Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ενδεχόμενο οι χρήστες να πιστέψουν ότι το iOS δεν είναι ένα ασφαλές λειτουργικό σύστημα φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την κίνηση της Apple να αφαιρεί από το App Store εφαρμογές anti-virus και anti-malware.Η Intego η οποία είναι γνωστή για την ασφάλεια που παρέχει σε υπολογιστές Mac, ανέφερε πως η εφαρμογή της με την ονομασία VirusBarrier, αφαιρέθηκε από το App Store με τη δικαιολογία πως είχε ελλιπή περιγραφή, ενώ σε προσπάθειά της να την ξανανεβάσει με πιο λεπτομερή περιγραφή, μπλοκαρίστηκε.

Η ίδια εταιρεία αναφέρει πως κάτι παρόμοιο έχει συμβεί και σε άλλες εταιρείες που παρέχουν λογισμικό προστασίας από ιούς. Κατά πάσα πιθανότητα, η Apple προχωρά σε τέτοιες κινήσεις επειδή δε θέλει να δώσει την εντύπωση πως το iOS 8 έχει θέματα ασφαλείας, όμως το VirusBarrier ελέγχει μόνο emails και αρχεία στο cloud και όχι την ίδια την iOS συσκευή.

Ωστόσο, όσοι χρήστες έχουν προλάβει να κατεβάσουν την εφαρμογή, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις, ενώ αν την απεγκαταστήσουν ή πραγματοποιήσουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα τη χάσουν για πάντα.

Αξίζει να σημειώσουμε, πως όσον αφορά την ασφάλεια, δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις παρουσίας κακόβουλου λογισμικού σε κινητά της Apple που δεν έχουν γίνει jailbreak αλλά το περασμένο μήνα ακούστηκαν περιπτώσεις malware WireLurker, Masque Attack και Xagent τα οποία μπορούν να εκθέσουν ένα iPhone αν ο χρήστης του εγκαταστήσει μια εφαρμογή εκτός του App Store.

Link.png Site: PhoneArena

Δημοσ.

Και αν γίνουν στο τέλος τίποτα αναφορές με κακόβουλα λογισμικά θέλω να πουνε στους devs πως μπορούν να ανεβασουν ξανά τέτοιες εφαρμογές προστασίας και οι devs να μην ανεβάσουν, να τους παρακαλάει. :P

• Like 8
Δημοσ.

Άλλος ένας dev άνεργος! Ελπίζω τώρα να φτιάξει κανένα angry bird rip off για να επιβιώσει.

Αυτά φέρνει η κρίση αλλά και η κρίση (πρωτοβουλία) της κάθε εταιρίας να κόβει προϊόντα και υπηρεσίες θεωρώντας τα, σαμποτάζ των προσδοκιών της ασφάλειας του OS τους.

• Like 1
Δημοσ.

Για αυτό δεν ξαναπλησιάζω το σίχαμα που λέγεται apple. Βλέπε στο ότι το applestore δεν έχει εφαρμογές wifi scan-analyser γιατί θα χακάρουμε το σύμπαν...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν συμφωνώ με την κίνηση της Apple.

Θεωρώ πάντως άχρηστες τις εφαρμογές anti-virus. 

Καταναλώνουν πόρους χωρίς να προσφέρουν τίποτα, όταν δεν υπάρχουν ιοί.

Θα προτιμούσα με ενημερώσεις να λύνουν τα θέματα ασφαλείας οι εταιρείες λειτουργικών και να μην υπάρχουν antivirus. Είναι σαν να μην υπάρχει (/εμπιστευόμαστε) την αστυνομία και να έχουμε σεκιουριτάδες για την δουλειά της αστυνομίας.

Νομίζω, διορθώστε με αν κάνω λαθος, πως η μόδα με τα antivirus ξεκίνησε με τα win XP επειδή η Microsoft δεν έκανε σωστά την δουλεία της. 

• Like 4
Δημοσ.

Η μόδα ξεκίνησε πιο πριν. Και φυσικά φταίει και η συγκεκριμένη εταιρεία διότι ποτέ δεν έκλεινε εγκαίρως τις τρύπες που της είχαν υποδεχθεί πολύ καιρό.

Δημοσ.

Πως γύρισε το θέμα και το φταίξιμο στην Microsoft.

------------------------------------

Apple απορρίπτει developer -> Antivirus άχρηστα -> Ξεκίνησαν επί Microsoft -> Microsoft φταίει

-------------------------------------

Apple απορρίπτει developer -> Microsoft φταίει

H Ms φταιει και για το skynet.

H Ms φταίει και για την πανουκλα στους 12 πιθηκους.

Η Μs φταίει και για την παρολιγο χρεοκοπία της apple στα 90's.

Η Ms φταίει και για το Linux.

Kαι τελος η Ms φταίει για τα εγκλήματα των Τζιχαντ. B)

• Like 18
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν συμφωνώ με την κίνηση της Apple.

Θεωρώ πάντως άχρηστες τις εφαρμογές anti-virus. 

Καταναλώνουν πόρους χωρίς να προσφέρουν τίποτα, όταν δεν υπάρχουν ιοί.

Θα προτιμούσα με ενημερώσεις να λύνουν τα θέματα ασφαλείας οι εταιρείες λειτουργικών και να μην υπάρχουν antivirus. Είναι σαν να μην υπάρχει (/εμπιστευόμαστε) την αστυνομία και να έχουμε σεκιουριτάδες για την δουλειά της αστυνομίας.

Νομίζω, διορθώστε με αν κάνω λαθος, πως η μόδα με τα antivirus ξεκίνησε με τα win XP επειδή η Microsoft δεν έκανε σωστά την δουλεία της. 

ο μόνος τρόπος να γίνει πραγματικά ασφαλές το σύστημα (στον απλό κόσμο) είναι να κόψεις δυνατότητες και λειτουργίες στο σύστημα ουσιαστικά να μπορεί να κάνει δυο τρία απλά πράγματα μόνο ο χρήστης...... οτι κάνει η apple δλδ.......

καθώς το μεγαλύτερο κενό ασφάλειας είναι ο άσχετος χρήστης.......

• Like 5
Δημοσ.

H Ms φταιει και για το skynet.

H Ms φταίει και για την πανουκλα στους 12 πιθηκους.

Η Μs φταίει και για την παρολιγο χρεοκοπία της apple στα 90's.

Η Ms φταίει και για το Linux.

Kαι τελος η Ms φταίει για τα εγκλήματα των Τζιχαντ. B)

Σίγουρα φταίει που έκανε τους Η/Υ γνωστούς στο κοινό και χρηστικούς. Στο μεγαλύτερο μέρος είναι δικό της φταίξιμο που σήμερα έχουμε Υπολογιστή, ακόμα και αυτός δεν έχει Win.  B)

Εντάξει μην βαράτε...

Απλά είπα πως τα win βοήθησαν στην διάδοση των αντι-ιοικών επειδή η Mic δεν αντιμετώπισε το θέμα με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα ως όφειλε προς τους χρήστες των win. 

Ξέρω πως δεν δημιουργήθηκε ο πρώτος ιός ή το πρώτο αντι-ιοικό πρόγραμμα επί των ημερών XP αλλά είχα την μάλλον λαθεμένη εντύπωση πως επί των XP τα αντι-ιοικά έγιναν μόδα  /κατεστημένο. Είναι απίστευτο πως ακόμα είναι η Νο 1 εφαρμογή που εγκαθιστάς σε win. 

Δημοσ.

Δεν την θεωρώ κατακριτέα κίνηση αυτή της Apple.

Είναι λογικό εφαρμογές που παραπληροφορούν σε ότι αφορά την πραγματική τους χρήση να μην είναι αποδεκτές. Βέβαια, αν και σε όλες τις κατηγορίες υπάρχουν τέτοιες εφαρμογές, εδώ δημιουργεί θέμα (ψυχολογικό) κλονισμού ασφάλειας. Ούτε εμένα δεν θα μου άρεσε, γι αυτό και δεν έχω εγκαταστήσει ούτε μια antivirus εφαρμογή

Δημοσ.

Σίγουρα φταίει που έκανε τους Η/Υ γνωστούς στο κοινό και χρηστικούς. Στο μεγαλύτερο μέρος είναι δικό της φταίξιμο που σήμερα έχουμε Υπολογιστή, ακόμα και αυτός δεν έχει Win.  B)

εγω τους ηξερα τους υπολογιστες απο αμστραντ και αμιγκα , και ειχα ακουσει για εκεινα τα αχαρα χ86 . 

οταν η ms εγραφε σε dos η αμιγκα ειχε multimedia (σου διαβαζει κειμενο στα αγγλικα ) .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...