Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέρασα σήμερα μπροστά από μια εκκλησία και είχε ένα αυτοκίνητο με σηκωμένο το καπώ και ένας παπάς το διάβαζε. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι είχε χαλάσει και ο παπάς έκανε προσευχή να φτιάξει. Επνιξα κατι γελια οσο φωτογράφιζα το γεγονός.

Επρεπε να φτάσω σπίτι για να σκεφτώ ότι μάλλον ήταν καινούργιο και ο ιδιοκτήτης το πήγε για ευλογία (μέχρι σήμερα δεν έχω ξανακούσει κάτι ανάλογο και μου πήρε αρκετό χρόνο να το φανταστώ).

Στο χωριό είχαμε μια γειτόνισσα που την έλεγαν Αγγέλω. Κάθε φορά που άκουγα το εντελαμαγκέν ντε Βοτανίκ, νόμιζα ότι έλεγε "και η Αγγέλω πατημέντω" δηλαδή κάτι πάτησε η γυναίκα.

Το ίδια είχα και με τα κάλαντα, νόμιζα πως "οι ουρανοί αγάλλονται" εννοεί την θεία μου την Ουρανία που "γάλλεται", το οποίο σήμαινε ή ότι μάθαινε Γαλλικά, ή ότι ασχολιόταν με μια γαλοπούλα.

Το ετερον ήμισυ πάλι νόμιζε πως υπήρχαν τα Αρχιμηνάκια, που ήταν κάτι σαν καλλικαντζαράκια και μαζί με αυτά ερχόταν και η "αρχή χρονιά".

• Like 4
Δημοσ.

Αυτό με την αγγελω ομολογώ πως το είχα σκεφτεί και εγώ :P .

Δεν μπορούσα να καταλάβω με ποιο πόδι πρέπει να "παίζω" το συμπλεκτη μέχρι που έπαθε λοξιγκα το αμάξι και μου εξήγησαν τι και πως.

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο με το αμάξι όντως τραγικό , και στην Μηχανιώνα το κάνουν .

ναι ενω ολα τα αλλα που εχουν σχεση με την εκκλησια , αγιασμους κτλ ειναι λογικα....  :-(

• Like 16
Δημοσ.

ναι ενω ολα τα αλλα που εχουν σχεση με την εκκλησια , αγιασμους κτλ ειναι λογικα....  :-(

:-D  :devil:

tumblr_m8gkwsU4DQ1rziwwco1_500.gif

• Like 6
Δημοσ.

Προφανή πράγματα που σας πήρε ώρα να καταλάβετε

Ότι ζούμε στον τελευταίο σοσιαλιστικό "παράδεισο" του ανατολικού μπλοκ.

• Like 4
Δημοσ.

Στο χωριό είχαμε μια γειτόνισσα που την έλεγαν Αγγέλω. Κάθε φορά που άκουγα το εντελαμαγκέν ντε Βοτανίκ, νόμιζα ότι έλεγε "και η Αγγέλω πατημέντω" δηλαδή κάτι πάτησε η γυναίκα.

Δεν είσαι ο μόνος...

Δημοσ.

Μερικοι πουλανε μεχρι και τον κωλο τους για τα λεφτα και εσεις τωρα κολλησατε με τον Παπα , ο ανθρωπος προφανως και δεν ξερει τι του γινεται ουτε ο ιδιοκτητης , δυστυχως βρισκονται σε μια αλλη τροχια !

Δημοσ.

Το σαν ναυαγοι σαν Ροβινσώνες του Νίνο νόμιζα οτι είναι τίποτα τσιγγάνικα του τύπου "Σαναβαγι σαροβισονες"

:P Μικρότερος τότε

• Like 7
Δημοσ.

πολλές λέξεις και φράσεις που τις ήξερα/έλεγα λάθος και με κοίταζαν σαν μαλάκες ή δεν καταλάβαιναν τι έλεγα 
έφτασα 20+ για να καταλάβω το λάθος μου και με βοήθησε το google και το addon που διορθώνει την ορθογραφία 
και κατάλαβα πως τελικά η μόρφωση δεν παίζει ρόλο , μπορεί να είμαι μορφωμένος αλλα η παραπληροφόρηση απο σειρές όπως "το καφέ της χαράς" με έκαναν να μιλάω λάθος Ελληνικά. 
Πολλές λέξεις που έλεγε τότε ο Φατσέας τις χρησιμοποιούσα πριν τις ακούσω στην σειρά και έλεγα "να τελικά δεν ειμαι ο μόνος που την ξέρει , οπότε θεωρούσα οτι ειναι τοπική διάλεκτος άρα κ σωστή" 

• Like 3
Δημοσ.

Για χρόνια νόμιζα πως στην Ελλάδα σφάζουνε μόνο μοσχάρια γιατί το κρέας το λένε "μοσχαρίσιο". Πίστευα ότι τις αγελάδες τις έχουν μόνο για το γάλα.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανή πράγματα που σας πήρε ώρα να καταλάβετε

Ότι ζούμε στον τελευταίο σοσιαλιστικό "παράδεισο" του ανατολικού μπλοκ.

Όπα ρε μεγάλε,κόψε κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Για χρόνια νόμιζα πως στην Ελλάδα σφάζουνε μόνο μοσχάρια γιατί το κρέας το λένε "μοσχαρίσιο". Πίστευα ότι τις αγελάδες τις έχουν μόνο για το γάλα.

Βασικά αυτό ισχύει . 

Τα σφάγια ( οχι σφαγεία ) των ενηλίκων βοοειδών πωλούνται ως "βοδινό" κρέας .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...