petrosvel Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Θα ήθελα να μου στείλετε μερικά framework που ειναι "απαρετητα" για ένα site... Έτσι ώστε να μπορώ να μπω στην λογική των frameworks!! Ασχολουμε αρκετά με το web developer αλλά δεν χρησιμοποιώ κανένα framework... Και ούτε κάποιο cms! Μαρεσει να ειναι ο κώδικας καθαρός! Διορθώστε αν κάνω λαθος! kCLConnectionMessagePriorityKey
nikos_90 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Τι εννοείς frameworks που ειναι απαραίτητα για ένα site? Δεν ειναι απαραίτητα σε ένα site απλά ειναι ένα εργαλείο για τον developer. Τα frameworks τα χρησιμοποιείς για να γράψεις κώδικα πιο γρήγορα και πιο σωστά. Δεν χρειάζεται δηλαδή να ξανά εφευρεις τον τροχό αφού παρά πολλα πράγματα ειναι ενσωματωμένα στα frameworks. Επίσης ο κώδικας ειναι πιο καθαρός και τακτοποιημένος. Ξεκινά με codeigniter αν γράφεις σε php που ειναι οτι πιο απλό για να μπεις στην λογική τους. Sent from my iPhone using Insomnia
petrosvel Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Λάθος τότε έχω καταλάβει... Πίστευα ότι ειναι κομμάτια κώδικα έτοιμα... Που σου δημιουργούν κάτι.... Π.χ ένας κώδικας το οποίο ρυθμίζει στο να φαίνεται καλά σε όλα τα κινητά/table/pc... Κάτι τέτοια τέλος πάντων εγώ σχεδιάζω σε dreamweaver.... Θα το δω αυτο το προγραμμα που είπες!!! Να σε καλά για τον χρόνο σου Sent from my iPhone using Insomnia
exarhis Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2015 Το bootstrap http://getbootstrap.com γνώρισα πρόσφατα. Και έχει έτοιμο κώδικα. Είναι αυτό που έψαχνα και είναι πολύ χρήσιμο. Δε χρειάζεται να γράψεις πολλά css και για την html έχει παραδείγματα στα tutorials - lessons. Απλά βάζεις στη header της σελίδας τα css αρχεία που σου δίνει. Τα php framework είναι ένας τρόπος να φτιάχνεις εφαρμογές για το web αλλά είναι μόνο για το κομμάτι της php. Εμένα δε μου άρεσαν.
elis88 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Τα php framework είναι ένας τρόπος να φτιάχνεις εφαρμογές για το web αλλά είναι μόνο για το κομμάτι της php. Εμένα δε μου άρεσαν. Θα τα εκτιμήσεις πολύ αν τα δουλέψεις πάνω σε ένα μεγάλο project. Με τα frameworks μπορείς να οργανόσεις πολύ καλά τον κωδικά σού, και οταν έρθει κάποιος να δουλέψει πάνω σε κάτι που έχεις φτιάξει, δεν θα χρειαστεί να φας τα νιάτα σου προσπαθόντας να τους εξηγήσεις πως να γράψει κώδικα πάνω σε αυτό που έχεις φτιάξει. Επίσης έχει αρκετά έτοιμα καλούδια που σου γλειτώνουν χρόνο. Θα μπορούσα να γράφω μέχρι το άπειρο για τα php frameworks. Εσένα τι ακριβώς δεν σου αρέσει στα frameworks; :-P 1
petrosvel Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μπήκα και βρήκα μερικά να δω τι γίνεται.... Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με πιο τροπο κάνουν όλα αυτά που έχετε αναφέρει!! Χαχαχα Sent from my iPhone using Insomnia
skiabox Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Υπάρχει και το Spring Framework (Spring MVC) για web development και γράψιμο κώδικα στον server (για μεγαλύτερη ασφάλεια για παράδειγμα). Περισσότερες πληροφορίες εδώ : http://projects.spring.io/spring-framework/
elis88 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Υπάρχει και το Spring Framework (Spring MVC) για web development και γράψιμο κώδικα στον server (για μεγαλύτερη ασφάλεια για παράδειγμα). Περισσότερες πληροφορίες εδώ : http://projects.spring.io/spring-framework/ Δηλαδή το facebook, που είναι γραμμένο σε php, είναι λιγότερο ασφαλής; :-P
skiabox Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δεν έχω χρόνο (ευτυχώς για εμένα) να ασχοληθώ με διαμάχες γύρω από γλώσσες προγραμματισμού. Επίσης γενικότερα έχω ως στρατηγική επιλογή λόγω γνώσης ότι είναι άδικος κόπος και χαμένος χρόνος να μην προσπαθώ ποτέ να πείσω κάποιον Έλληνα για κάτι. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Ευτυχώς λείπω και απ τη χώρα οπότε δεν μπορεί και να επηρεάσει τη ζωή μου αυτό που πιστεύεις. Καλή σου μέρα και φυσικά είναι το τελευταίο μου μήνυμα στο thread αυτό.
elis88 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δεν έχω χρόνο (ευτυχώς για εμένα) να ασχοληθώ με διαμάχες γύρω από γλώσσες προγραμματισμού. Επίσης γενικότερα έχω ως στρατηγική επιλογή λόγω γνώσης ότι είναι άδικος κόπος και χαμένος χρόνος να μην προσπαθώ ποτέ να πείσω κάποιον Έλληνα για κάτι. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Ευτυχώς λείπω και απ τη χώρα οπότε δεν μπορεί και να επηρεάσει τη ζωή μου αυτό που πιστεύεις. Καλή σου μέρα και φυσικά είναι το τελευταίο μου μήνυμα στο thread αυτό. Στο καλό μην αγχώνεσαι δεν είμαι Έλληνας.. απλά μην παραπληροφορείς τον κόσμο. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις.. αλλα ένας χρήστης τόσο αρχάριος που δεν ξέρει καν από frameworks, του λες να κοιτάξει spring. Οκ... μας εντυπωσίασες... αλλά καταλαβαίνεις ότι το μόνο που μπορείς να καταφαίρεις είναι να τον μπερδέψεις έτσι; Πες μου τώρα εσυ, στον χρήστη που άνοιξε το thread, τι πιθανότητες δείνεις να ξέρει java. (Καλά μην μου πεις, γιατί δεν θα απαντήσεις)
petrosvel Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2015 Πες μου τώρα εσυ, στον χρήστη που άνοιξε το thread, τι πιθανότητες δείνεις να ξέρει java. (Καλά μην μου πεις, γιατί δεν θα απαντήσεις) Oxi kai java gnwrizw.... kai web development asxoloume arketa...apla den exei tuxei na asxolithw me frameworks
sinikos Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Μάγκες καλημέρα (πλέον). Λοιπον για να μην ανοιγω άλλο νήμα. Μιας και λέτε για frameworks θα ήθελα να ρωτήσω για το ruby on rails. Βλέπω οτί πολύ μεγάλες σελίδες έχουν στηθεί σε αυτό πιστεύω οτί αξίζει να επενδύσει κάποιος στην εκμαθησή του. Εγώ έχω ασχοληθεί μόνο με cms και παλιότερα με απλό κώδικα html (πολύ απλό όμως, όχι συνδέσεις με βάσεις κλπ). εμένα το προβλημά μου είναι πως θα το στήσω. Γίνεται να στηθεί online και να το δουλεύω από εκεί? όπως π.χ. joomla ή wordpress? Γιατί τοπικά και μετά να το ανεβάσω κιόλας δεν νομίζω να τα καταφέρω (ποτέ δεν μπόρεσα ούτε για wordpress να φανταστείτε).
ALLisCHAOS Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Μάγκες καλημέρα (πλέον). Λοιπον για να μην ανοιγω άλλο νήμα. Μιας και λέτε για frameworks θα ήθελα να ρωτήσω για το ruby on rails. Βλέπω οτί πολύ μεγάλες σελίδες έχουν στηθεί σε αυτό πιστεύω οτί αξίζει να επενδύσει κάποιος στην εκμαθησή του. Εγώ έχω ασχοληθεί μόνο με cms και παλιότερα με απλό κώδικα html (πολύ απλό όμως, όχι συνδέσεις με βάσεις κλπ). εμένα το προβλημά μου είναι πως θα το στήσω. Γίνεται να στηθεί online και να το δουλεύω από εκεί? όπως π.χ. joomla ή wordpress? Γιατί τοπικά και μετά να το ανεβάσω κιόλας δεν νομίζω να τα καταφέρω (ποτέ δεν μπόρεσα ούτε για wordpress να φανταστείτε). sinikos επειδή είδα και το προηγούμενό σου post, νομίζω πως έχεις πάρει φόρα και απο τη παιδική πισίνα έχεις βουτήξει στον ωκεανό. Μάντεψε τι θα πάθεις μάλλον. Σιγά, σιγά, πιάσε τα πράγματα απο την αρχή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα