Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

σε pc μετά απο κάψιμο m/b και αλλαγή, στην αρχή δούελεψε 3-4 μέρες και απο τότε περνάει 3 φάσεις λειτουργίας:

1: Δουλεύει κομπλέ, μπαίνει windows και ολοκληρώνει και burn test αμα λάχει.

2: Ανοίγοντάς το δίνει εικόνα (POST) αλλα κολλάει(freeze) μεσα σε 10 δευτερόλεπτα ανεξαρτήτως τι κάνεις, πχ μπορεί να κολλήσει ενω είσαι μεσα στο bios setup

3: Ανοίγοντας το παίζει μονο το power led  (ενω κανονικά παίζει και το hdd), δεν δείχνει τίποτα, no beeps. Νεκρό γενικά.

Οι φάσεις μπορεί να εναλάσσονται μες τη μέρα, αλλα να λειτουργεί κομπλέ συνήθως κρατάει 2 με 5 ώρες.

Έχω δοκιμάσει να  αφήσω μόνο CPU+RAM, και διαστάυρωση RAM χωρίς αποτελέσματα. Το τροφοδοτικό το μέτρησα σε service και έδειχνε σωστές τάσεις (βέβαια μπορεί να ήταν στην φάση 1...).

SPECS:

Intel Core DUo e7400 2.66Ghz

2x2GB MUSHKIN 667Mhz DDR2 RAM

M/B ASrock GS41-GS

1xHDD, 1xSSD, 1xDVD-RW

PSU κλάφτα 400W

Περιμένω τις σκέψεις σας,

ευχαριστώ

Δημοσ.

Αν έχεις cpu να δοκιμάσεις... Κανα Pentium 4 στην τελική... Σαν να "πήρε" λίγο απο το κάψιμο της μητρικής. Οταν είναι στην φάση 1 τρέξε κανα prime95 small ftt και δες αν κολάει. ;)

Δημοσ.

CPU? Πίστευα πως είναι ακατόρθωτο να κάψεις cpu! Με βάση αυτή την εξήγηση, πως θα εξηγούσες τα καπρίτσια του - οποτε θέλω ανοίγω?

Δημοσ.

Δεν κάηκε ολοκληρωτικά. Και εγώ για δύσκολο το βλέπω, αλλά δεν βρίσκω άλλη εξήγηση αφού το μόνο κοινό ήταν ο cpu. Απλά όταν είναι στην φάση 1 τρέξε κανά ORTHOS ή κανα Prime95 να τσεκάρεις!

Δημοσ.

Προς cpu κλείνω και εγώ...η εξήγηση δεν χρειάζεται πιστεύω...η καρδιά του ασθενούς σταμάτησε αλλα γιατι πέθανε ??

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ο υπολογιστής λύθηκε, καθαρίστηκε και έβαλα και άλλο τροφοδοτικο (όχι καινούργιο). Ο υπολογιστής δούλεψε καμια βδομάδα και μετα παλι τα ίδια ΟΜΩΣ ανακάλυψα οτι αν κλείσω το ρεύμα τέλειως και το ξαναανοιξω ο υπολογιστής δουλεύει κανα μισαωρο, μετα παλι freeze. Επίσης ο υπολογιστής δεν χρειάζεται να έχει φορτο για να κολλήσει, κολλάει ακόμα και στο bios. Prime95 το σκιζει οταν δουλευει.Τι λέτε;

Δημοσ.

ειπες οτι το παλιο pc (μητρικη) κάηκε.

1. Πως έγινε ? δηλ χάλασε η παλιά μητρική μόνη της πχ.. 'Η κάηκε το τροφοδοτικό σου? ή βραχυκύκλωσες κάτι και το έκαψες?

2. Πια απο τα υπολοιπα  εξαρτήματα  ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΣ  υπήρχαν ΚΑΙ  στο προηγούμενο pc?

Δημοσ.

Είμαι κι εγώ απο αυτούς που υποπτεύονται τη cpu για αυτού του είδους τα τσαλίμια.

Αφού μπαίνεις σε τόσο κόπο και τα ψάχνεις όλα ένα ένα, δοκίμασε τις Ram μία μια για να απομονώσεις και αυτόν τον παράγοντα αν και μου κάνει λίγο δύσκολο.

Δημοσ.

Το προηγούμενο pc σε μια φαση δεν postare, έδινε beeps που έδιναν ειτε ram ειτε γραφικά(onboard). Μετα απο τσεκαρισμα δεν εφταιγαν οι ram, οποτε αλλάχτηκε m/b.

Στο καινούργιο build ΟΛΑ εμειναν ίδια. Κάρτα γραφικών onboard παλι. Αρχισε να βγάζει το πρόβλημα που περιέγραψαν και εχω δοκιμάσει τα εξης:

CPU: λύσιμο και prime95 ...PASS

RAM:δοκιμάστηκαν αλλες, το ίδιο

Τροφοδοτικό: δοκιμάστηκε άλλο εξίσου φτηνιαρικο, το ίδιο.

Dry run- onlu cpu-ram το ίδιο κολλάει στο bios αν θέλει

Ξέχασα να αναφέρω πως σε δοκιμή on desk χωρίς κουτί το μηχάνημα δούλευε κανα δυο βδομάδες... Αφού ηταν οκ το εδεσα παλι στο κουτί και μετα απο καμια βδομάδα παλι τα ίδια.

Σκεφτομαι 3 πραγματα:

- σταθεροποίητη τάσης

- ΚΑΛΟ τροφοδοτικό(δεν αξίζει είναι παλιό)

- κάρτα γραφικών ίσως θελει reball.

Τι λέτε;

Δημοσ.

Το προηγούμενο pc σε μια φαση δεν postare, έδινε beeps που έδιναν ειτε ram ειτε γραφικά(onboard). Μετα απο τσεκαρισμα δεν εφταιγαν οι ram, οποτε αλλάχτηκε m/b.

Στο καινούργιο build ΟΛΑ εμειναν ίδια. Κάρτα γραφικών onboard παλι. Αρχισε να βγάζει το πρόβλημα που περιέγραψαν και εχω δοκιμάσει τα εξης:

CPU: λύσιμο και prime95 ...PASS

RAM:δοκιμάστηκαν αλλες, το ίδιο

Τροφοδοτικό: δοκιμάστηκε άλλο εξίσου φτηνιαρικο, το ίδιο.

Dry run- onlu cpu-ram το ίδιο κολλάει στο bios αν θέλει

Ξέχασα να αναφέρω πως σε δοκιμή on desk χωρίς κουτί το μηχάνημα δούλευε κανα δυο βδομάδες... Αφού ηταν οκ το εδεσα παλι στο κουτί και μετα απο καμια βδομάδα παλι τα ίδια.

Σκεφτομαι 3 πραγματα:

- σταθεροποίητη τάσης

- ΚΑΛΟ τροφοδοτικό(δεν αξίζει είναι παλιό)

- κάρτα γραφικών ίσως θελει reball.

Τι λέτε;

Eφ'όσον στο κάνει και σε άλλο board με onboard vga, λίγο απίθανο να φταίει το παλιό σου board.

Γενικά περισσότερο σαν πρόβλημα με τα ρεύματα φαίνεται. Για μένα κοίτα πρώτα το τροφοδοτικό. Βρες ένα ποιοτικό δανεικό από κανένα φίλο σου και δοκίμασε με αυτό. Αυτά τα κινέζικα OEM τροφοδοτικά δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι.

Κατά δεύτερον διπλοτσέκαρε ότι δεν έχεις βάλει καναν αποστάτη σε λάθος σημείο και βραχυκυκλώνει πουθενά το board.

Και μετά θα κοίταγα τις ram, (αν και νομίζω ότι θα είναι οκ). Αλλά καλύτερα να τις τεστάρεις πάνω σε μηχάνημα που να ξέρετε ότι δουλεύει σωστά, και όχι στο δικό σου για να είστε σίγουροι για τα αποτελέσματα του ram test.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...