jimex Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Σήμερα παρέλαβα την UE48H5030 και το clouding/glow υπάρχει σε τεράσιο βαθμό. Πέρα από την τελείως μαύρη εικόνα που γίνεται γκρι ακόμα και αν βάλω ταινία να δω και έχει πάνω κάτω μαύρες μπάρες είναι ανυπόφορο. Επίσης και τηλεόραση όταν βλέπω, ειδικά όταν δεν έχει πολλά χρώματα σε εκείνες τις περιοχές να αποσπάται το μάτι, πάλι το πρόβλημα είναι εμφανέστατο. Πήρα τηλέφωνο την samsung και αφού έπεισα τελικά τον υπάλληλο ότι το clouding είναι πολύ εντονότερο από ότι συνηθίζεται σε ένα μέτριο panel είπε πως Δευτέρα-Τρίτη θα στείλει τεχνικό. Υπάρχει περίπτωση να μου την αλλάξουν ή και ο τεχνικός θα προσπαθήσει να με πείσει πως και αυτό το panel έχει clouding σε φυσιολογικά επίπεδα;
jimex Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Από το you.gr . Να τους πάρω τηλέφωνο για DOA; Να μην ασχοληθώ με τη samsung; Επίσης γενικά το μαύρο του μου φαίνεται χειρότερο και από IPS panel. Το IPS monitor του PC που έχω από δίπλα έχει καλύτερα μαύρα...
spartan29gr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Από το you.gr . Να τους πάρω τηλέφωνο για DOA; Να μην ασχοληθώ με τη samsung; Επίσης γενικά το μαύρο του μου φαίνεται χειρότερο και από IPS panel. Το IPS monitor του PC που έχω από δίπλα έχει καλύτερα μαύρα... Μην ασχοληθεις καθολου με την samsung,κατευθειαν στο καταστημα για doa.Πες τους το προβλημα σου!!! δειξε και της φωτογραφιες που εχεις βγαλει,και παρε μια αλλη του κουτιου.
graphist83 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Όλα τα μεγάλα κατάστηματα εκτός από doa έχουν και πολιτική αλλαγής του προϊόντος σε περίπτωση που δεν μας ικανοποιεί. Για το you δεν ξέρω. Για αυτό σας λέω συνεχώς τηλεοράσεις και λοιπές ακριβότερες συσκευές που έχουν ευαισθησίες μόνο από μεγάλα πολύ καταστήματα. Μιλά με το you με πιθανότητα όμως να έρθει τεχνικός από Samsung. Το clouding φαίνεται όπως στην φώτο? Η ή έκθεση της μηχανής το παραεκανε. Το ότι το αμβλυνε ισχύει ότι και να πεις. Αλλά πόσο παραπάνω??
jimex Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Το βράδυ ναι φαίνεται όπως στις φώτο. Και συγκρίνοντας το μαύρο της εικόνας της υπόλοιπης οθόνης που φαίνεται στις φώτο με την πραγματικότητα, άντε να μιλάμε για ένα ποσοστό < 5% χειρότερα από την πραγματικότητα. Επίσης ειδικά κάτω δεξιά είναι έντονο ακόμα και σε πολύχρωμο περιεχόμενο και σε δωμάτιο με φως ημέρας. Τώρα σε ηλιόλουστο δωμάτιο 2 το μεσημέρι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, αλλά πάλι διακρίνεται ειδικά σε σκούρα χρώματα. Το μεγαλύτερο κατάστημα πάντως στο σκρουτζ που έχει την 5030 είναι το you. Θα μιλήσω από Δευτέρα μαζί τους. Αν μου πουν στείλε την για DOA να την στείλω ή μπορεί να την στείλω και να μου πουν την ελέγξαμε και δεν είδαμε τίποτα; Αλλιώς λογικά θα με πάρει και τεχνικός της samsung για να έρθει. Οπότε άμα δε βγει άκρη με το you, που στην τελική διατηρώ και το δικαίωμα υπαναχώρησης εντός 14 ημερών, θα δω τι θα πει ο τεχνικός.
jimex Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Μετά από λίγο ψάξιμο για το panel που φοράει και αν κρίνω από αυτά που γράφτηκαν εδώ το panel που φοράει η τηλεόραση που παρέλαβα είναι AD-PLS, και αντίστοιχο ενός IPS panel. Γι' αυτό πέρα από το άθλιο clouding και τα μαύρα του είναι απαρέδακτα και χειρότερα από IPS monitor που έχω ακριβώς δίπλα. Έλαβα από το you αριθμό επιστροφής για αντικατάσταση και μένει μόνο να στείλω πίσω την τηλεόραση. Να φανταστώ όμως ότι πάλι αν είναι από την ίδια παραλαβή που έχει κάνει το you υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μιλάμε για το ίδιο panel; Edit: Πριν λίγο ήρθε και τεχνικός και βεβαίωσε τη βλάβη. Αλλά γιατί δε δίνουν τη δυνατότητα στα service της αντικατάστασης των προϊόντων με καινούργια που θα τους στείλει η εταιρεία και ουσιαστικά μόνο στέλνουν τα στοιχεία της βλάβης στη samsung; Πλέον η τηλεόραση έχει φύγει για DOA στο yου, ή αλλιώς αν ήθελα επισκευή από το service της samsung στη Θεσσαλονίκη σε καινούργιο προϊόν... not! Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2015 από jimex
jimex Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Λοιπόν χθες παρέλαβα και την αντικατάσταση από το DOA και είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Οπότε σήμερα και μετά απο ταλαιπωρία 10 ημερών ξαναστέλνω αναγκαστικά και τη δέυτερη τηλεόραση ως DOA και αναμένω επιστροφή χρημάτων μιας και η καλύτερη εναλλακτική που είχα από του you ήταν η 6200 στα 569€, όταν όλα τα μεγάλα καταστήματα την έριξαν στα 549€ εν αναμονή της σειράς J. Και όλα τα προβλήματα οφείλονται στο σάπιο IPS πανελ των κινέζων που αποφάσισε να βάλει η Samsung στις τελευταίες παρτίδες. Αν ήθελα IPS panel θα έπερνα με τη μία LG, ενώ αν ήθελα ένα τέτοιο σάπιο IPS panel κινέζων θα έπαιρνα τη φθηνότερη 48άρα που θα έβρισκα με 300€ και σίγουρα το backlight θα ήταν και εκεί καλύτερο. Οπότε προσοχή σε όσους αγοράζουν τηλεόραση της σειράς 5, γιατί στην πραγματικότητα μπορεί να αγοράζουν τηλεόραση ζερβουδάκης με σήμα samsung. Τώρα για μένα υπάρχει κάποια άλλη ποιοτική 48άρα με αυστηρό budget στα 500€ που να έχει βάση όμως στο κέντρο και όχι στα άκρα όπως της LG; Ή να περιμένω για τα 2015 lineups;
postfire Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 2 τηλεορασεις για επιστροφη μια χαρα εισαι εγω ειμαι στην 5η αλλαγη και εχω μαλλον και πορια χααχαχααχαχχα
Mr_Terror Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Να λες και ευχαριστω postfire που περασαν απο τα χερια σου τοσες διαφορετικες tv.
graphist83 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Η σειρά Η5000 φοράει πάνελ VA αυστηρά είτε από Samsung είτε από auo. Για την 5030 που είναι παραεισαγωγη δεν γνωρίζω. Θεωρώ ότι πήρες προϊόν με αστοχια. Στην θέση σου θα πήγαινα στην 6200 όχι τόσο για το πάνελ που είναι πάλι Va, όσο στην υπέροχη της στο θέμα επεξεργασίας.
postfire Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 αν θεωρεις clouding το δικο σου δες και αυτο στην φωτο δεν φενεται καθαρα απο κοντα ειναι μεγαλυτερο και πιο τραγικο και να ξερεις ειμαι στην 5-6 αλλαγη ακομα δεν εχω τελειωσει τωρα θα μου φερουν την σαμυ 55 H6500 αν και εκει με av panel εχω θεμα τοτε θα παω σε φτηνη τυπου tomson me 500e και τελος κουραστηκα....
jimex Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Η σειρά Η5000 φοράει πάνελ VA αυστηρά είτε από Samsung είτε από auo. Για την 5030 που είναι παραεισαγωγη δεν γνωρίζω. Θεωρώ ότι πήρες προϊόν με αστοχια. Στην θέση σου θα πήγαινα στην 6200 όχι τόσο για το πάνελ που είναι πάλι Va, όσο στην υπέροχη της στο θέμα επεξεργασίας. Αυτή την εντύπωση φαίνεται είχαν πολλοί μέχρι πρόσφατα όπως και εγώ. Παραθέτω ξανά το link που έδωσα πιο πανω και ένα ακόμα: http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/1294904-samsung-panel-version-thread-39.html#post30613593 http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=nl&tl=en&u=http%3A%2F%2Fgathering.tweakers.net%2Fforum%2Flist_messages%2F1587760%2F19 Το 2ο link είναι από μετάφραση γιατί είναι γραμμένο στα Ολλανδικά. Και οι δύο περιπτώσεις είναι στην 5000 και όχι στην 5030. αν θεωρεις clouding το δικο σου δες και αυτο στην φωτο δεν φενεται καθαρα απο κοντα ειναι μεγαλυτερο και πιο τραγικο και να ξερεις ειμαι στην 5-6 αλλαγη ακομα δεν εχω τελειωσει τωρα θα μου φερουν την σαμυ 55 H6500 αν και εκει με av panel εχω θεμα τοτε θα παω σε φτηνη τυπου tomson me 500e και τελος κουραστηκα.... Βασικά για ποια τηλεόραση μιλάς και ποιο κατάστημα σου έκανε τόσες αλλαγές; Και η 6500 για μένα ξεφεύγει πολύ στο θέμα τιμή... οπότε ίσως να ξανασκεφτώ την περίπτωση 6200. Αυτό που βλέπω πάντως στη δικιά σου είναι όντως clouding και έχω κρατήσει στο παρελθόν τηλεοράσεις και monitors όχι μεγάλου κόστους γιατί συνήθως σε πραγματικές συνθήκες δεν ενοχλεί. Στην περίπτωση της 5030 όμως τώρα ακόμη και οι τεχνικοί που έστειλε η samsung τη Δευτέρα για να ελέγξουν την πρώτη τηλεόραση ούτε καν ήθελαν να το ονομάσουν clouding, γιατί ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της απλής ανομοιομορφίας του backlight. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2015 από jimex
graphist83 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Και όμως δεν χρειάζεται να διαβάσω άλλες πηγές που δεν γνωρίζω όταν μπορώ να διαπίστωσω κάτι μόνος μου Από τον κωδικό option σε μια 40Η5000 βλέπω ότι το πάνελ είναι Auo. Μια μεγάλη και σοβαρή εταιρεία. Μισό σκαλί κάτω από Samsung αλλά καμία σχέση με Κινέζους. Τέλος η auo κατασκευάζει μόνο va και psa για την Samsung.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα