Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται!

Θέλω να μου μεταφράσετε τον παρακάτω κώδικα σε γλώσσα PHP (αν είναι εφικτό).

Ευχαριστώ.

<div class="myTestAd" style=" text-align:center;margin:10px">
	<!-- advert code goes here -->
</div>

<script type="text/javascript">
	function TestPage() {
		if ($('.myTestAd').height() == 0)
			alert("You are blocking my beautiful adverts, you swine!\nFear my near-limitless wrath");
	}

$(TestPage);
</script>
Δημοσ.

Τι εννοείς όταν λες μετάφραση, θες απλά να βάλεις αυτόν τον κώδικα μαζί με κάποιο κώδικα php?

Αν ναι, ένας τρόπος να το κάνεις είναι έτσι:

<?php
// Κώδικας PHP
?>

ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ HTML/JAVASCRIPT

<?php
// Κι άλλος κώδικας PHP
?>

Τώρα αν εννοείς κυριολεκτικά μετάφραση του συγκεκριμένου κώδικα Javascript/Jquery σε PHP, αυτό δεν είναι εφικτό εφόσον η PHP είναι server-side language, δηλαδή ο κώδικας τρέχει στον server και έτσι δεν έχει κάποιες δυνατότητες που έχει η Jquery που είναι client-side language. Στο συγκεκριμένο κώδικα που έδωσες για παράδειγμα, ελέγχεται το height κάποιου element (της διαφήμισης), αυτό δεν μπορεί να το κάνει η PHP.

Αν πάλι εννοείς κάτι άλλο, διευκρίνισε το.

Δημοσ.

Τι εννοείς όταν λες μετάφραση, θες απλά να βάλεις αυτόν τον κώδικα μαζί με κάποιο κώδικα php?

Αν ναι, ένας τρόπος να το κάνεις είναι έτσι:

<?php
// Κώδικας PHP
?>

ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ HTML/JAVASCRIPT

<?php
// Κι άλλος κώδικας PHP
?>

Τώρα αν εννοείς κυριολεκτικά μετάφραση του συγκεκριμένου κώδικα Javascript/Jquery σε PHP, αυτό δεν είναι εφικτό εφόσον η PHP είναι server-side language, δηλαδή ο κώδικας τρέχει στον server και έτσι δεν έχει κάποιες δυνατότητες που έχει η Jquery που είναι client-side language. Στο συγκεκριμένο κώδικα που έδωσες για παράδειγμα, ελέγχεται το height κάποιου element (της διαφήμισης), αυτό δεν μπορεί να το κάνει η PHP.

Αν πάλι εννοείς κάτι άλλο, διευκρίνισε το.

Θέλω την PHP επειδή είναι server-side language και δεν είναι ορατός ο κώδικας (μη με ρωτάς γιατί το θέλω αυτό  :-D)

Δεν μπορεί με κάποιο τρόπο να τραβάει η PHP αυτά τα δεδομένα από την Jquery;

Δημοσ.

Θέλω την PHP επειδή είναι server-side language και δεν είναι ορατός ο κώδικας (μη με ρωτάς γιατί το θέλω αυτό  :-D)

Δεν μπορεί με κάποιο τρόπο να τραβάει η PHP αυτά τα δεδομένα από την Jquery;

Ουσιαστικά θες να κρύψεις τον κώδικα HTML/Javascript απ ότι καταλαβαίνω.

Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν εφόσον ο browser πρέπει να λάβει τον κώδικα HTML/Javascript για να κάνει ότι πρέπει να κάνει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις σχετικά με την Javascript είναι να κάνεις obfuscate τον κώδικα, θα είναι ορατός αλλά δεν θα είναι κατανοητός σε έναν αρχάριο, ένας γνώστης φυσικά θα μπορέσει να το αποκρυπτογραφήσει.

Ορίστε ένα site για να δεις τι εννοώ: http://www.jsfuck.com/

Δημοσ.

Ουσιαστικά θες να κρύψεις τον κώδικα HTML/Javascript απ ότι καταλαβαίνω.

Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν εφόσον ο browser πρέπει να λάβει τον κώδικα HTML/Javascript για να κάνει ότι πρέπει να κάνει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις σχετικά με την Javascript είναι να κάνεις obfuscate τον κώδικα, θα είναι ορατός αλλά δεν θα είναι κατανοητός σε έναν αρχάριο, ένας γνώστης φυσικά θα μπορέσει να το αποκρυπτογραφήσει.

Ορίστε ένα site για να δεις τι εννοώ: http://www.jsfuck.com/

Ναι, θέλω να κρύψω των κώδικα. Συγκεκριμένα, όσοι βλέπουν το source code, για αυτό έδωσα το παράδειγμα με τη διαφήμιση (εκεί δεν εμφανίζεται η εικόνα, αρα δεν εχει height). 

Δημοσ.

Ναι, θέλω να κρύψω των κώδικα. Συγκεκριμένα, όσοι βλέπουν το source code, για αυτό έδωσα το παράδειγμα με τη διαφήμιση (εκεί δεν εμφανίζεται η εικόνα, αρα δεν εχει height). 

Όπως σου είπα, δεν γίνεται να το κρύψεις, αυτό που γίνεται είναι να το κάνεις μη κατανοητό για κάποιους, σου έδωσα μια ιστοσελίδα παραπάνω να δεις τι εννοώ.

Δημοσ.

Όπως σου είπα, δεν γίνεται να το κρύψεις, αυτό που γίνεται είναι να το κάνεις μη κατανοητό για κάποιους, σου έδωσα μια ιστοσελίδα παραπάνω να δεις τι εννοώ.

Πρόκειται για την ασφάλεια μιας σελίδας και δεν μπορώ να το ρισκάρω.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σου.

Δημοσ.

Πρόκειται για την ασφάλεια μιας σελίδας και δεν μπορώ να το ρισκάρω.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια σου.

Δεν θα έπρεπε να εξαρτάται η ασφάλεια μιας σελίδας από κάποιον κώδικα Javascript, ίσως υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνεις αυτό που θες.

Αν θες να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τον τρόπο που απειλείται η ασφάλεια της ιστοσελίδας, ίσως θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Αν όχι, έχε καλώς.

Δημοσ.

Δεν θα έπρεπε να εξαρτάται η ασφάλεια μιας σελίδας από κάποιον κώδικα Javascript, ίσως υπάρχει καλύτερος τρόπος να κάνεις αυτό που θες.

Αν θες να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τον τρόπο που απειλείται η ασφάλεια της ιστοσελίδας, ίσως θα μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο. Αν όχι, έχε καλώς.

Θα χρησιμοποιήσω ένα λογισμικό για καταγραφή στατιστικών και θέλω να το κρύψω. Ο κώδικας καταγραφής το δείχνει ξεκάθαρα, δεν χρειάζεται να το ψάξει κανείς. 

Δημοσ.

Θα χρησιμοποιήσω ένα λογισμικό για καταγραφή στατιστικών και θέλω να το κρύψω. Ο κώδικας καταγραφής το δείχνει ξεκάθαρα, δεν χρειάζεται να το ψάξει κανείς. 

Δεν κατάλαβα, γιατί απειλείται η ασφάλεια της ιστοσελίδας αν κάποιος διαπιστώσει ότι κάνεις καταγραφή στατιστικών;

Υπάρχει κάποιο απόρρητο στοιχείο στον κώδικα και δεν θες να το δουν;

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα, γιατί απειλείται η ασφάλεια της ιστοσελίδας αν κάποιος διαπιστώσει ότι κάνεις καταγραφή στατιστικών;

Υπάρχει κάποιο απόρρητο στοιχείο στον κώδικα και δεν θες να το δουν;

Υπάρχουν προσωπικά δεδομένα, όπως η IP διεύθυνση. Από ηθικής και νομικής πλευράς, πρέπει να πάρω τουλάχιστον κάποια βασικά μέτρα προστασίας. 

Δημοσ.

Υπάρχουν προσωπικά δεδομένα, όπως η IP διεύθυνση. Από ηθικής και νομικής πλευράς, πρέπει να πάρω τουλάχιστον κάποια βασικά μέτρα προστασίας. 

Όταν λες IP διεύθυνση, φαντάζομαι δεν εννοείς την προσωπική διεύθυνση IP έτσι;

Εννοείς την διεύθυνση IP της ιστοσελίδας, σωστά;

Δημοσ.

Όταν λες IP διεύθυνση, φαντάζομαι δεν εννοείς την προσωπική διεύθυνση IP έτσι;

Εννοείς την διεύθυνση IP της ιστοσελίδας, σωστά;

Την IP του χρήστη εννοώ. Για να γίνει σωστή καταγραφή πρέπει να καταγράφετε μέρος της IP, αν όχι ολόκληρη η IP. 

Δημοσ.

Την IP του χρήστη εννοώ. Για να γίνει σωστή καταγραφή πρέπει να καταγράφετε μέρος της IP, αν όχι ολόκληρη η IP. 

Α από αυτήν την άποψη εννοείς.

Φίλε, δεν είναι παράνομο να καταγράφεις διευθύνσεις IP των ατόμων που μπαίνουν στην σελίδα σου, από την στιγμή που μπαίνουν στην σελίδα, έχεις το δικαίωμα να καταγράψεις τα στοιχεία που σου παρέχονται (είτε είναι διεύθυνση IP, είτε ποιον browser χρησιμοποιεί)

Για αυτό εξάλλου στα web servers υπάρχουν και τα access logs όπου καταγράφονται όλα αυτά αν το θες.

Δημοσ.

Α από αυτήν την άποψη εννοείς.

Φίλε, δεν είναι παράνομο να καταγράφεις διευθύνσεις IP των ατόμων που μπαίνουν στην σελίδα σου, από την στιγμή που μπαίνουν στην σελίδα, έχεις το δικαίωμα να καταγράψεις τα στοιχεία που σου παρέχονται (είτε είναι διεύθυνση IP, είτε ποιον browser χρησιμοποιεί)

Για αυτό εξάλλου στα web servers υπάρχουν και τα access logs όπου καταγράφονται όλα αυτά αν το θες.

Δεν λέω ότι απαγορεύεται, αλλά δεν μπορώ να μην λάβω βασικά μέτρα προστασίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...