mafugrel Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Τις τελευταίες ημέρες κάνω έρευνα για αγορά κινητού, μιας και το παλιό μου Galaxy S Advance (GT-I9070) τα έχει φτύσει. Δεν έχω πολλά να διαθέσω για κινητό, οπότε θέλω να περιοριστώ σε μια αγορά 100€-150€. Η χρήση που κάνω είναι κυρίως αναγνωση ειδήσεων, e-mails, viber, χρήση ατζέντας, μουσική (mp3/fm) και καμιά φορά παρακολούθηση βίντεο από youtube. Gaming δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Οι παράγοντες που λαμβάνω υπόψη: Τιμή 100-150 Το προϊόν να έχει καλή εγγύηση στην Ελλάδα Εάν έχει dual sim, είναι προτέρημα Να φοράει όσο το δυνατόν πιο "καθαρό"¨και "light" λογισμικό, χωρίς πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές που πιάνουν πολύ χώρο Οθόνη >4,5' Έως τώρα σκέφτομαι τα ακόλουθα: Lenovo A536 - 130€υπέρ: χαμηλή τιμή, καλά χαρακτηριστικά, μεγάλη οθόνη, dual simκατά: δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα για τους επεξεργαστές MediaTek που φοράειΕρώτηση: πόσο καλή υποστήριξη παρέχει η Lenovo σε κινητά στην Ελλάδα; Πόσο "καθαρό" είναι το rom που φοράει; Moto E (1ης γενιάς) - 90€υπέρ: εξαιρετικά χαμηλή τιμή, φοράει σχετικά "καθαρό" romκατά: μία SIM, μικρός αποθηκευτικός χώρος (4GB), ελαφρώς μικρότερη οθόνη από αυτό που θέλω (4,3')Ερώτηση: πόσο καλή υποστήριξη έχει η Motorola στην Ελλάδα; Moto G 4G - 165€υπέρ: πολύ "καθαρό" rom, καλά τεχνικά χαρακτηριστικάκατά: μία SIM (υπάρχει λίγο πιο ακριβό μοντέλο dual sim), η τιμή ξεφεύγει ελαφρώς από το όριο των 150Ερώτηση: και πάλι... ποσο καλή υποστήριξη παρέχει η motorola στη χώρα μας; Σε άλλα θέματα, διαβάζω ότι κάποιοι προτείνετε αγορά από εξωτερικό (Κίνα μεριά κυρίως), και μάλιστα μερικές φορές με κουμπωμένο custom rom. Πόσο επικίνδυνη είναι η αγορά από Κίνα/Χονγκ Κονγκ, από άποψη τεχνικής υποστήριξης, ιδιαίτερα για εταιρίες που δεν έχουν -από όσο ξέρω- παρουσία στην χώρα μας, όπως Xiaomi; Γενικά, τι έχετε να προτείνετε, να σχολιάσετε κτλ; Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα όλους στο insomnia.gr
Kostas93 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 το ενδεχόμενο για windows phone το σκέφτεσαι;Στα χρήματα σου υπάρχει το εξαιρετικό 535 https://www.skroutz.gr/s/5723621/Microsoft-Lumia-535-Dual-Sim.html
mafugrel Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δεν το έχω αποκλείσει το windows phone, αλλά όσα μοντέλα έχω δει έχουν πολύ υψηλό SAR. Για το συγκεκριμένο βλέπω όμως πως έχει χαμηλό SAR, οπότε φαίνεται καλή επιλογή. Δεν έχω εμπειρία βέβαια από Windows phone και δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι. Όσοι έχετε windows phone σε αυτό το price range, είστε ευχαριστημένοι σε γενικές γραμμές; Υ.Γ. Υπάρχει επιλογή για sync με google (contacts, photos) στις πλατφόρμες Windows;
GianniSM Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 To Moto G είναι το Nokia 3310 της εποχής μας. Απλά σκυλί. Δεν χαλάει, δεν σπάει, αντέχει την κακομεταχείρηση. Της 2ης γενιάς αν και ξεφεύγεις 23Ε από το μπάτζετ σου, μου φαίνεται ιδανικό από όλες τις απόψεις.
Kostas93 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 έχω windows phone αλλά το 925. Στη μεταφορά απο το προηγούμενο κινητό μου δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα, αλλά ήταν symbian. όχι android. Έχει μια καλή εφαρμογή για μεταφορά από το ένα κινητό στο άλλο και φαντάζομαι πως θα κάνεις την δουλειά σου σχετικά άνετα, αν θέλεις βέβαια μπορείς να περιμένεις να σου το επιβεβαιώσει κάποιος που πράγματι πήγε απο android->wp. Όπως και να έχει, φαντάζομαι πως θα είναι εύκολο στην χειρότερη περίπτωση να περάσεις φωτό μέσω υπολογιστή ή μέσω sd αν έχεις στο τωρινό κινητό σου και να λυθεί όποιο πιθανό πρόβλημα προκύψει, αν και δε πιστεύω να έχεις θέμα. Πάντως τα wp είναι εξαιρετικά και όσοι γνωστοί μου τόλμησαν να τα δοκιμάσουν παρά την προπαγάνδα που κυκλοφορεί σχετικά με αυτά πλέον δε τα αλλάζουν, το ίδιο και εγώ. 1
maddoctor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Τις τελευταίες ημέρες κάνω έρευνα για αγορά κινητού, μιας και το παλιό μου Galaxy S Advance (GT-I9070) τα έχει φτύσει. Δεν έχω πολλά να διαθέσω για κινητό, οπότε θέλω να περιοριστώ σε μια αγορά 100€-150€. Η χρήση που κάνω είναι κυρίως αναγνωση ειδήσεων, e-mails, viber, χρήση ατζέντας, μουσική (mp3/fm) και καμιά φορά παρακολούθηση βίντεο από youtube. Gaming δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα. Οι παράγοντες που λαμβάνω υπόψη: Τιμή 100-150 Το προϊόν να έχει καλή εγγύηση στην Ελλάδα Εάν έχει dual sim, είναι προτέρημα Να φοράει όσο το δυνατόν πιο "καθαρό"¨και "light" λογισμικό, χωρίς πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές που πιάνουν πολύ χώρο Οθόνη >4,5' Έως τώρα σκέφτομαι τα ακόλουθα: Lenovo A536 - 130€υπέρ: χαμηλή τιμή, καλά χαρακτηριστικά, μεγάλη οθόνη, dual sim κατά: δεν έχω διαβάσει τα καλύτερα για τους επεξεργαστές MediaTek που φοράει Ερώτηση: πόσο καλή υποστήριξη παρέχει η Lenovo σε κινητά στην Ελλάδα; Πόσο "καθαρό" είναι το rom που φοράει; Moto E (1ης γενιάς) - 90€υπέρ: εξαιρετικά χαμηλή τιμή, φοράει σχετικά "καθαρό" rom κατά: μία SIM, μικρός αποθηκευτικός χώρος (4GB), ελαφρώς μικρότερη οθόνη από αυτό που θέλω (4,3') Ερώτηση: πόσο καλή υποστήριξη έχει η Motorola στην Ελλάδα; Moto G 4G - 165€υπέρ: πολύ "καθαρό" rom, καλά τεχνικά χαρακτηριστικά κατά: μία SIM (υπάρχει λίγο πιο ακριβό μοντέλο dual sim), η τιμή ξεφεύγει ελαφρώς από το όριο των 150 Ερώτηση: και πάλι... ποσο καλή υποστήριξη παρέχει η motorola στη χώρα μας; Σε άλλα θέματα, διαβάζω ότι κάποιοι προτείνετε αγορά από εξωτερικό (Κίνα μεριά κυρίως), και μάλιστα μερικές φορές με κουμπωμένο custom rom. Πόσο επικίνδυνη είναι η αγορά από Κίνα/Χονγκ Κονγκ, από άποψη τεχνικής υποστήριξης, ιδιαίτερα για εταιρίες που δεν έχουν -από όσο ξέρω- παρουσία στην χώρα μας, όπως Xiaomi; Γενικά, τι έχετε να προτείνετε, να σχολιάσετε κτλ; Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα όλους στο insomnia.gr Εγώ θα σου πω για αγορά από Κίνα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κινεζιές και υπάρχουν και κινέζικα. Κοινώς, εξαρτάται τι δίνεις και τι μάρκα παίρνεις. Έτσι εάν πχ θέλεις το MotoG, η λίγο πιο βελτιωμένη έκδοση του από αξιόπιστη εταιρεία είναι το XIAOMI HONGMI REDMI 2 Qualcomm Snapdragon 410 1.2GHz 64-bit Quad Core 4.7 Inch HD Screen 4G LTE MIUI 6 Smartphone. Κάνει μόνο 136€ στο μαγαζί που αγοράζω εγώ από Κίνα και τα χαρακτηριστικά του είναι τα εξής: - 4.7 Inch Screen, 1280*720 Pixels - Qualcomm Snapdragon 410 MSM8916 1.2GHz Quad Core - Band: GSM 900/1800MHz, WCDMA 900/1900/2100MHz, FDD-LTE B1/B3, TDD-LTE B41, Support 2G & 3G & 4G LTE Network - 1GB RAM + 8GB ROM - 8 MP Back Camera + 2 MP Front Camera - Android 4.4 System - SIM Card Dual SIM Dual Standby Αν συγκρίνεις τα χαρακτηριστικά με το MotoG, θα δεις ότι είναι ελαφρώς καλύτερο και φυσικά πιο φθηνό Η Xiaomi είναι τρίτη παγκοσμίως σε πωλήσεις, πίσω από την Apple και την Samsung, χωρίς να κάνει ακόμα επίσημα πωλήσεις παγκοσμίως, αλλά μέσω τρίτων (φανταστείτε λοιπόν ότι κάποια στιγμή θ' αρχίσει να κάνει). Είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Κίνα. Εγγύηση επίσημα στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλά σε καλύπτει το μαγαζί απ' όπου το αγόρασες για 1 χρόνο. Εγώ έχω 2 Xiaomi κινητά. Το κύριο μου, το Mi3, το έχω πάρει πέρυσι τον Μάιο και φυσικά δεν το έχω μετανιώσει. Όλο και περισσότερος κόσμος αγοράζει από Κίνα, γιατί μπορεί να βρει μεγαλύτερη ποικιλία στα λεφτά που διαθέτει, με πολύ καλά χαρακτηριστικά φυσικά. Μάλιστα η Wind άρχισε να εισάγει κανονικά και να πουλάει, άρα και να υποστηρίζει ένα μοντέλο της Xiaomi, το δεύτερο μου κινητό, το XIAOMI REDMI HONGMI NOTE 4G Qualcomm Snapdragon MSM8928 1.6GHz 5.5 Inch IPS HD Screen Android 4.4 LTE 4G Smartphone. Θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα την αγορά ενός Xiaomi. 1
Soulseeker Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Τα κριτήρια που θέτεις καλυπτονται 100% μονο σε WP. Εχω android αλλα αν υπηρχαν κάποια πολυ συγκεκριμένα apps σε WP, θα ειχα παει εκει.
karafoul Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Καλησπερα,εγω ειχα το zte blade vec 4g απο cosmote στα 159.πολυ καλο κινητο για την τιμη του,stock android,γρηγορο,ωραια οθονη,πολυ καλη μπαταρια και 4g.Δεν ειναι dual sim βεβαια που ζητας...
mafugrel Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Η Xiaomi είναι τρίτη παγκοσμίως σε πωλήσεις, πίσω από την Apple και την Samsung, χωρίς να κάνει ακόμα επίσημα πωλήσεις παγκοσμίως, αλλά μέσω τρίτων (φανταστείτε λοιπόν ότι κάποια στιγμή θ' αρχίσει να κάνει). Είναι πρώτη σε πωλήσεις στην Κίνα. Εγγύηση επίσημα στην Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλά σε καλύπτει το μαγαζί απ' όπου το αγόρασες για 1 χρόνο. Όταν λες ότι σε καλύπτει το μαγαζί απ'όπου το αγόρασες, εννοείς το e-shop; Επίσης, τι γίνεται με το rom που φοράνε; Είναι κινέζικο; Παίζει με google apps; Τα κινητά που μου παραθέτεις είναι φυσικά πολύ καλά από τεχνικά χαρακτηριστικά, ειδικά εάν σκεφτούμε το χαμηλό price range. Θα το ψάξω λίγο ακόμη για τα εισαγόμενα κινητά και θα το σκεφτώ. Αν και να πω την αλήθεια, από χθες που μου βάλατε την ιδέα για WP, έχω κολλήσει λίγο με αυτό L90 Ότι καλύτερο , φθηνότερο και δοκιμασμένο S3 neo 160.... Ωραία φαίνονται, αλλά το rom που φοράνε πόσο ελαφρύ είναι; Ρωτάω γιατί π.χ. η Samsung με την οποία έχω εμπειρία, μπουκώνει αρκετά το rom στις συσκευές της με περιτές εφαρμογές που πιάνουν μεγάλο ποσοστό της RAM. Τα κριτήρια που θέτεις καλυπτονται 100% μονο σε WP. Εχω android αλλα αν υπηρχαν κάποια πολυ συγκεκριμένα apps σε WP, θα ειχα παει εκει. Τι apps σου λείπουν στο WP market; Εγώ είμαι καλλυμένος με απλά apps (αναγνωση ειδήσεων, mail, weather, σημειώσεις, calendar, radio, mp3 κτλ). Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Κοιτάω τις προτάσεις σας μία-μία, αν και μου έχει μπει το μικρόβιο για WP Για την lenovo, ξέρετε πόσο καλή εγγύηση έχει στην Ελλάδα; Έχω ακούσει διάφορα σχόλια, μερικές φορές θετικά και μερικές αρνητικά. Τα θετικά κυρίως για υπολογιστές και τα αρνητικά κυρίως για κινητά. Ισχύουν;
Soulseeker Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Τα apps που θες υπαρχουν ολα. Εγω ηθελα καποια πολυ συγκεκριμενα οπως πχ το Winbank της Πειραιως.
maddoctor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Όταν λες ότι σε καλύπτει το μαγαζί απ'όπου το αγόρασες, εννοείς το e-shop; Τα κινητά που μου παραθέτεις είναι φυσικά πολύ καλά από τεχνικά χαρακτηριστικά, ειδικά εάν σκεφτούμε το χαμηλό price range. Θα το ψάξω λίγο ακόμη για τα εισαγόμενα κινητά και θα το σκεφτώ. Αν και να πω την αλήθεια, από χθες που μου βάλατε την ιδέα για WP, έχω κολλήσει λίγο με αυτό Για την lenovo, ξέρετε πόσο καλή εγγύηση έχει στην Ελλάδα; Έχω ακούσει διάφορα σχόλια, μερικές φορές θετικά και μερικές αρνητικά. Τα θετικά κυρίως για υπολογιστές και τα αρνητικά κυρίως για κινητά. Ισχύουν; Ναι σε καλύπτει το μαγαζί που το αγόρασες, αν και στις αξιόπιστες εταιρείες όπως την Xiaomi δεν έχουμε φόβο να δούμε προβληματικά κινητά. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να συμβεί το απίθανο. Η Lenovo είναι πολύ καλή εταιρεία, αξιόπιστη, όπως και τα κινητά της. Το μόνο κακό είναι ότι δεν τυχαίνουν τόσο μεγάλης υποστήριξης μετά όπως τα Xiaomi. Για την Xiaomi υπάρχει ολόκληρη κοινότητα, με ελληνική rom και με υποστήριξη (είμαι μέλος της υποστήριξης αυτής γι' αυτό το λέω), ενώ στη Lenovo δεν έχει τύχει να συναντήσω κάτι τέτοιο και το λέω αυτό γιατί είχε η γυναίκα μου το Lenovo K900 (το πουλάω μάλιστα στις αγγελίες) και δεν είχα συναντήσει κάτι ανάλογο. Δεν ξέρω εάν τελικά θα πας στην αντίπερα όχθη, αλλά θεωρώ το Xiaomi μία πολύ καλή αγορά. 1
Kostas93 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 To xiaomi είναι καλό κινητό, όμως: Προυποθέτει αγορά από κίνα με κίνδυνο να περάσει τελεωνείο, μπορεί να μην έτυχε μέχρι στιγμής αλλά αν τύχει τότε; Ένα χρόνο εγγύηγη, και αυτή θα πρέπει να το στείλεις στην κίνα. Θα καθυστερήσεις να πάρεις το κινητό πίσω Πιθανότατα θα πληρώσεις και τα μεταφορικά Υπάρχει η μικρή, αλλά υπαρκτή πιθανότητα να σου κάνουν τον κινέζο Android με 1gb ram, μπορεί να τρέχει στην αρχή καλά, αλλά για πόσο; Μετά θα πρέπει να αρχίσει να μπλέκει με rom και root κτλ. Γιατί να μη πάρει κάτι που θα δουλεύει out of the box σωστά, θα έχει υποστήριξη για 3 χρόνια από την επίσημη εταιρία (microsoft - όλοι ξέρουμε το μέγεθος της) και να έχει και 2 χρονάκια εγγυηση που θα μπορεί να το πάει στο μαγαζί της γειτονιάς από όπου το αγόρασε ή ένα nokia care; Τέλος ας μη ξεχνάμε πως έχει και 40 ευρώ λιγότερα (~40% πιο φθηνό)ΑΝ πας για android, πας για το moto g second generation κατά τη γνώμη μου, πιο ακριβό αλλά καλό κινητό, samsung σε αυτό το price range δε θα έπαιρνα σε κάμια περίπτωση, ούτε το LG L90.Όπως και να έχει, η απόφαση είναι δική σου, αλλά κατά την άποψη μου, αυτά που ζήτησες φωτογραφίζουν ένα 535. 1
maddoctor Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 To xiaomi είναι καλό κινητό, όμως: Προυποθέτει αγορά από κίνα με κίνδυνο να περάσει τελεωνείο, μπορεί να μην έτυχε μέχρι στιγμής αλλά αν τύχει τότε; Ένα χρόνο εγγύηγη, και αυτή θα πρέπει να το στείλεις στην κίνα. Θα καθυστερήσεις να πάρεις το κινητό πίσω Πιθανότατα θα πληρώσεις και τα μεταφορικά Υπάρχει η μικρή, αλλά υπαρκτή πιθανότητα να σου κάνουν τον κινέζο Android με 1gb ram, μπορεί να τρέχει στην αρχή καλά, αλλά για πόσο; Μετά θα πρέπει να αρχίσει να μπλέκει με rom και root κτλ. Γιατί να μη πάρει κάτι που θα δουλεύει out of the box σωστά, θα έχει υποστήριξη για 3 χρόνια από την επίσημη εταιρία (microsoft - όλοι ξέρουμε το μέγεθος της) και να έχει και 2 χρονάκια εγγυηση που θα μπορεί να το πάει στο μαγαζί της γειτονιάς από όπου το αγόρασε ή ένα nokia care; Τέλος ας μη ξεχνάμε πως έχει και 40 ευρώ λιγότερα (~40% πιο φθηνό) ΑΝ πας για android, πας για το moto g second generation κατά τη γνώμη μου, πιο ακριβό αλλά καλό κινητό, samsung σε αυτό το price range δε θα έπαιρνα σε κάμια περίπτωση, ούτε το LG L90. Όπως και να έχει, η απόφαση είναι δική σου, αλλά κατά την άποψη μου, αυτά που ζήτησες φωτογραφίζουν ένα 535. Για την εγγύηση είναι 1 χρόνο, αυτό δυστυχώς δεν αλλάζει στην απίθανη περίπτωση που την χρειαστεί. Για τελωνείο όπως είπες εάν ξέρεις πως να ζητήσεις να σου το στείλουν δεν περνάς, αλλά ακόμα και να τύχει, το συγκεκριμένο μαγαζί έχει customs insurance που το βλέπεις όταν πας να πληρώσεις. Όπως βλέπεις με αυτή την επιλογή (και με μία μικρή έξτρα χρέωση φυσικά), εάν πληρώσεις τελωνείο, σου το πληρώνουν αυτοί Το εάν είναι καλά τα WP ειλικρινά δεν το ξέρω, οπότε δεν το σχολιάζω, ούτε το κρίνω. Αλλά συγκριτικά με το Moto G, θεωρώ το Xiaomi καλύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα