω πολυ για την υπομονη σου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μερικα media player τα καταφέρνουν καλύτερα στην επεξεργασία βίντεο απο τις tv. Αλλα αυτο άφορα την αποκωδικοποιηση του βιντεο. Το οπτικο αποτέλεσμα παλι εξαρτάται απο του ς επεξεργαστές της tv. Μερικα settings απο εγκριτους reviewers που χρησιμοποιουν πλατφόρμες και μετρικά βασισμένα πχ σε calman, ειναι αξιοπρεπή. Σε σκοτεινές συνθηκες πλησιάζουν τα πρότυπα THX. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archimidis Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Μερικα media player τα καταφέρνουν καλύτερα στην επεξεργασία βίντεο απο τις tv. Αλλα αυτο άφορα την αποκωδικοποιηση του βιντεο. Το οπτικο αποτέλεσμα παλι εξαρτάται απο του ς επεξεργαστές της tv. Μερικα settings απο εγκριτους reviewers που χρησιμοποιουν πλατφόρμες και μετρικά βασισμένα πχ σε calman, ειναι αξιοπρεπή. Σε σκοτεινές συνθηκες πλησιάζουν τα πρότυπα THX. ενδιαφέρομαι για αυτές τις 2 τηλεοράσεις. Άντε ίσως και για την sony την 815 αν και ξεφεύγει πολύ για τα οικονομικά μου. Τις είδα από κοντά και έβαλα και υλικό 1080 χωρίς να παίξω με ρυθμίσεις. 1. Η pana μου άρεσε πολύ περισσότερο σαν εικόνα, αλλά οι υπότιτλοι ήταν πολύ μικροί. αληθεύει ότι δεν μπορούν να μεγαλώσουν? 2. Η samsung με χαλάει πάρα πολύ σαν εικόνα. Έχω δει σε φίλο άλλη μία της ίδιας σειράς αλλά 40 όπου έχω δει κάποιες ταινίες. Με ενοχλεί πάρα πολύ η ψεύτικη εικόνα που βγάζει με τα ψυχεδελικά χρώματα. Διορθώνετε αυτό και αν ναι που μπορώ να βρω ρυθμίσεις? 3. Η sony μου άρεσε σαν εικόνα, και όντως είναι καλύτερη και σε απλό τηλεοπτικό σήμα, αλλά. Πίσω από τους υπότιτλους μου εμφάνιζε ημιδιαφανή πλαίσιο. δεν διορθώνετε αυτό? Επίσης μου είπαν ότι δεν παίρνει εξωτερικό πληκτρολόγιο! Ισχίει κάτι τέτοιο γιατί είναι αποτρεπτικός παράγοντας για εμένα. Θεωρώ ότι χωρίς πληκτρολόγιο δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα το smart ή ο browser. Για βοηθήστε όσοι γνωρίζετε. από ότι μου είπαν τα περσινά μοντέλα είναι πλέον λίγα και μετά το Πάσχα θα βρίσκεις δύσκολα αυτό που θες καθώς θα τρέχουν μόνο τα νέα πλέον! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archimidis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Κανείς για τα παραπάνω να βοηθήσει? επίσης μερικές απορίες. ποιες οι διαφορές στο Panel μεταξύ 48" και 50" στις samsung 6200 και 6400. είναι από άλλους κατασκευαστές? Ποια είναι προτιμότερη από όλες καθώς οι τιμές τους είναι πολύ κοντά. Δεν με ενδιαφέρουν οι διαφορές των συσκευών σε εξοπλισμό και σε hz που τις γνωρίζω αλλά σαν ποιότητα εικόνας και σαν κατασκευής. Επίσης πολύ θα ήθελα να δω μια από τις παραπάνω καλιμπραρισμένη καθώς ο μόνος ενδοιασμός που έχω είναι αν φτιάχνονται τα ψεύτικα χρώματα που δείχνει. βρήκα τις ρυθμίσεις που προτείνει ο graphist στο άλλο θέμα. θα πάω σε κατάστημα να δω αν με αφήσουν να τις δοκιμάσω. ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Οι υπότιτλοι στις άνωθεν συσκευές δεν διορθώνονται. Ναι η sony δεν υποστηρίζει πληκτρολόγιο, μονο ποντίκι η μεσω smartphone. Ολες τους με τις κατάλληλες ρυθμίσεις αλλάζουν τελείως ως προς την απόδοση τους. Σαφως προς το καλύτερο. Οι 6200, 6400 εχουν ποικιλία ρυθμιστικών και δίνουν την επιλογή στον χρηστη να τις προσαρμόσει στα γουστα του στο μέγιστο. Απο έμενα η 6400 δινει ελάχιστα καλύτερα αποτελέσματα. Κυριως μάλλον λογο λογισμικού επεξεργασίας. Τελος πίστεψε με, τα HZ που βλεπεις και νομίζεις οτι ξερεις, δεν εχουν καμία σχέση με την πραγματικοτητα..... Απο την άλλη οπως δεν μπορώ να επιμείνω εαν τελικά επιλεγείς βαση προσωπικού γουστου. Εκει εσυ αποφασίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Age4Greeks Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Κανείς για τα παραπάνω να βοηθήσει? επίσης μερικές απορίες. ποιες οι διαφορές στο Panel μεταξύ 48" και 50" στις samsung 6200 και 6400. είναι από άλλους κατασκευαστές? Ποια είναι προτιμότερη από όλες καθώς οι τιμές τους είναι πολύ κοντά. Δεν με ενδιαφέρουν οι διαφορές των συσκευών σε εξοπλισμό και σε hz που τις γνωρίζω αλλά σαν ποιότητα εικόνας και σαν κατασκευής. Επίσης πολύ θα ήθελα να δω μια από τις παραπάνω καλιμπραρισμένη καθώς ο μόνος ενδοιασμός που έχω είναι αν φτιάχνονται τα ψεύτικα χρώματα που δείχνει. βρήκα τις ρυθμίσεις που προτείνει ο graphist στο άλλο θέμα. θα πάω σε κατάστημα να δω αν με αφήσουν να τις δοκιμάσω. ευχαριστώ! Ως ικανοποιημένος κάτοχος της Πανασόνικ μπορώ να σου πω ότι το μόνο μείον που της βρίσκω είναι οι αντικειμενικά μικροί υπότιτλοι του media player της. Κατά τα άλλα είναι μια πάρα πολύ τίμια τηλεόραση, καθόλου clouding ή bleeding (τουλάχιστον στο δικό μου κομμάτι), πολύ καλές γωνίες θέασης, ειδικά δε στην τιμή των 500 ευρώ που την είχε βγάλει το Media Markt...απλά τα σπάει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archimidis Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Οι υπότιτλοι στις άνωθεν συσκευές δεν διορθώνονται. Ναι η sony δεν υποστηρίζει πληκτρολόγιο, μονο ποντίκι η μεσω smartphone. Ολες τους με τις κατάλληλες ρυθμίσεις αλλάζουν τελείως ως προς την απόδοση τους. Σαφως προς το καλύτερο. Οι 6200, 6400 εχουν ποικιλία ρυθμιστικών και δίνουν την επιλογή στον χρηστη να τις προσαρμόσει στα γουστα του στο μέγιστο. Απο έμενα η 6400 δινει ελάχιστα καλύτερα αποτελέσματα. Κυριως μάλλον λογο λογισμικού επεξεργασίας. Τελος πίστεψε με, τα HZ που βλεπεις και νομίζεις οτι ξερεις, δεν εχουν καμία σχέση με την πραγματικοτητα..... Απο την άλλη οπως δεν μπορώ να επιμείνω εαν τελικά επιλεγείς βαση προσωπικού γουστου. Εκει εσυ αποφασίζεις. Τα hz με ενδιαφέρουν να είναι πάνω από 100, από εκεί και πέρα ένας απλός χρήστης είμαι ούτε άπειρη μπάλα θα βλέπω ούτε φαν ταινιών δράσης είμαι.Άρα πιστεύω 6200 & 6400 με καλύπτουν. Θα πάω τώρα σε κατάστημα να δω αν μπορέσω να σετάρω κάποια από τις 2 με τις ρυθμίσεις που έχεις δώσει. Αν καταλήξω σε αυτές θα πάω μάλλον σε 6200 μιας και θα πάρω και πληκτρολόγιο με ποντίκι μαζί. Μεταξύ 48" & 50" πια προτείνετε? ή μόνη διαφορά το μέγεθος? Ως ικανοποιημένος κάτοχος της Πανασόνικ μπορώ να σου πω ότι το μόνο μείον που της βρίσκω είναι οι αντικειμενικά μικροί υπότιτλοι του media player της. Κατά τα άλλα είναι μια πάρα πολύ τίμια τηλεόραση, καθόλου clouding ή bleeding (τουλάχιστον στο δικό μου κομμάτι), πολύ καλές γωνίες θέασης, ειδικά δε στην τιμή των 500 ευρώ που την είχε βγάλει το Media Markt...απλά τα σπάει. Στα 500 αν την είχα προλάβει ίσως να είχα προχωρήσει. Τα χρήματα μπορεί να φαίνονται λίγα αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορούν να διορθώσουν ένα τόσο απλό πρόβλημα σαν εταιρεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Οι ρυθμίσεις που έχω δώσει. Δεν κάνουν για ένα φωτισμενο κατάστημα. Αλλά μόνον για σκοτεινό περιβάλλον. Όπως στο σινεμά. Δεν πρόκειται να σε εντυπωσιάσει καθώς κινούνται στο τομέα της ποιότητας και της αληθοφανειας. Αν θες ρυθμίσεις που να είναι πιο ζωηρες και εντυπωσίακες από αυτές που είδες υπάρχουν άλλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
archimidis Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Οι ρυθμίσεις που έχω δώσει. Δεν κάνουν για ένα φωτισμενο κατάστημα. Αλλά μόνον για σκοτεινό περιβάλλον. Όπως στο σινεμά. Δεν πρόκειται να σε εντυπωσιάσει καθώς κινούνται στο τομέα της ποιότητας και της αληθοφανειας. Αν θες ρυθμίσεις που να είναι πιο ζωηρες και εντυπωσίακες από αυτές που είδες υπάρχουν άλλες. όχι δεν θέλω να εντυπωσιαστώ. Ακριβώς το αντίθετο. Πήγα και βρήκα και την 48"¨και την 50". Έβαλα της ρυθμίσεις που έδωσες και έπαιξα και λίγο πάνω σε αυτές. Με HD υλικό. Κατάλαβα ότι μπορεί να δώσει αυτό που λες την "ποιότητα και αληθοφάνεια"¨που ψάχνω και εγώ έτσι και αλλιώς. Στο κατάστημα με τα πολλά φώτα, προφανώς και δεν το είδα ακριβώς αυτό. Αλλά τουλάχιστον πείστηκα πως αυτή η εντυπωσιακή ψευτιά που δείχνουν μπορεί να διορθωθεί κατά πάρα πολύ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
eduardo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να δω υπότιτλους σε Panasonic 48AS640; Δεν αναγνωρίζει srt αρχεία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Age4Greeks Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2015 Καλημέρα, γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να δω υπότιτλους σε Panasonic 48AS640; Δεν αναγνωρίζει srt αρχεία; Πρέπει να τα αναγνωρίζει κανονικά. Πατάς το "option" κουμπι, μετά διαλέγεις στο μενού που σου βγάζει στην τηλεόραση "υπότιτλους" και μετά "ενεργοποιήση". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα