michkal91 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Ενας φίλος μου είναι φοιτητής στο πανεπιςτημιο Ιωαννίνων και μένει στις εστίες.Στο δωμάτιο υπάρχει μια θύρα ethernet η οποία μας παρέχει internet και θέλω να την μετατρέψω σε wifi ώστε να μπορώ να συνδέομαι απο κινητό tablet κλπ. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα; Αν ναι Τι συσκευή ακριβώς χρειάζομαι για να κάνω το παραπάνω?Ευχαριστώ
Man2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 http://www.e-shop.gr/routersΔιάλεξε όποιο θες εκτός απο αυτά που γράφουν επάνω "Apple".
jkoukos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Θεωρώ καλύτερα router καθώς θα έχει το κέρδος και των επιπλέον θυρών για ενσύρματη σύνδεση. Εκτός κι αν βρει κάποιο ΑΡ που να έχει και switch (όπως τα router).
rfc Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Ε νταξ, απλη δουλεια θελει να κανει, βαζει και ενα switch αμα θελει. Οχι οτι το ρουτερ δε κανει δλδ, μια χαρα ειναι και εγω ρουτερς βαζω συνηθως
arc Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Βρίσκεις ένα παλιό router με wifi και 4 εξόδους ethernet και το μετατρέπεις σε access point (κλείνεις dhcp, αλλάζεις ipgateway, κλπ) και εισαι έτοιμος. 1
jkoukos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δεν είναι σίγουρο ότι τα modem/router θα δουλέψουν, εκτός κι αν έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν μία θύρα LAN σε WAN, οπότε θα πρέπει να έχει διαφορετικό υποδίκτυο και ΝΑΤ. Συνήθως στις εστίες υπάρχει περιορισμός του αριθμού των συσκευών που συνδέονται σε μία γραμμή. Βέβαια μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση να μην υπάρχει τέτοιος.
poulinos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 +1 για τον jkoukos.σε πολλες εστιες μπορεει απο το να κλειδωνουν μια Mac address με το Port μεχρι να παιζει μια μονο Mac ανα port οποτε εκει ειναι υποχρεωτικο να παρεις router αντι για ap ή για adsl router που θα γινει ap.αλλωστε υπαρχουν και φτηνα ρουτερακια που κανουν αυτην την δουλεια αν δεν υπαρχει τροπος να δει αν ισχυει.εκτος αν εχει κανα παλιο adsl router να δοκιμασει οποτε δοκιμαζει και αμα δεν παιζει αγοραζει ρουτερ αλλιως σκετο ap+switch αμα θελεει και ethernet.
michkal91 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2015 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!Επειδή έχω ενα πιστωτικό στα public κάτι σαν αυτό που θα με εξυπηρετούσε και για το vodafone stick μου θα δουλεύει σωστά? http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/access-points-routers/tp-link-tl-mr3020-portable-3g4g-router-asyrmato-router-150mbps/prod2120009pp/
michkal91 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Βασικά αν μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως είναι ένα access point χωρίς να είναι ρούτερ θα ήμουν ευγνώμων γιατί ότι βρίσκω είναι και ρούτερ!Ευχαριστώ
jkoukos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Αυτό που έχουν τα περισσότερα ΑΡ είναι απλά ένας DHCP server και ανάλογα την λειτουργία που θέλουμε, η μοναδική θύρα που έχουν μπορεί να παίξει είτε ως WAN είτε ως LAN. Τα κανονικά router, έχουν ξεχωριστή θύρα WAN από τις LAN (οι οποίες παρέχονται από εσωτερικό switch) και το σπουδαιότερο εκτός του DHCP έχουν αυξημένες δυνατότητες routing και έλεγχο του δικτύου. Για απλές χρήσεις όπως στη δικιά σου περίπτωση, κάνει και ένα απλό ΑΡ, αρκεί να καλύπτεσαι με την μοναδική θύρα δικτύου που έχει. Το TL-MR3020 που ρωτάς, είναι κανονικό router, αλλά έχει μόνο μια θύρα δικτύου. Αυτή θα δουλεύει ως LAN μόνον αν έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω 3G.
vdeseris Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Το συγκεκριμένο TP-Link TL-MR3020 το έχω και μοιράζει Internet και από στικάκι και από καλώδιο δικτύου. Οπότε πιστεύω θα σε καλύψει.
michkal91 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Ωραία παιδια να 'στε καλά!Θα προχωρήσω και ελπίζω να δουλέψει(πατάω πάνω στην εμπειρία με το συγκεκριμενο του φίλου από πάνω!)Ειδάλλως θα προσπαθήσω με κάποιο παλιό ρούτερ !Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα