Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια εχω μεγαλο προβλημα με ενα site wordpress. Επειδη στο site εχουνε γινει πολλες αλλαγες και δεν θελω να το φτιαξω, θελω να κανω νεα εγκατασταση απο την αρχη. Η ερωτηση μου ειναι: απο το παλιο wordpress θελω να κρατησω ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ με τις φωτογραφιες του και να τις μεταφερω στο νεο. Γινεται?

Δημοσ.

Τα άρθρα δεν πάνε μόνα τους. Εκτός από featured images έχουν authors, comments, tags, categories, metafields και ένα σκασμό άλλα πράγματα που μπορεί να τους έχει προσθέσει το xyz plugin.

Το WordPress έχει δική του διαδικασία export (http://www.example.com/wp-admin/export.php) που όμως δεν ξέρω αν σε καλύπτει (πχ δεν είδα πουθενά να τραβάει featured images, και είναι φυσικό...). Αν θέλεις όμως κάτι πιο specific, και το 'χεις με την php, μπορείς να φτιάξεις μια δική σου διαδικασία. Δεν θα είναι και τόσο δύσκολο.

Δημοσ.

Θεωρώ πως το εργαλείο του export που δείνει το wordpress θ ασε καλυψει πλήρως. Αυτός είναι στην ουσία ο λόγος ύπαρξης του.

Δημοσ.

Λοιπον, δοκιμασα export και απο το wordpress και ολη την mysql απο το phpmyadmin. Επειδη ειναι μεγαλη (570mb) ομως μου την κοβει γαμωτο. Δηλαδη κανω download και μια το αρχειο ειναι 18mb μια 170mb μια 80mb κλπ. Τι να κανω?

Υπαρχει κατι αξιοπιστο (οπως δουλευει το ftp) να συνδεθω, να κατεβασω τη βαση και με τον ιδιο τροπο να την ανεβασω στο νεο χωρο?

Δημοσ.

Λοιπον, δοκιμασα export και απο το wordpress και ολη την mysql απο το phpmyadmin.

Με μπέρδεψες τώρα. Εσύ δεν είπες ότι ήθελες μόνο τα posts; Τι τη θέλεις όλη τη βάση;

Επειδη ειναι μεγαλη (570mb) ομως μου την κοβει γαμωτο. Δηλαδη κανω download και μια το αρχειο ειναι 18mb μια 170mb μια 80mb κλπ. Τι να κανω?

Υπαρχει κατι αξιοπιστο (οπως δουλευει το ftp) να συνδεθω, να κατεβασω τη βαση και με τον ιδιο τροπο να την ανεβασω στο νεο χωρο?

Αν έχεις shell στους δύο servers (πχ ssh) κάντο command-line:

- mysqldump στον πρώτο

- scp (ή curl ή wget ή ftp ή...) και mysql < yourdump.sql στον δεύτερο.

- rm yourdump.sql σε αμφότερους (ειδικά αν είναι σε published folder!)

Δημοσ.

Με μπέρδεψες τώρα. Εσύ δεν είπες ότι ήθελες μόνο τα posts; Τι τη θέλεις όλη τη βάση;

Αν έχεις shell στους δύο servers (πχ ssh) κάντο command-line:

- mysqldump στον πρώτο

- scp (ή curl ή wget ή ftp ή...) και mysql < yourdump.sql στον δεύτερο.

- rm yourdump.sql σε αμφότερους (ειδικά αν είναι σε published folder!)

Αφου δεν εβγαλα ακρη με το tool, ειπα να δοκιμασω με ολη την βαση.

Που να τα γραψω αυτα που μου λες? και στους δυο χωρους εχω προσβαση στο phpmyadmin, αν σου λεει κατι

Δημοσ.

Ε ναι κάτι μου λέει, αλλά τίποτα σχετικό... :P

Αν δεν έχεις ακούσει για ssh, τότε μάλλον δεν το υποστηρίζει ο host σου, οπότε ξέχνα το...

Η μόνη λύση (όπως σου είπα πιο πάνω) είναι να φτιάξεις ένα export plugin για το source site και ένα import για το destination, ώστε να τα πάρεις με τον τρόπο που σε εξυπηρετεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...