Προς το περιεχόμενο

Κατεύθυνση αέρα σε ανεμιστήρα/ψύχτρα επεξεργαστή

nautilus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ τους ειδικούς του φόρουμ.

Έχω το cooltek coolcube maxi και έχω βάλει μια ψύχτρα όπου ο ανεμιστήρας τοποθετείται οριζόντια (top-down). Όπως είναι τη φωτογραφία που επισυνάπτω παρακάτω.

Το πρόβλημα είναι ότι η ψύχτρα μου είναι πιο μεγάλη και έρχεται σχεδόν πρόσωπο (κολλητά) με το τροφοδοτικό. Το τροφοδοτικό έχει και αυτό έναν ανεμιστήρα στην κάτω μεριά. Ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού ρουφάει αέρα από το κουτί προς το τροφοδοτικό και στη συνέχεια έξω από το κουτί. Αντίθετα, ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή σπρώχνει αέρα προς τον επεξεργαστή. Δηλαδή έχω δύο ανεμιστήρες, ο ένας απέναντι από τον άλλο, οι οποίοι τραβάνε τον αέρα προς αντίθετες κατευθύνσεις (ο ένας παίρνει τον αέρα του άλλου).

Αυτό φαντάζομαι δεν είναι και ότι καλύτερο. Σκέφτομαι να γυρίσω τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή να διώχνει τον ζεστό αέρα από την ψύχτρα προς το τροφοδοτικό. Θα υπάρχει κάποιο θέμα ή είναι το ίδιο όσο αφορά την ψύξη του επεξεργαστή;

600046300-2_gr.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην ουσία με αυτό που λές καταργείς τον ανεμιστήρα τελείως.Δεν διώχνεις κανένα ζεστό αέρα απλά τον στέλνεις πιο γρήγορα στο τροφοδοτικό.Και προφανώς θα δουλεύει και ο επεξεργαστής με πιο μεγάλες θερμοκρασίες.Δεν ξέρω αν θα δημιουργήσει πρόβλημα η απλά θα δουλεύει πιο ζεστά αλλα δεν θα το συνιστούσα.

Μπορείς να το δοκιμάσεις! Θα λειτουργεί πιθανόν ο επεξεργαστής λίγο πιο ζεστά, αλλά κατα την δοκιμή δεν έχεις να χάσεις κάτι! ;)

Μπορεί επειδή το airflow είναι καλύτερο να δουλεύει πιο δροσερά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...