sarpan Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Καλησπερα παιδια. Χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Εχω το Dell Inspiron 15R. Οταν το αγορασα ειχε Windows 8 ελληνικα. Δεν ειχε ουτε cd αποκαταστασης ουτε κωδικο ουτε τιποτα γενικα στα παρελκομενα. Αυτη τη στιγμη θελω να του περασω εναν SSD. Αυτο που με προβληματιζει ειναι το εξης: 1) Θελω να κανω ενα backup του OS οπως ειναι αυτη τη στιγμη με ολα τα προγραμματα με ολα τα αρχεια κλπ. Πως θα το κανω αυτο? Προσπαθησα απο το Dell Backup and Recovery αλλα δεν τα καταφερα. Επισης προσπαθησα μεσα απο τα windows να κανω δημιουργια ειδωλου συστηματος σε εξωτερικο αλλα δεν προχωραει καθολου και δεν ξερω γιατι. Μπορω με καποιον αλλο τροπο? 2) Υπαρχει στο σκληρο ενας φακελος RefreshImage οπου μεσα περιεχει ενα αρχειο CustomRefresh.wim. Αυτο τι ειναι? 3) Μπορω οταν περασω τον ssd να χρησιμοποιησω το recovery partition για την εγκατασταση? Στις περιπτωσεις 2 και 3 αντιλαμβανομαι οτι το λειτουργικο θα ειναι οπως οταν τον ανοιξα πρωτη φορα οποτε θα πρεπει να ξαναπερασω ο,τι προγραμματα εχω αυτη τη στιγμη. Τελος με το magical keyfinder εχω τον κωδικο και το μονο που μενει ειναι να βρω ενα cd windows 8?
gsisr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 1)κατέβασε και φτιάξε ένα bootable cd/usb με το acronis..θα πάρει backup όλο το συστημά σου όπως ακριβώς το βλέπεις και θα στο σώσει σε ένα μέσο πχ εξωτερικό σκληρό.. 2 και 3 τα προσπερνάω.. βάλε τον ssd περνα καθαρά windows 8 και λογικά θα ενεργοποιηθούν αυτόματα αν το original key είναι γραμμένο στο bios σου. αν όχι θα τα ενεργοποιησείς με τη βοήθεια του "θείου". οποιαδήποτε στιγμή έχεις και το image και το περνάς για να το στείλεις για service πχ. τέλος αν βάλεις τον ssd και περασεις τα προγράμματα σου και τις ρυθμίσεις σου πάρε ακόμα ένα image με το φρέσκο λειτουργικό και με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξανακάνεις φορματ. αν δεις τον υπολογιστή σου να χρειάζεται φορματ θα ξαναπερνάς το image
sarpan Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ για την απάντηση. Δύο ερωτήσεις. Μπορώ να διαλέξω τι ακριβώς να κάνει backup? Δευτερον γιατί θα πρέπει να κάνω εγκατάσταση όταν βάλω τον ssd? Δεν μπορω να περασω κατευθειαν το image πανω στον ssd
gsisr Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Αφού θα βάλεις καινούριο δίσκο το καλύτερο είναι να κάνεις καθαρή εγκατάσταση.. Για το πρώτο που ρωτάς θα σε γελάσω γιατί όταν χρειάζεται παίρνω όλο το σύστημα image... Το βλέπεις εκείνη την ώρα..
sarpan Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Αφού θα βάλεις καινούριο δίσκο το καλύτερο είναι να κάνεις καθαρή εγκατάσταση.. Για το πρώτο που ρωτάς θα σε γελάσω γιατί όταν χρειάζεται παίρνω όλο το σύστημα image... Το βλέπεις εκείνη την ώρα.. Επανερχομαι γιατι αντιμετωπιζω ενα προβληματακι. Κατεβασα το acronis true image 2015 και απο το media builder εφτιαξα ενα bootable usb. οταν κανω boot παταω efi usb και εμφανιζεται ως εξης
Jannis64 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Καλησπερα παιδια. Χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Εχω το Dell Inspiron 15R. Οταν το αγορασα ειχε Windows 8 ελληνικα. Δεν ειχε ουτε cd αποκαταστασης ουτε κωδικο ουτε τιποτα γενικα στα παρελκομενα. Αυτη τη στιγμη θελω να του περασω εναν SSD. Αυτο που με προβληματιζει ειναι το εξης: 1) Θελω να κανω ενα backup του OS οπως ειναι αυτη τη στιγμη με ολα τα προγραμματα με ολα τα αρχεια κλπ. Πως θα το κανω αυτο? Προσπαθησα απο το Dell Backup and Recovery αλλα δεν τα καταφερα. Επισης προσπαθησα μεσα απο τα windows να κανω δημιουργια ειδωλου συστηματος σε εξωτερικο αλλα δεν προχωραει καθολου και δεν ξερω γιατι. Μπορω με καποιον αλλο τροπο? 2) Υπαρχει στο σκληρο ενας φακελος RefreshImage οπου μεσα περιεχει ενα αρχειο CustomRefresh.wim. Αυτο τι ειναι? 3) Μπορω οταν περασω τον ssd να χρησιμοποιησω το recovery partition για την εγκατασταση? Στις περιπτωσεις 2 και 3 αντιλαμβανομαι οτι το λειτουργικο θα ειναι οπως οταν τον ανοιξα πρωτη φορα οποτε θα πρεπει να ξαναπερασω ο,τι προγραμματα εχω αυτη τη στιγμη. Τελος με το magical keyfinder εχω τον κωδικο και το μονο που μενει ειναι να βρω ενα cd windows 8? Έχει τρεις μέρες που άλλαξα σκληρό δίσκο (όχι SSD) σε Dell Inspiron 3537 φίλου. Και το δικό του ήταν με Windows 8 από την εταιρεία. Επιλέξαμε να κάνουμε καθαρή εγκατάσταση με Windows 8.1 Pro 64bit, για να μην έχουμε το προεγκατεστημένο software της εταιρείας. Αφού ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση χρειάστηκαν τρεις-τέσσερις οδηγοί από το site της Dell, εγκαταστάθηκαν όλα τα διαθέσιμα Windows Update και μετά από αυτά, ελέγχοντας είδα ότι τα Windows είχαν ενεργοποιηθεί αυτόματα. Τώρα αν θες οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις το λειτουργικό σου όπως ήταν πριν την αλλαγή του δίσκου, η λύση είναι να κάνεις κλωνοποίηση του παλιού δίσκου στον καινούριο ( εγώ χρησιμοποιώ το Acronis True Image 2014). Κάποιες εταιρείες, όπως η Samsung, με την αγορά SSD δίνουν και πρόγραμμα για την κλωνοποίηση του παλιού δίσκου στο νέο.
sarpan Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Τι οδηγούς κατέβασες από την Dell? Τα Windows 8.1 που περάσατε ήταν σπασμένα η απλά χρησιμοποιησατε ένα iso?
Jannis64 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Χρησιμοποιήθηκε ISO και οι οδηγοί που χρειάστηκαν (κάποιοι φαίνονταν απαραίτητοι, στη Διαχείριση Συσκευών με κίτρινη ένδειξη και κάποιους έβαλα για καλύτερη απόδοση, χωρίς να ήταν με κίτρινη ένδειξη), αν θυμάμαι καλά ήταν για Audio-Chipset-Wireless-VGA (και της Intel και της AMD) -Card Reader και ίσως και LAN Ethernet Controller. Νομίζω όμως, αν κάνεις καθαρή εγκατάσταση, για να ενεργοποιηθούν από μόνα τους, θα πρέπει να βάλεις την ίδια ακριβώς έκδοση με αυτή που ήρθε από την εταιρεία.
TheioS-21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Καλησπερα παιδες! Βαζω εδω την ερωτηση μου για να μην ανοιγω αλλο θεμα. (Αν αυτο που ρωτησω ειναι @@ πλζ μην με λιθοβολισετε!!) Προκειται να αλλαξω τον παλιο hdd σε ssd σε λαπτοπ asus. Εχω και το dvd με το windows 8 κομπλε. Τωρα ψαχνω να βρω πως να βαλω το λαπτοπ να κανει boot απτο dvd. Η μηπως αν βαλω μεσα το dvd θα κανει boot απο κει αυτοματα? Καμια ιδέα κανεις? Ευχαριστω!
xristoforos89 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Μπαινεις στο Bios (καθως πατησεις το κουμπι για ανοιγμα, θα σου πει με ποιο κουμπι μπαινεις στο bios. Συνηθως F2 ή escape είναι). Κάπου εκεί θα έχει επιλογή 'Boot' ή boot priority'. Αλλάζεις την priority/προτεραίοτητα σε dvd και είσαι έτοιμος.
TheioS-21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Λοιπον τα εκανα αυτα και μπηκα στο bios αλλα στις επιλογες για boot priority υπαρχει μονο ο σκληρος και οχι το dvd rom. Δινει την δυνατοτητα να προσθεσω αλλη επΙλογη αλλα ζηταει path για το boot option. Καμια ιδεα για το τι πρεπει να βαλω η που μπορω να το βρω? Ευχαριστω!
xristoforos89 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Μωρέ κανε την διαδικασια απο usb.. Κατεβασε το .iso των windows, κανε bootable το στικ απο εδω: http://www.pcsteps.gr/14678-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-boot-usb/ μεσω του ρουφους που ειναι πανευκολο. Εχε συνδεδεμενο το stick επανω στο λαπτοπ και μπες στο bios. Απο εκει λογικα θα σου εμφανισει κανονικα την επιλογη για usb boot. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα