idomeneas7 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Πέρασα σήμερα μπροστά από μια εκκλησία και είχε ένα αυτοκίνητο με σηκωμένο το καπώ και ένας παπάς το διάβαζε. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι είχε χαλάσει και ο παπάς έκανε προσευχή να φτιάξει. Επνιξα κατι γελια οσο φωτογράφιζα το γεγονός. Επρεπε να φτάσω σπίτι για να σκεφτώ ότι μάλλον ήταν καινούργιο και ο ιδιοκτήτης το πήγε για ευλογία (μέχρι σήμερα δεν έχω ξανακούσει κάτι ανάλογο και μου πήρε αρκετό χρόνο να το φανταστώ). Στο χωριό είχαμε μια γειτόνισσα που την έλεγαν Αγγέλω. Κάθε φορά που άκουγα το εντελαμαγκέν ντε Βοτανίκ, νόμιζα ότι έλεγε "και η Αγγέλω πατημέντω" δηλαδή κάτι πάτησε η γυναίκα. Το ίδια είχα και με τα κάλαντα, νόμιζα πως "οι ουρανοί αγάλλονται" εννοεί την θεία μου την Ουρανία που "γάλλεται", το οποίο σήμαινε ή ότι μάθαινε Γαλλικά, ή ότι ασχολιόταν με μια γαλοπούλα. Το ετερον ήμισυ πάλι νόμιζε πως υπήρχαν τα Αρχιμηνάκια, που ήταν κάτι σαν καλλικαντζαράκια και μαζί με αυτά ερχόταν και η "αρχή χρονιά". 4
giorgosbretos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Αυτό με την αγγελω ομολογώ πως το είχα σκεφτεί και εγώ . Δεν μπορούσα να καταλάβω με ποιο πόδι πρέπει να "παίζω" το συμπλεκτη μέχρι που έπαθε λοξιγκα το αμάξι και μου εξήγησαν τι και πως.
Adon1s Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Αυτο με το αμάξι όντως τραγικό , και στην Μηχανιώνα το κάνουν .
Moderators Spect~ Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Αυτο με το αμάξι όντως τραγικό , και στην Μηχανιώνα το κάνουν . ναι ενω ολα τα αλλα που εχουν σχεση με την εκκλησια , αγιασμους κτλ ειναι λογικα.... 16
Unabomber Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 ναι ενω ολα τα αλλα που εχουν σχεση με την εκκλησια , αγιασμους κτλ ειναι λογικα.... 6
RedPanda Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Προφανή πράγματα που σας πήρε ώρα να καταλάβετε Ότι ζούμε στον τελευταίο σοσιαλιστικό "παράδεισο" του ανατολικού μπλοκ. 4
De@th L0rd Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Στο χωριό είχαμε μια γειτόνισσα που την έλεγαν Αγγέλω. Κάθε φορά που άκουγα το εντελαμαγκέν ντε Βοτανίκ, νόμιζα ότι έλεγε "και η Αγγέλω πατημέντω" δηλαδή κάτι πάτησε η γυναίκα. Δεν είσαι ο μόνος...
Puladogaver Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Μερικοι πουλανε μεχρι και τον κωλο τους για τα λεφτα και εσεις τωρα κολλησατε με τον Παπα , ο ανθρωπος προφανως και δεν ξερει τι του γινεται ουτε ο ιδιοκτητης , δυστυχως βρισκονται σε μια αλλη τροχια !
Swimmer21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Το σαν ναυαγοι σαν Ροβινσώνες του Νίνο νόμιζα οτι είναι τίποτα τσιγγάνικα του τύπου "Σαναβαγι σαροβισονες" Μικρότερος τότε 7
nicoc89 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 πολλές λέξεις και φράσεις που τις ήξερα/έλεγα λάθος και με κοίταζαν σαν μαλάκες ή δεν καταλάβαιναν τι έλεγα έφτασα 20+ για να καταλάβω το λάθος μου και με βοήθησε το google και το addon που διορθώνει την ορθογραφία και κατάλαβα πως τελικά η μόρφωση δεν παίζει ρόλο , μπορεί να είμαι μορφωμένος αλλα η παραπληροφόρηση απο σειρές όπως "το καφέ της χαράς" με έκαναν να μιλάω λάθος Ελληνικά. Πολλές λέξεις που έλεγε τότε ο Φατσέας τις χρησιμοποιούσα πριν τις ακούσω στην σειρά και έλεγα "να τελικά δεν ειμαι ο μόνος που την ξέρει , οπότε θεωρούσα οτι ειναι τοπική διάλεκτος άρα κ σωστή" 3
Swimmer21 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Για πολλά χρόνια έλεγα "επειδής" ενω είναι "επειδή" Αν και πολλοί το λένε έτσι. 1
idomeneas7 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Για χρόνια νόμιζα πως στην Ελλάδα σφάζουνε μόνο μοσχάρια γιατί το κρέας το λένε "μοσχαρίσιο". Πίστευα ότι τις αγελάδες τις έχουν μόνο για το γάλα. 1
LongTom Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Προφανή πράγματα που σας πήρε ώρα να καταλάβετε Ότι ζούμε στον τελευταίο σοσιαλιστικό "παράδεισο" του ανατολικού μπλοκ. Όπα ρε μεγάλε,κόψε κάτι. 1
Adon1s Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Για χρόνια νόμιζα πως στην Ελλάδα σφάζουνε μόνο μοσχάρια γιατί το κρέας το λένε "μοσχαρίσιο". Πίστευα ότι τις αγελάδες τις έχουν μόνο για το γάλα. Βασικά αυτό ισχύει . Τα σφάγια ( οχι σφαγεία ) των ενηλίκων βοοειδών πωλούνται ως "βοδινό" κρέας . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα