Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Basilhs23___ said:

Η κλασσική συνταγή είναι με ανθρακική η ακόμα καλύτερα διττανθρακικη σόδα, σε σκόνη αυτά, αν θέλεις μπορείς να προθέσεις αλάτι μέσα, δεν θυμάμαι αναλογίες, πρέπει να δω την στοιχειομετρια της αντίδρασης, αυτα τα ρίχνεις μέσα στον σωλήνα, και μετά ρίχνεις ξύδι λίγο λίγο πολύ ζεστό. Εναλλακτικά ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απορρυπαντικό πλυντηρίου πιατων η ρούχων αλλά είναι λιγότερο δραστικό. Η πλέον δραστική ουσία είναι η καυστική σόδα αλλά δεν την βρίσκεις χυμα χωρίς ταυτότητα και τιμολόγιο στο ΑΦΜ σου, είναι επικίνδυνη. 

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω, νομίζω διάβρωση προκαλούν και τα δύο, εξαρτάται από την διαφορά του pH τους σε σχέση με το ουδέτερο pH είτε προς τα επάνω είτε προς τα κάτω. Επίσης μπορεί να γίνει χημική αντίδραση αν υπάρχει νερό μέσα και ανεβάζει θερμοκρασία. 

Πρώτα μονή της. Μετά ζεστό ξύδι. Αφού τελειώσει η αντίδραση δοκιμάσεις με ζεστό νερό να δεις αν έγινε η αππφραξη. Αν δεν έγινε πάλι ξεκινάς την ίδια διαδικασία. 

2 hours ago, Basilhs23___ said:

Η κλασσική συνταγή είναι με ανθρακική η ακόμα καλύτερα διττανθρακικη σόδα, σε σκόνη αυτά, αν θέλεις μπορείς να προθέσεις αλάτι μέσα, δεν θυμάμαι αναλογίες, πρέπει να δω την στοιχειομετρια της αντίδρασης, αυτα τα ρίχνεις μέσα στον σωλήνα, και μετά ρίχνεις ξύδι λίγο λίγο πολύ ζεστό. Εναλλακτικά ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και απορρυπαντικό πλυντηρίου πιατων η ρούχων αλλά είναι λιγότερο δραστικό. Η πλέον δραστική ουσία είναι η καυστική σόδα αλλά δεν την βρίσκεις χυμα χωρίς ταυτότητα και τιμολόγιο στο ΑΦΜ σου, είναι επικίνδυνη. 

Πρώτα μονή της. Μετά ζεστό ξύδι. Αφού τελειώσει η αντίδραση δοκιμάσεις με ζεστό νερό να δεις αν έγινε η αππφραξη. Αν δεν έγινε πάλι ξεκινάς την ίδια διαδικασία. 

Έχει ιδιαίτερη σημασία αν γινει η ‘συνταγή’ με το μάτι ; (Χωρίς αλάτι)

γνωριζουμΕ αν με αυτή η μέθοδος καταπολεμεί και τα μυγάκια υγρασίας ;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostakiss είπε

Έχει ιδιαίτερη σημασία αν γινει η ‘συνταγή’ με το μάτι ; (Χωρίς αλάτι)

γνωριζουμΕ αν με αυτή η μέθοδος καταπολεμεί και τα μυγάκια υγρασίας ;

Ο καθένας προτείνει τις δικές του αναλογίες. Αυτές πρέπει να είναι με βάση την αντίδραση, κάπου την είχα βρει παλιά. Πρέπει να την κοιτάξω πάλι. 

Αν τα μυγάκια μαζεύονται από την βρώμα και την μπιχλα που έχει συσσωρευτει μέσα στο σιφωνι και το καθαρίσεις τότε ναι θα φύγουν και αυτά. Το καθάρισμα πρέπει να γίνει με κάποια βούρτσα. 

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα

Να ζητήσω και εγώ την βοήθεια σας αφού πω το πρόβλημα μου

Το σιφώνι απο το πάτωμα στο μπάνιο έβγαζε νερα, το άνοιξα έβγαλα - ψαρεψα ενα σκασμό τρίχες και βρωμια, τσεκαρα και ενώ ήταν σαφώς καλύτερα πάλι δεν αποστραγγιζε τελείως καλά και σαν καλός άπληστος είπα να βάλω σύρμα στις τρύπες και να ρίξω και μαγειρική σόδα με ξύδι και χλωρίνη αλλά στην κυριολεξία έριξα έναν σκασμό απο δαυτα, το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξω με τελείως βουλωμένο σιφωνι και να αναρωτιέμαι τι έφταιξε πιο πολύ, το σύρμα; Αντι να καθαρίσει να έσπρωξε βρωμιες πιο μεσα? Η η σόδα χλωρίνη και ξίδι και υπάρχει κατι που να μπορώ να κάνω τώρα; Οχι τίποτε άλλο αργεί ακόμη να βγεί ο μήνας για να πληρωθώ αρα υδραυλικό δε τον βλέπω σύντομα να τον καλώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, revyien είπε

Καλησπέρα στην ομάδα

Να ζητήσω και εγώ την βοήθεια σας αφού πω το πρόβλημα μου

Το σιφώνι απο το πάτωμα στο μπάνιο έβγαζε νερα, το άνοιξα έβγαλα - ψαρεψα ενα σκασμό τρίχες και βρωμια, τσεκαρα και ενώ ήταν σαφώς καλύτερα πάλι δεν αποστραγγιζε τελείως καλά και σαν καλός άπληστος είπα να βάλω σύρμα στις τρύπες και να ρίξω και μαγειρική σόδα με ξύδι και χλωρίνη αλλά στην κυριολεξία έριξα έναν σκασμό απο δαυτα, το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξω με τελείως βουλωμένο σιφωνι και να αναρωτιέμαι τι έφταιξε πιο πολύ, το σύρμα; Αντι να καθαρίσει να έσπρωξε βρωμιες πιο μεσα? Η η σόδα χλωρίνη και ξίδι και υπάρχει κατι που να μπορώ να κάνω τώρα; Οχι τίποτε άλλο αργεί ακόμη να βγεί ο μήνας για να πληρωθώ αρα υδραυλικό δε τον βλέπω σύντομα να τον καλώ

Η χλωρίνη είναι παντελως άχρηστη, τζάμπα ρίχνεις. 

Στην σοδα με ξίδι, πρέπει κατ αρχήν να έχουν υποχωρήσει τα νερά, ρίχνεις καυτό νερό πρώτα, μετά σόδα και μετά ξύδι καυτό, μην το βράσεις μέχρι τους 90-100 γιατί θα γίνει ζημιά, μέχρι τους 60-70. 

Σε εσένα όμως που δοκίμασες όλα αυτά αμφιβάλλω αν θα δουλέψουν. Μάλλον χρειάζεσαι κάτι πιο δραστικό. Δεδομένου ότι πρέπει να έχει βουλώσει κάτι πιο μέσα στις σωληνώσεις. 

Δοκίμασε κάποιο αποφρακτικο με θεϊκό η υδροχλωρικό οξύ. Να τηρησεις τις οδηγίες του κατασκευαστή. Πόσο παλιά είναι η εγκατάσταση που έχετε;

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nα σας πω εγω πως ξεβουλωσα το δικο μου σιφωνι,κατ αρχην εριξα σοδα με ξυδι αλλα δεν εγινε δουλεια,εβγαλα το καπακι και καθαρισα μεσα αλλα παλι δεν εγινε τιποτα,εβγαλα ενα κουτακι κουμπωτο που ειχε μεσα το σιφωνι,εβαλα μια κρεμαστρα και ειδα οτι εκτος απο λιγες τριχες δεν ηταν βουλωμενη η σωληνα απο που εβγαζε το νερο απο το σιφωνι της μπανιερας στο σιφωνι εξω απο αυτην στο πατωμα του μπανιου,πηρα τηλεφωνο τον ξαδερφο μου που ειναι χρονια υδραυλικος και μου ειπε:

Να βγαλω μεσα απο το σιφωνι ενα σαν κουτακι που ειχα ηδη βγαλει,,τι ...τι κανει αυτο δεν ξερω,ειναι κουμπωτο επανω στην σωληνα που βγαζει τα νερα απο την μπανιερα,εκλεισα τις ταπες τις μπανιερας και του νιπτηρα και αφησα να γεμισει ο νιπτηρας με νερο και η μπανιερα 2 λεπτα να τρεχει με την ταπα κλεισμενη.

Μετα τα ανοιξα και τα δυο ταυτοχρονα και με την σφουγγαριστρα εκανα πιεστικες εντονες κινησεις πανω κατω σαν να καρφωνω π.χ ενα σιδερο στο εδαφος μεσα στο σιφψνι,μεχρι ν αδειασει ολο το νερο απο μπανιερα και νιπτηρα ...αυτο οπως ειπε δημιουργει εντονη πιεση και ξεβουλωνει τον σωληνα που φευγει απο το σιφωνι προς την αποχετευση γιατι ειχε βουλωσει πιο βαθεια,φυσικα γεμισε νερο παντου αλλα ξεβουλωσε,μαζευουμε τα νερα,βαζουμε το κουτι που βγαλαμε απο μεσα απο το σιφωνι στην θεση του και βαζουμε παλι την σχαρα στην θεση της,ελπιζω να βοηθησα.

Επεξ/σία από tsopanos
  • Like 2
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 30/1/2022 στις 1:38 ΠΜ, Basilhs23___ είπε

Τα χημικά αποφρακτικα του εμπορίου από όσο έψαξα, τα κατατάσσω σε δύο κατηγορίες και διάφορες υποκατηγορίες.

Αυτά που αποτελούνται από καυστική σόδα η αλλιώς υδροξειδιο του νατρίου NaOH. Το περιέχουν σε διάφορες αναλογίες καθώς και σε μίξη με άλλες ενώσεις υποβοηθητικες. Αυτά τα αποφρακτικα χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες, σε στερεά μορφή που είναι η πλέον συνηθησμενη και σε υγρή. Η στερεά έχει το ελάττωμα ότι υπό κάποιες προϋποθέσεις αφήνει στερεά κατάλοιπα του tuboflo επάνω στα τοιχώματα της σωλήνας από το σημείο που το έριξες, αυτό σιγά σιγά προκαλεί εκ νέου αππφραξη αν επαναληφθεί πολλές φορές. Τα στερεά έχουν επιπλέον δύο υποκατηγορίες, του ζεστου και κρύου νερού. Λιγότερο βλαπτικα για το δίκτυο είναι του κρύου νερού. 

Τα υγρής μορφής προϊόντα δεν έχουν αυτό το πρόβλημα. 

Η καυστική σόδα για ζεστό νερό πρέπει να πέσει σε σωλήνα χωρίς να υπάρχει νερό μέσα, άμα πέσει σε νερό τότε ανεβαίνει η θερμοκρασία του αλλά και δεν προχωράει η αντίδραση σωστά αφήνοντας μάλλον υπολείμματα. Το ίδιο ισχύει και για το υγρό διάλυμα NaOH. Γενικα αν πέσει καθαρό NaOH σε νερο υπάρχει κίνδυνος καταστροφής των σωληνώσεων.

Σε παλιά δίκτυα και γενικά βουλωμένα σε διάφορα σημεία, η εφαρμογή tuboflo μπορεί να ξεβουλωσει το αρχικό σημείο και να φραξει ένα βαθύτερο. Αυτό οφείλεται στην ταχεία εξασθένηση της διαβρωτικοτητας του προϊόντος όταν αποφραχτει το αρχικό σημείο και μετά προχωρήσει εξασθενημένο μαζί με την μάζα των ακαθαρσιων στο επόμενο σημείο. 

Η επόμενη κατηγορια είναι προϊόντα υγρής μορφής που περιέχουν θειικό οξύ σε διάφορες αναλογίες και με την προσθήκη η μη διαφόρων άλλων βοηθητικών ουσιών και ενώσεων. Είναι πιο αποτελεσματικά από τα προϊόντα NaOH αλλά εκεί έχουμε την ευκολότερη φθορά των σωληνώσεων, αφορούν κυρίως πλαστικές σωλήνες και λιγότερο άλλους τύπους, σε ανοξείδωτες σχάρες και σιφωνια αφήνουν σημάδια. Δεν πρέπει σε καμία περιπτωση να υπάρχει νερό μέσα στο δίκτυο, για οικιακές εφαρμογές ρίχνονται αυτούσια μέσα χωρίς νερό, οι οδηγίες του κατασκευαστή για τον χρόνο που θα το αφήσεις πρέπει να τηρηθούν by the book. Μετά ρίχνεις άφθονο νερό και μια λεκάνη στην οποία έχεις διαλύσει σόδα με νερό για να εξουδετερωσει υπολείμματα του οξέος που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την διάβρωση. 

Τα χημικά αποφρακτικα με H2SO4 χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, για οικιακή χρήση και για κεντρικό φρεάτιο αποχέτευσης. Τα δεύτερα έχουν υψηλότερη συγκεντρωση θειικου οξεως, διάφορους παράγοντες αντιδιαβρωτικους, αναστολέας διάβρωσης, ουσίες που αυξάνουν την πυκνότητα για να διεισδύσει το χημικό χαμηλότερα του νερού στον πάτο της αποχέτευσης. Χονδρικά και σύμφωνα με τους περισσότερους παραγωγούς, για προϊόν με H2so4 πάνω από 80% συγκέντρωση, το αφήνεις έως 1 λεπτό μέσα να δράσει όχι παραπάνω. Οπότε, για παλιό δίκτυο το πολύ μισό λεπτό μην διαβρωθεί. 

Η χρήση τους θέλει σοβαρά μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας, παράθυρα ανοιχτά, γάντια και κάλυψη όλων των μερών του σώματος που είναι ακάλυπτα. Γυαλιά προστασίας. Αποφυγή εισπνοής αναθυμιασεων που προκαλούν μόνιμη βλάβη στον πνεύμονα. 

Το πιο ήπιο και οικιακό αποφρακτικο είναι σόδα διττανθρακικη με αλάτι και μετά καυτό ξύδι ως τους 60-70 βαθμούς το πολύ όχι παραπάνω. Αν το κάνετε 1 φορά τον μήνα δεν θα βουλώσουν ποτέ οι σωλήνες. 

Εχεις ιδεα τι μπορει να κανουμε στην περιπτωση που το tuboflo κανει αυτο που περιγραφεις και "τσιμεντωσει" και βουλωσει τον σωληνα  ; Καποιο χημικο υγρο θα βοηθουσε ( ειναι σαν πολυ σκληρα αλατα σαν πετρα )  ; 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Απ οτι συμπεραινω δλδ , το τουμποφλο δεν κάνει για μπανιέρα με σιφωνι του 70... Τι προτείνετε? Δεν ειναι βουλωμενο,περναει νερο απλα σα να δυσκολευεται να περασει..

Ευχαριστώ

Δημοσ.

οποιος έχει  πιεστικό να πάρει και το αποφρακτικό λαστιχο 

έχω δει τις εταιρείες που πάνε σε γειτονικά σπιτια ....πίεση και το λάστιχο μπρος πίσω σιγα και τέλος 

το εφάρμοσα πέρυσι σε απόχετευση νεροχύτη και καθάρισα  

Δημοσ.

Θελει να ξεβουλωσεις σιφωνι,μπανιερα απο τριχες πρωτα και μετα να βαλεις χερι παντου. 

Βγαλε την σχαρα απο το σιφωνι και αρχισε να βγαζεις οτι πιανει το χερι σου, μετα με ενα ψιλο συρμα ή με ενα δεματικο που θα το κοβεις με μια ταναλια να γινει στα το κλαδι τριανταφυλλιας, θα αρχισεις το ψαρεμα.

Το σιφωνι εχει μια ταπα, σπανια καταφερνεις να την ανοιξεις, αλλα αν ανοιξει μετα κανεις ανετα την δουλεια σου.

Ανοιγωντας της βρυσες μπορεις να καταλαβεις απο ποια μερια ερχεται το καθενα, πχ του νιπτήρα, βαζεις το χερι στο σιφωνι και νιώθεις απο που ερχεται, μετα θα ψιλοκαταλαβεις απο που φευγει, συνηθως, αν και δεν ειμαι υδραυλικός ειναι ευθεια με την λεκανη.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kostasbm είπε

οποιος έχει  πιεστικό να πάρει και το αποφρακτικό λαστιχο 

έχω δει τις εταιρείες που πάνε σε γειτονικά σπιτια ....πίεση και το λάστιχο μπρος πίσω σιγα και τέλος 

το εφάρμοσα πέρυσι σε απόχετευση νεροχύτη και καθάρισα  

Αυτό ισχύει μόνο σε βούλωμα ανάμεσα σε σιφώνι με μπανιέρα/νιπτήρα. Αυτός έχει βούλωμα στην έξοδο του σιφωνιού.

Και την βλακεία με την βεντούζα μην την ξαναγράψετε, σιφώνι έχει βουλωμένο δεν σας κόβει;

Δημοσ.
2 hours ago, gizaha said:

Και την βλακεία με την βεντούζα μην την ξαναγράψετε, σιφώνι έχει βουλωμένο δεν σας κόβει;

Ωραίοι τρόποι, μπράβο 

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ionas1992 είπε

Γειά σας παιδιά, εμένα στο wc δεν έχει βουλώσει αλλά βρωμάει γαματα δεν ξέρω τι να κάνω, το χρησιμοποιώ σπανια

πιστεύω αυτό φταίει. Εμένα μου είχαν συστήσει, σε σπίτι και μπάνιο που δε γινόταν χρήση να πατάω μια στο τόσο το καζανάκι και γενικά να τρέχει λίγο νερό. Δε ξέρω αν έχει βάση. Αλλά και σε εμένα σε 2ο μπάνιο που δε το χρησιμοποιούσα ποτέ μύριζε ενώ το άλλο που το έκανα χρήση ήταν οκ

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...