Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κάρτας γραφικών (??) σε SONY VAIO VPC-EB1Z1E/B

jobous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Προχθές το απόγευμα σε κάποια στιγμή , ενώ λειτουργούσε το λάπτοπ, έφαγε ένα κόλλημα και έκλεισε και με το άνοιγμα εμφάνισε πράσινες κάθετες γραμμές και όταν ξεκινάει και κατά την λειτουργία του. Επίσης οι γραμμές ανάλογα το background μπορεί να γίνουν και μωβ.

vaio 1

vaio 2

Μετά απο κάποια ανοίγματα - κλεισίματα και αφού μπορούσα να μπω μόνο σε safe mode στα windows , γιατί υπο νορμάλ συνθήκες σταματάει και εμφανίζει μπλε οθονούλα. Απο χθες ουτε σε safe mode πλέον είναι δυνατή η φόρτωση των windows. Τέλος να αναφέρω ότι το συνδέω με οθόνη στο vgα output αλλά δεν δίνει σήμα.

Να θεωρήσω ότι η κάρτα γραφικών μας άφησε ???

Αξίζει να το πάω σε κάνα τεχνικό για να κοιτάξουν τις επαφές στο τσιπ της κάρτας ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λογικά ναι αφου σε εξωτερικό monitor δεν είναι οκ είναι στα τελευταία της η κάρτα , υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να αναστήσεις την κάρτα για λίγο καιρό με reballing η reflow αν το λέω σωστά αλλά δεν είναι σίγουρο ποσο θα σου κρατήσει

• Like 1

Και αναλυτικό post απο τον Euclides για reball σε 3...2...1....

Πέρα απο τη πλάκα, ναι φίλε μου η κάρτα γραφικών σου τα έπαιξε, και κατα πάσα πιθανότητα έχεις μερίδιο ευθύνης γιατί διατηρούσες το λαπτοπ σε υψηλές θερμοκρασίες.

Επισκευή, όπως έχω ξαναπεί σε άλλα post, κατά τη γνώμη μου είναι πεταμένα λεφτά. Θα επανακολληθεί η κάρτα θα δώσεις 80~100 ευρώ και μετά απο μερικούς μήνες θα έχεις τα ίδια.

Αν βρείς καμιά μητρική καινούρια (όχι μεταχειρισμένη ούτε refurbished) από ebay σε λογική τιμή ή αν η κάρτα σου είναι αποσπώμενη και μπορέσεις να βάλεις μια άλλη στη θέση της ίσως να συμφέρει η επισκευή του.

Αλλιώς βγάλε το δίσκο του, κάντον εξωτερικό και πούλα το υπόλοιπο για ανταλλακτικά.

• Like 1

Δυστυχώς περί υψηλών θερμοκρασιών , δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο πλέον πέρα απο την αλλαγή στο ανεμιστηράκι. Συχνό καθάρισμα γινόταν καθώς και άνοιγμα για καλό "ξεσκόνισμα". Ο σκληρός θα κρατηθεί (ssd) για τον καινούριο έτσι και αλλιώς. Για κόλληση από ότι έχω διαβάσει μάλλον έχεις δίκιο. Πάλι με τις θερμοκρασίες θα ξαναδημιουργήσει το ίδιο πρόβλημα.

Και αναλυτικό post απο τον Euclides για reball σε 3...2...1....

Πέρα απο τη πλάκα, ναι φίλε μου η κάρτα γραφικών σου τα έπαιξε, και κατα πάσα πιθανότητα έχεις μερίδιο ευθύνης γιατί διατηρούσες το λαπτοπ σε υψηλές θερμοκρασίες.

Επισκευή, όπως έχω ξαναπεί σε άλλα post, κατά τη γνώμη μου είναι πεταμένα λεφτά. Θα επανακολληθεί η κάρτα θα δώσεις 80~100 ευρώ και μετά απο μερικούς μήνες θα έχεις τα ίδια.

Αν βρείς καμιά μητρική καινούρια (όχι μεταχειρισμένη ούτε refurbished) από ebay σε λογική τιμή ή αν η κάρτα σου είναι αποσπώμενη και μπορέσεις να βάλεις μια άλλη στη θέση της ίσως να συμφέρει η επισκευή του.

Αλλιώς βγάλε το δίσκο του, κάντον εξωτερικό και πούλα το υπόλοιπο για ανταλλακτικά.

εχεις απολυτο δικιο οποιαδήποτε επισκευή και να γίνει στο ήδη υπάρχον chip θα 3ανα εμφανίσει πρόβλημα αργα η γρηγορα..εκτος αν αποφασίσει να αλλα3ει και το chip της γραφικών με καινούριο και το λαπτοπ να κρατήσει (ως συνηθως δεν εμφανίζουν πρόβλημα τα καινουρια)

Το θέμα είναι ότι το chip είναι κλασσικά κολλημένο στην μητρική (radeon 5650), επομένως πως μπορεί να βρεθεί νέο chip ??? και να κολληθεί ???

Μια ευκολη λυση είναι να το ανοίξεις να καθαρισεις τις παλιες παστες (σε καρτα γραφικων και επεξεργαστη), να ζεστανεις την καρτα γραφικων με ένα μηχανημα που βγαζει ζεστο αερα για 5-6 λεπτα. Μετα βαζεις νεα παστα και το κλεινεις. Λογικα θα κρατησει αρκετο καιρο.

Το θέμα είναι ότι το chip είναι κλασσικά κολλημένο στην μητρική (radeon 5650), επομένως πως μπορεί να βρεθεί νέο chip ??? και να κολληθεί ?

όταν παρουσιασει ένα λαπτοπ πρόβλημα με την vga υπαρχουν 3 δρομοι επιλογης... 1ο reballing 2o reflow 3 αλλαγη τou chip της γραφικων... αν το ερωτημα σ είναι αν υπαρχουν καινουρια chipakia γραφικων ΝΑΙ υπαρχουν.. τρ για το κοστος είναι μια πονεμενη ιστορια.. ουσιαστικα η επισκευή φτανει στα 130€ αλλα τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικα ...τρ οσν αφορα που τα βρίσκουμε τα chipakia είναι ένα άλλο θεμα π δεν χρειαζεται να απασχολει τον πελατη αλλα τον μαστορα :) ..

Καλημέρα. Χθες αφού ήταν αργία είπα να το ανοίξω να το δω γενικά , για να γράψω και τα στοιχεία απο την μητρική που ήθελα, έκανα ένα καθάρισμα και νέα πάστα και όσο ζεστό/καυτό αέρα βγάζει στο full ένα πιστολάκι (δυστυχώς δεν έχω πιστόλι καυτού αέρα)  μήπως και αλλά δεν .... (καλά δεν περίμενα να γίνει και κάτι άλλο !!!)

Μετά απο ένα ψάξιμο στο ebay υπάρχουν κάποιοι στο ebay που πουλάνε μητρικές. Το θέμα είναι αν είναι αξιόπιστοι , δίνουν 2 μήνες εγγύηση (εδώ γελάμε) απο την στιγμή της αγοράς, στην ουσία τόσο κάνει να έρθει στα χέρια σου. Σε έναν που έστειλα μου απάντησε ότι τσεκάρουν τις μητρικές και ότι είναι νέα (!!!!) . http://www.ebay.com/itm/301319766527

"This item is original and new.
yes,we also sell some used motherboard in our store.
For the manufacture not producing already,the electronic product update so quickly.
And we'll check the motherboard before we shipped ,once it defected on the long way ,so we have 2 months guarantee."

Τα θέματα είναι 3 :

1. Το κόστος είναι κοντά στα 110,00 €.

2. Τι θα παίζει με την μητρική (νέα, μεταχειρισμένη , refurbished)

3. Τελικά είναι όντως η κάρτα γραφικών ???

Αξίζει η όλη προσπάθεια ή να πάω σε νέο (ΟΚ δε νυπάρχουν και τρελά χρήματα μέχρι 700 που έχω αναφέρει και στο άλλο thread).

Ποσο το πηρες και ποια χρονια; Εχω την εντυπωση ότι ακομα είναι σχετικα καλο για να το πεταξεις. Το δικο μου Σονυ το πηρα το 2008 και ακομα στέκεται μια χαρα με παρομοιες επιδοσεις με τα λαπτοπ που πουλανε τωρα στα 400 ευρω αλλα πολύ καλυτερη οθονη.

Αν ειχε αποκοληθει η καρτα γραφικων τοτε λογικα με το ζέσταμα θα δουλευε. ποση ωρα το ζεστανες? Δεν πρεπει να το καψεις, το ζέσταμα που χρειαζεται είναι για 5-6 λεπτα από 10-15 εκατοστα αποσταση δηλ ελαφρυ ζέσταμα.

Σε Safe mode μπαινει στα Παραθυρα;

Ριξε μια ματια στο YouTube πως γινεται το reflow μηπως δεν το εκανες καλα και ισως ξαναδοκιμασε να το κανεις.

Πιστευω δεν αξιζει μητρικη από Ebay, και αυτές refurbished είναι.

Το Laptop το πήρα το καλοκαίρι του 2010 κοντα στα 900 αν θυμάμαι καλά .

Μια χαρά ήταν σε απόδοση μαζί με έναν SSD πέταγε.

Σε safe δεν (πλέον) μπαίνει κολλάει στο φόρτωμα των αρχείων.

Για το reflow , όπως ανέφερα , δεν έχω πιστόλι καυτού αέρα και έτσι δοκίμασα με το πιστολάκι για τα μαλλιά που δεν βγάζει αρκετά καυτό αέρα. Το έκανα ακριβώς όπως το ανέφερες αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε.

Και εγω με πιστολακι το εκανα και δουλεψε με την πρωτη. Το δικο μου ειχε το κλασσικο πρόβλημα που εχουν τα περισσοτερα με το συγκεκριμενο τσιπακι Νβιντια.

Στην θεση σου θα ξαναδοκιμαζα άλλη μια φορα μηπως.... Σε εξωτερικη οθονη το συνδεσες; Επισης δεν χανεις να βαλεις το CD Windowns να δοκιμασεις αν μπουταρει από το CD.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...