Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν ρίχνω νερό στον νιπτήρα βγαίνει απ το σιφώνι.

• Δεν έχω τουμποφλό
  • Δεν εχω βεντούζα
  • Δεν έχω χοντρό σίρμα
  • Σιχαίνομαι να βάλω μέσα το χέρι

Υπάρχει κανένας τρόπος ξεβουλώματος που δεν ξέρω?

Προφανώς αύριο θα πάω να πάρω κάτι από αυτά,

αν υπάρχει καμιά ιδέα για σήμερα όμως που είναι κυριακή θα ήταν καλύτερα.

Δημοσ.

Υπαρχει... Θα βγαλεις την σχαρα του σιφωνιου ,θα φορεσεις γαντια και θα το καθαρισεις. Αν μαλιστα το σιφωνι εχει αποσπωμενη την γωνια του ακομα καλυτερα. Μια σιχαμαρα θα την φας αλλα σκεψου οτι αυτο που το βουλωσε ειναι οι τριχες σου και το σαπουνι σου. Λολ..

Δημοσ.

Αν και ακόμα και με γαντια θα το έκανα πολύ δύσκολα, δεν έχω ούτε γάντια και χωρίς γάντια δεν παίζει να το κάνω.

Έριξα κοκα κόλα, παίζει να γίνει τίποτα ή ούτε για αστείο?

Δημοσ.

Ρίξε του και λίγες πατάτες με κέτσαπ γιατί σκέτη κοκα κολα θα το βαρέσει στο στομάχι.

Αν δεν εχεις τιποτα απο αυτά που ανεφερες και δεν θες να βάλεις χέρια τοτε υπάρχει λύση και λέγεται υδραυλικός.

Το τι χρειάζεσαι εξαρτάται από το σημείο που ειναι το βουλωμά/στένεμα. Αν απλώς εχει μαζευτεί μάκα στο σιφώνι, τοτε γάντια και ... βουρ στη μπίχλα. Αν ειναι λίγο μετά το σιφώνι, τοτε με ατσαλόσυρμα ίσως τα καταφέρεις. Αν ειναι πιο μέσα, τοτε υδραυλικός it is. 

• Like 7
Δημοσ.

Σόδα μαγειρική και ξύδι.Αν ξεβουλώσει έστω και λίγο βραστό νερό άφθονο.Αν δε δεις αποτέλεσμα τότε θέλει να ασχοληθείς ή φωνάζεις μάστορα.

• Like 2
Δημοσ.

Aquaforte υπαρχει στο σπιτι;;;;

Ε υπάρχει αλλά μήπως καταστραφεί ο σωλήνας?

Είπαμε να το ξεβουλώσω, όχι να βάλω και δυναμίτη και να γκρεμισω το μπάνιο.

Είναι ασφαλές σίγουρα?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Έριξα και σόδα και επιπλέον ξύδι και άρχισε να αφρίζει, εντυπωσιακό.

Πόση ώρα να το αφίσω να δράσει πριν ρίξω βραστό νερό?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απ ότι είδα ο συνδυασμός αυτός απελευθερώνει CO2, ήταν μάλλον αυτό που προκάλεσε τις φυσαλίδες.

Σε το βοηθάει όμως αυτό? Αφου οι φυσαλίδες βγήκαν απ την τρύπα του σιφωνιού.

Δημοσ.

Η σοδα παντα αφριζει οταν ερθει σε επαφη με κατι οξινο οπως το ξυδι ή το λεμονι. Aquaforte ριξε αλλα οχι σε τοννους. Μερικα ml...

Ασε το να δρασει ξεπλυνε με αφθονο νερο και δοκιμασε παλι

Δημοσ.

Η σοδα παντα αφριζει οταν ερθει σε επαφη με κατι οξινο οπως το ξυδι ή το λεμονι. Aquaforte ριξε αλλα οχι σε τοννους. Μερικα ml...

Ασε το να δρασει ξεπλυνε με αφθονο νερο και δοκιμασε παλι

Απλά ξαναρωτάω αν είναι ασφαλές για τις σωληνώσεις.

Κι επίσης αν είναι ασφαλές για μένα, έχω ρίξει μεσα ηδη coca cola, σόδα και ξύδι, μην γίνει καμιά χημική αντίδραση.

Και το βασικότερο,

όλα αυτά πόση ώρα τα αφήνω να δράσουν?

Δημοσ.

Χημικη αντιδραση θα γινει ουτως ή αλλως. Ασε λιγο ανοιχτη την βρυση για να ξεπλυθουν τα ξυδια. Οσο για τις σωληνες...σκεφτηκες ποτε οταν το χρησιμοποιει η μανα σου ή οποια αλλη γυναικα που καταληγει; Παλι στα σιφωνια και στις σωληνες. Λιγο λιγο ειναι οκ και αφθονο νερο αναμεσα

Δημοσ.

Ρίξε 2-3 κουταλιές της σούπας NaOH (καυστικό νάτριο) και άνοιξε τη βρύση να τρέχει λίγο - λίγο νερό. Σε 5 λεπτά θα λάμπουν όλα.

Το αγοράζεις από φαρμακείο πολύ φτηνά.

Δημοσ.

Ρίξε 2-3 κουταλιές της σούπας NaOH (καυστικό νάτριο) και άνοιξε τη βρύση να τρέχει λίγο - λίγο νερό. Σε 5 λεπτά θα λάμπουν όλα.

Το αγοράζεις από φαρμακείο πολύ φτηνά.

Το ζητάω ως καυστικό νάτριο? Είναι ασφαλές?

Χημικη αντιδραση θα γινει ουτως ή αλλως. Ασε λιγο ανοιχτη την βρυση για να ξεπλυθουν τα ξυδια. Οσο για τις σωληνες...σκεφτηκες ποτε οταν το χρησιμοποιει η μανα σου ή οποια αλλη γυναικα που καταληγει; Παλι στα σιφωνια και στις σωληνες. Λιγο λιγο ειναι οκ και αφθονο νερο αναμεσα

Οκ ας ρίξω τότε.

Πόση ώρα να το αφήσω να δράσει χωρίς να ριξω νερό?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...