Προς το περιεχόμενο

Tn panel Vs Ips panel ???

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι φιλε μου δεν αντιλεγω ειναι πολυ συμαντικος παραγοντας ειδικα αν καποιος πεζει games και ειδικα fps...Αλλα κοιταω ips monitor και κατω απο 5ms δεν βλεπω τιποτα ισως να υπαρχουν και ισως να ειναι πανακριβα.Επισης δεν πιστευω να φαινετε διαφορα απο 5ms σε 2 ms τοσο πολυ στο ματι μπορει να κανω και λαθος...

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δηλαδή στην πραγματικότητα το ανθρώπινο μάτι δεν αντιλαμβάνεται την διαφορά 8 με 2ms.

Τι είναι αυτό που πρέπει να κοιτάμε όταν ψάχνουμε για οθόνη το panel μόνο να είναι ips;

Δημοσ.

κοιτας με τις αναγκες σου

για all round χρηση ενα IPS 60Hz ειναι υπερ αρκετο ,καλητερα χρωματα σε σχεση με TN ,VA

για video-image editing εκει κοιτας οθονες που καλυπτουν ολο το srgb και ειναι IPS

για gaming αν παιζεις fps πας καρφι σε 144hz ΤΝ ομως

αν παιζεις στιλ mmo /strategy παλι το IPS 60Hz μια χαρα ειναι

εγω δεν ειδα καμια διαφορα απο 2ms σε 8ms , καμια ομως

Δημοσ.

Πηγενεις το θεμα αλου σιγουρα μια μεγαλη διαφορα ισως ειναι αισθητη αλλα δεν πιστευω το 5 να κανει τοσο μεγαλη διαφορα με 2...Επισης οπως σου ειπε και ο φιλος πιο πανω εχει ips panel με 8 ms και δεν εχει προβλημα ακομα και σε games...Οποτε ολα ειναι υποκειμενικα στο ματι του καθενος αλλος μπορει να ενοχλειται και αλλος οχι...

Δημοσ.

Γενικά ο κανόνας είναι ότι μια IPS με οποιοδήποτε response time είναι μια χαρά για όλες τις χρήσεις από εκεί και πέρα αν κάποιος είναι πιο ψείρας και παίζει fps καλό είναι να κοιτάξει για όσα περισσότερα Hz και όσο μικρότερο response time.

Δημοσ.

γενικα για να καταλαβατε απο την στιγμη που δεν βλεπετε ghosting στην οθονη με τα 5ms ουτε με τα 8 ουτε και με 16 θα δειτε διαφορα,βεβαια απο την αλλη καποιος που επεζε συνεχεια σε 144hz με 1ms και τον βαλεις σε 8ms ips panel θα χαλαστει

• Like 1
Δημοσ.

@dimitrisOP φιλε τι οθονη εχεις?Εγω εχω αποφασισει οτι λογικα η μακρα θα ειναι asus ?Εχεις να προτινεις κατι ?

Δημοσ.

Ειμαι ετοιμος για αγορα οθονης και προεκυψε αυτο το θεμα ποιο πανελ και γιατι??Ποια τα θετικα-αρνητικα του καθενος...?

ΤΝ panel,παλιο Ips/Pls νεο χωρις να το κουραζουμε το θεμα.

Επισης επειδη γινεται κουβεντα για παιχνιδια μονο και μονο αν σταθουμε σε αυτο,η καλυτερη επιλογη ειναι η Dell U2515 χωρις καν να χρειαζεται να ανοιξεις θεμα ή να ξερεις.

Τωρα θα μου πεις γιατι το λεω ετσι???Γιατι πολυ απλα 2560χ1440>1920χ1080.

Βεβαια εγω βλεπω χρηση παιχνιδια και 300+ευρω Budget αλλα δεν βλεπω πουθενα να αναφερονται ουτε τα παιχνιδια ουτε το υπολοιπο συστημα.,. Φυσικα αλλο ενα post που βλεπω να γινεται αναφορα στα ms και δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει κολλησει στον κοσμο αυτο το πραγμα.

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχην στο παρων συστημα προς το παρων δεν υπαρχει καρτα γραφικων...λογω apu...και νομιζω οτι δεν υποστιριζει αναλυσεις τετιου μεγεθους (2560χ1440) Αν και προβλεπεται αναβαθμιση στην καρτα...Ακομα δεν ειπα οτι  η οθονη ειναι μονο για χρηση παιχνιδιων αλλα για γενικη χρηση καθως και game...

Δημοσ.

Καταρχην στο παρων συστημα προς το παρων δεν υπαρχει καρτα γραφικων...λογω apu...και νομιζω οτι δεν υποστιριζει αναλυσεις τετιου μεγεθους (2560χ1440) Αν και προβλεπεται αναβαθμιση στην καρτα...Ακομα δεν ειπα οτι  η οθονη ειναι μονο για χρηση παιχνιδιων αλλα για γενικη χρηση καθως και game...

Αυτο αγαπητε ειναι κατι που επρεπε να αναφερεις εξ αρχης,οπως και τι παιχνιδια παιζεις κυριως :)

Δημοσ.

Τελος παντων περιπου καταλαβες για τι συστημα μιλαμε...Τα παιχνιδια ειναι διαφορα δεν μπενω στην διαδικασια να αναλυσω ενα ενα...(και fps games αν σε ενδιαφερει αυτο)

Δημοσ.

Για τα Ms παντως αν οντως ειναι ψυχολογικο το ολο θεμα,κοιτα και σε Samsung μερια οπου το Pls panel υποτιθεται οτι ειναι το ιδιο με Ips και εχουν και 5ms.(λεω υποτιθεται γιατι δεν εχω μια τετοια οθονη για να συγκρινω και αρα να εχω και προσωπικη αποψη).

Δημοσ.

Οσο για την dell u2515h σε review δεν διαβαζω και τα καλυτερα οσον αφορα gaming...αρκετα ανεβασμενη η τιμη της για 25 inch...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...