MikeG Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα συμφορουμίτες. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου μιας και το Macbook που χρησιμοποιώ από το 2008 ανελειπώς παρακαλώ (το οποίο σβήνει ελάχιστες ώρες κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδος). Προσανατολίζομαι σε αγορά tower μόνο, μιας και οθόνη, ηχεία, mouse keyboard διαθέτω. Το μόνο που με προβληματίζει ανάμεσα σε desktop ή laptop (πιθανόν Mac) είναι αφενός η φασαρία που μπορεί να κάνει το desktop καθώς και η κατανάλωση ρεύματος. Θα προτιμούσα επεξεργαστή της AMD χωρίς να είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα αθόρυβο τροφοδοτικό και ψύκτρα, δυνατό mobo που να μου επιτρέπει αναβαθμίσεις στο μέλλον. Θα παίξω για αρχή μάλλον στα 8Gb RAM και με κάποιον ssd για το λειτουργικό συν κάποιον 500αρι για storage. Για να πατήσω όμως και πάνω στη φόρμα συνεχίζω ανάλογα : i) Ποσό έως 450 ευρώ ii) Η χρήση του pc θα είναι κυρίως browsing, streaming player ήχου, επεξεργασία φωτογραφιών σε μέτριο επίπεδο, programming, nas και htpc στο μέλλον. Επίσης σκέφτομαι να ξεκινήσω και miming. iii) Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, .Net dev iv) Οθόνη προς το παρόν δε χρειάζομαι. Έχω το Monitor - TV Samsung Syncmaster T260HD v) Όπως ήδη έγραψα ποντίκι, πληκτρολόγιο, ηχεία υπάρχουν vi) Δε με ενδιαφέρει να αγοραστούν απαραίτητα τα κομμάτια από το ίδιο κατάστημα vii) Το σύστημα θα το συναρμολογίσω εγώ. viii) Προσανατολίζομαι για Windows 7 professional και στο μέλλον 10. ix) Θα με ενδιέφερε στο μέλλον να μπορεί να μπει 2η κάρτα γραφικών. Αναμένω τις προτάσεις σας μιας και το σπορ το έχω αφήσει τόσο καιρό που χρησιμοποιούσα το MacBook. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
trujillo2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 θα κανω μια απο e-shop , αν skroutzαρεις τα κομματια θα σου βγει φθηνοτερα υ.γ. παλι ανεβηκαν οι τιμες!!! ελεος πια!!! gggggggggggggggggggggggg.bmp
MikeG Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 θα κανω μια απο e-shop , αν skroutzαρεις τα κομματια θα σου βγει φθηνοτερα υ.γ. παλι ανεβηκαν οι τιμες!!! ελεος πια!!! Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Βλέπω ότι δεν έχεις βάλει ssd. Από ότι καταλαβαίνω με το budget που έχω δώσει είναι κάπως σφιχτό. Για 2ο HDD πέρα από ssd για το λειτουργικό σε πρώτη φάση δε καίγομαι, μιας και έχω ένα 500αρι εξωτερικό. Με ενδιαφέρει κυρίως το σετ, processor, mobo, case, fans και τροφοδοτικό. Τα άλλα όλα αναβαθμίζονται εύκολα νομίζω μετά.
trujillo2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 ok τοτε αφαιρεις το δισκο και την ψυκτρα (εχει ο επεξεργαστης δικια του αλλα δεν ξερω αν αποδιδει) και βαζεις ssd ξεχασα να πω πως αν θες με ιντελ θα ξεφυγουμε . παρολαυτα αν θες κανω μια
MikeG Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 ok τοτε αφαιρεις το δισκο και την ψυκτρα (εχει ο επεξεργαστης δικια του αλλα δεν ξερω αν αποδιδει) και βαζεις ssd ξεχασα να πω πως αν θες με ιντελ θα ξεφυγουμε . παρολαυτα αν θες κανω μια Όπως έγραψα και στο αρχικό post προτιμώ λόγο συναισθηματισμού τους AMD . Για 30 euros τη ψύκτρα τη κρατάω οκ. Λίγο μικρό δεν είναι το τροφοδοτικό σε περίπτωση που μπει και κάρτα γραφικών ; Επίσης βλέπω ότι η mobo είναι ότι πρέπει για oc. Ο επεξεργαστής που προτείνεις που θα κλειδώσει; Έχεις εικόνα; p.s Σε βρήκα τώρα διαθέσιμο και θα σε τρελάνω. Ευχαριστώ.
trujillo2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 450 ευρω γραφεις ομως βλεπω οτι θες και ξεχωριστη καρτα και μεγαλυτερο τροφοδοτικο . θα ξεφυγει το μπατζετ πιστευω . μεχρι ποσο μπορεις να υπερβεις? μπορεις να ανεβεις εδω?ειναι αρκετα καλυτερη ξεχασα ssd http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-75e120b-eu-850-evo-series-120gb-25-sata3-p-PER.306097 ομως ξεφυγαμε παρα πολυ rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.bmp
MikeG Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 450 ευρω γραφεις ομως βλεπω οτι θες και ξεχωριστη καρτα και μεγαλυτερο τροφοδοτικο . θα ξεφυγει το μπατζετ πιστευω . μεχρι ποσο μπορεις να υπερβεις? Σε πρώτη φάση δε νομίζω ότι έχω την ανάγκη για ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Έχω και Xbox One για games οπότε δε χρειάζομαι κάτι extreme σε vga. Βλέπω τώρα ότι ο επόμενος επεξεργαστής που κλειδώνει στα 3,7 έχει 20 euros διαφορά, οπότε ίσως θα άξιζε το παραπάνω 20αρικο. Επίσης μήπως καλύτερα fx αντί για apu με βάση τα όσα διαβάζω εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/538965-amd-a10-7800-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9/ Στα 500 euros ταβανιάζω. Γιαυτό και με ενδιαφέρει τα βασικά κομμάτια να είναι δυνατά και να μπορεί να γίνει μελλοντικά πιθανή αναβάθμιση σε vga, ram και ίσως αν και δε νομίζω ότι θα υπάρχει ανάγκη, σε cpu. Η προοπτική είναι το μηχάνημα να αντέξει μια 5ετια minimum. Σε ευχαριστώ και πάλι.
trujillo2008 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 σιγουρα καλυτερα οι fx ομως δεν εχουν ενσωματωμενη καρτα γραφικων και θα πρεπει να παρεις ξεχωριστη . λοιπον εκανα μια κοντα στο μπατζετ σου εβαλα νομιζω ποιοτικα κομματια με εξαιρεση την καρτα που ειναι υπεραπλη tttttttttttttttttttttttttttttttttttttt.bmp
MikeG Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Κάποιος άλλο κάποια πρόταση; Όπως έγραψα ξανά με ενδιαφέρουν κυρίως καλή mobo με δυνατότητες μελλοντικής αναβάθμισης, cpu (κατά προτίμηση AMD, τροφοδοτικό αθόρυβο, ψύκτρα αθόρυβη και ένας γρήγορος ssd. Τα υπόλοιπα, κάρτα γραφικών αν δε πάω σε apu και ram, θα μπουν οικονομικά κομμάτια. Λοιπόν;
miike Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Ρε trujillo2008 μας γέμισες αρχεία να ουμε Πιό πολλές δυνατότητες αναβάθμισης θα έχεις με socket 1150(ιντελ) π.χ. στην τελευταία σύνθεση βγάζεις κάρτα,μητρική,επεξεργαστη και βάζεις τον pentium g 3258 και μια z97, αν και οι προηγούμενες συνθέσεις είναι κομπλε.
trujillo2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 παλευα απο τη δουλεια να γραψω 2 πραγματα......χαχαχα
AntonisKo Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Γειά σου φίλε! Πριν 2 χρόνια που έκανα τις αγορές μου (Αυγουστος τους 13) κατέληξα στα παρακάτω: Gigabyte 970A-UD3AMD FX 6350 Corsair Hydro Series H60Corsair Dominator Platinum 16GB DDR3/1866 MHz Samsung 840 Series 120GB SSD Saphire 7950 3GB GDDR5 with Boost Απο τότε το έχω χάσει το τρένο της ενημέρωσης και δεν εχω καμία εικόνα για τιμές και μοντέλα. Δεν ξέρω καν που βρίσκεται το δικό μου hardware σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Πάντως ακόμα και σήμερα, ΟΛΑ τα τελευταία σουπερ ντούπερ υπερπαιχνίδια τα παίζει αέρα πατέρα σε HD στην 24αρα. Πίνουμε καφε και τα βρίσκουμε παρέα τα δικά σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα