Προς το περιεχόμενο

Νέα μέθοδος "έξυπνου" αυτόματου κλειδώματος του Android smartphone σας

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια νέα δυνατότητα προσθέτει η Google στην πλατφόρμα του Android, με έμφαση στη μεγαλύτερη ασφάλεια της συσκευής σας από ανεπιθύμητη πρόσβαση.Η λειτουργία "on-body detection", κάνει χρήση του επιταχυνσιομέτρου που διαθέτει σχεδόν κάθε android smartphone προκειμένου να εντοπίσει αν η συσκευή βρίσκεται εν κινήσει ή αν βρίσκεται τοποθετημένο σε κάποια σταθερή επιφάνεια. Στην πρώτη περίπτωση η Google θεωρεί ότι το smartphone βρίσκεται στα χέρια σας ή σε κάποια τσέπη ή τσάντα, και μένει ξεκλείδωτο αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, εκτός και αν τοποθετηθεί σε κάποιο τραπέζι ή γραφείο όταν και κλειδώνει αυτόματα επειδή μπορεί κάποιος άλλος να έχει πρόσβαση σ' αυτή.

Όπως ισχύει σε πολλές περιπτώσεις κλειδώματος, έτσι και ο συγκεκριμένος δεν είναι απόλυτα ασφαλής αφού όποιος μπορέσει να πάρει τη συσκευή στα χέρια του, θα έχει αυτόματα πρόσβαση στις εφαρμογές και στις πληροφορίες του κατόχου της.

Για την ώρα η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε κατόχους Nexus συσκευών που λαμβάνουν την τελευταία έκδοση των Google Play Services για το Android 5.0 Lollipop και θα κάνει σταδιακά την εμφάνισή της και σε άλλα μοντέλα.

Link.png Site: AndroidPolice

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

εξυπνο. Αλλα το accelerometer να τρεχει 24/7 δεν ειναι εξυπνη ιδεα οσον αφορα την διαρκεια της μπαταριας

εξυπνο ?? δηλαδη ποσο ασφαλες ειναι να το εχεις εσυ στο μπουφαν η σε μια τσαντα και αν σου κλεψουν πχ την τσαντα να μπορουν να δουν προσωπικα στοιχεια χωρις το παραμικρο κοπο?? εκτος βεβαια αν μπορεις να χρησιμοποεις ταυτοχρονα και καποια αλλη μεθοδο κλειδωματος.

• Like 1

εξυπνο ?? δηλαδη ποσο ασφαλες ειναι να το εχεις εσυ στο μπουφαν η σε μια τσαντα και αν σου κλεψουν πχ την τσαντα να μπορουν να δουν προσωπικα στοιχεια χωρις το παραμικρο κοπο?? εκτος βεβαια αν μπορεις να χρησιμοποεις ταυτοχρονα και καποια αλλη μεθοδο κλειδωματος.

Προφανως και θα μπορεις..

Δεν ειναι ομως μεθοδος ασφαλειας, ουτε μεθοδος ξεκλειδωματος..

Ειναι μεθοδος ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ.

Απλα θα κραταει την συσκευη ξεκλειδωμενη (δεν θα την ξεκλειδωνει) αν την κρατας στο χερι (κατι σαν το smart eye της Samsung που δεν κλειδωνει την εφαρμογη αν κοιτας το κινητο) και θα την κλειδωνει οταν θα την ακουμπας στο τραπεζι ή ειναι στη τσάντα/τσέπη σου.

Υπαρχουν ηδη εφαρμογες στο Playstore/xda που κανουν το ιδιο πραγμα

• Like 1

Απλα θα κραταει την συσκευη ξεκλειδωμενη (δεν θα την ξεκλειδωνει) αν την κρατας στο χερι (κατι σαν το smart eye της Samsung που δεν κλειδωνει την εφαρμογη αν κοιτας το κινητο) και θα την κλειδωνει οταν θα την ακουμπας στο τραπεζι ή ειναι στη τσάντα/τσέπη σου.

''θα την κλειδωνει οταν θα την ακουμπας στο τραπεζι ή ειναι στη τσάντα/τσέπη σου.'' εσυ λες αυτο.... πιο πανω στο αρθρο λεει οτι οταν ειναι σε κινηση θα μενει ξεκλειδωτη...δηλαδη αν στο βουτηξει κανεις και αρχισει να τρεχει αυτο θα καταλαβει με ενα μαγικο τροπο οτι και καλα το χρησιμοποεις εσυ και τρεχα γυρευε...

• Like 2

Λιγο λαθος τα λες.

Καταρχην, την επιλογη αυτη την εχω διαθεσιμη και ενεργοποιημενη στο Nexus 5 μου εδω και λιγες μερες και ειναι αρκετα βολικη.

Αυτο που κανει ειναι να κραταει το τηλεφωνο ξεκλείδωτο (απο κωδικο/μοτιβο) οσο αυτο κινειται-ταρακουνιεται.

• Αν κλεισεις (απο ξεκλειδωτο σταδιο) το κινητο και το βαλεις στην τσεπη σου, οταν το ξαναβγαλεις και πας να το ανοιξεις δεν θα ζητησει τον κωδικο/μοτιβο σου. Επισης σου εχει και μια επιλογη (ενα λουκετακι) για να κλειδωσεις το κινητο σου με ενα κλικ.
  • Αν το κινητο μεινει εντελως ακινητο για λιγα δευτερολεπτα ('20), οταν πας να το ανοιξεις θα ζητησει τον κωδικο/μοτιβο σου.

Η επιλογη αυτη με εχει βολεψει απιστευτα στο αμαξι, οπου δεν μου ηταν ευκολο να βαζω τον κωδικο μου καθε φορα που θελω να το ανοιξω.

Σε αμαξι ή σε λεωφορειο μενει μονιμος ξεκλειδωτο οταν το κλεινεις.

Αν το κρατας στο χερι σου και θελεις να το κλειδωσεις (χωρις να μεινει ακινητο για 20 δευτερολεπτα) τοτε απλα κανεις ενα κλικ στο λουκετακι στο κατω μερος της οθονης κλειδωματος και αυτοματος κλειδωνει.

Το κενο ασφαλειας που αφηνει η επιλογη αυτη ειναι μικρο, και ασημαντο για μενα.

• Like 4

Εμένα που ξεκλειδώνει (δεν εχω κωδικό) οταν βγαίνουν υπενθυμίσεις απο το ημερολόγιο ;

Κανει ότι θέλει, γράφει μηνύματα, καλεί άσχετα νούμερα..

Μήπως να έβρισκαν ενα τροπο να κλειδώνει ;

Απο την στιγμη που πας για αγορα σμαρτφον ....ειναι σίγουρο οτι το τηλέφωνο πρεπει να το κλειδώσεις ,πλεον με αυτά τα κινητά έχεις αποθηκευμένα ευαίσθητα προσωπικα δεδομένα.....απο φωτο ,μέχρι κωδικούς ,πιστωτικές ,λογαριασμους και οτι άλλο βάλει ο νους σου.....δε θα ήθελα να πεσει σε κανενος τα χέρια ξεκλειδωτο......κωδικός και παλι κωδικός σε αρχεία ,σε τηλέφωνο κλπ κλπ.....τώρα εαν βολευει η δεν βολευει όταν οδηγας αμάξι......δυστυχώς εαν ίσχυαν οι νόμοι κανονικά οι μισοί έλληνες κάθε μέρα θα έπρεπε να τρώνε κλήσεις τροχαίας επειδή οδηγούν και μιλάνε σε τηλεφωνα χωρίς hands free και το χειροτερο να στέλνουν και sms.........κάθε μέρα τα βλέπω στο δρόμο τα ρεζιλικια αυτά ....και ενταξει αυτοι ας φάνε το σβέρκο τους....οι άλλοι τι τους φταίνε εαν γίνει ατύχημα.......στο θέμα μας όμως.....κλείδωμα κανονικά και ας μην βολευει ελληναρες μου.σταματά στην άκρη και πάρε τηλέφωνο .

Άμα φορουσα καπέλο θα στο έβγαζα.

• Like 1

Απο την στιγμη που πας για αγορα σμαρτφον ....ειναι σίγουρο οτι το τηλέφωνο πρεπει να το κλειδώσεις ,πλεον με αυτά τα κινητά έχεις αποθηκευμένα ευαίσθητα προσωπικα δεδομένα.....απο φωτο ,μέχρι κωδικούς ,πιστωτικές ,λογαριασμους και οτι άλλο βάλει ο νους σου.....δε θα ήθελα να πεσει σε κανενος τα χέρια ξεκλειδωτο......κωδικός και παλι κωδικός σε αρχεία ,σε τηλέφωνο κλπ κλπ.....τώρα εαν βολευει η δεν βολευει όταν οδηγας αμάξι......δυστυχώς εαν ίσχυαν οι νόμοι κανονικά οι μισοί έλληνες κάθε μέρα θα έπρεπε να τρώνε κλήσεις τροχαίας επειδή οδηγούν και μιλάνε σε τηλεφωνα χωρίς hands free και το χειροτερο να στέλνουν και sms.........κάθε μέρα τα βλέπω στο δρόμο τα ρεζιλικια αυτά ....και ενταξει αυτοι ας φάνε το σβέρκο τους....οι άλλοι τι τους φταίνε εαν γίνει ατύχημα.......στο θέμα μας όμως.....κλείδωμα κανονικά και ας μην βολευει ελληναρες μου.σταματά στην άκρη και πάρε τηλέφωνο .

Σιγουρα η επιλογη αυτη δεν αφορα αυτους που εχουν ευαισθητα προσωπικα δεδομενα οπως τις πιστωτικες τους καρτες!

Ενα τεραστιο ποσοστο χρηστων δεν εχει ουτε καν κωδικο/μοτιβο στο smartphone τους...

offtopic

Πλεον τα περισσοτερα αμαξια εχουν ενσωματωμενο bluetooth για συνδεση με το κινητο (ειτε στην στανταρ εκδοση ειτε σαν εξτρα), με το οποιο ειναι απολυτως νομιμο να κανεις κλησεις εν ωρα οδηγησης.

Και για αμαξια που δεν εχουν bt, υπαρχει και η ανοιχτη ακροαση σαν επιλογη σε ολα τα κινητα. Οπως και τα handsfree.

Εγω το κινητο το εχω σε βαση στο αμαξι και το χρησιμοποιω σαν τηλεφωνο, gps navigation κτλ καθημερινα.

Τωρα αυτοι που οδηγουν με το ενα χερι στο τιμονι και με το αλλο κρατουν το κινητο ειναι αλλη περιπτωση. Ουτε και πρόκειται για προβλημα της χώρας μας συγκεκριμένα.

Το να σταματησεις στην ακρη να παρεις τηλεφωνο περα απο το οτι δεν επιτρεπεται σε πολλους δρομους, φαντασου τι χαμος θα γινοταν λογου χαριν στο κεντρο της Αθηνας αν ολοι σταματουσαν το οχημα τους καθε φορα που χτυπουσε το κινητο.... Μπουρδελο.

• Like 1

Δείτε και το trusted networks το οποίο κάνει παρόμοια δουλειά. Μπορείς να ορίσεις κάποια έμπιστα ασύρματα δίκτυα και όταν είναι συνδεδεμένη η συσκευή σε αυτά να μην χρειάζεται να δώσεις pin. Μπορώ να πω ότι μου έχει λύσει τα χέρια...

• Like 1

Εγώ το έχω ξεκλείδωτο.. Ουτε swype to unlock Δεν εχω.. Double tap στο lg g2 μου και έτοιμο για χρήση. Προσωπικά δεδομένα δεν έχω πάρα μόνο το Facebook και το Gmail..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...