Xvipes Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Είμαι στη φάση να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και έτσι έχω μπει στη διαδικασία να εξερευνώ καθημερινά το car.gr Επειδή θέλω να πάρω αμάξι από το 2008 και μετά αυτό που κατάλαβα είναι ότι σχεδόν όλοι οι μαντράδες πουλάνε αμάξια που ήταν leasing. Οι δε ιδιώτες δεν υπάρχουν πουθενά με μερικές ελάχιστες εξαιρέσεις. Το ερώτημά μου είναι, πόσο δύσκολο είναι να βρεις αμάξι μετά το 2008 που να ΜΗΝ είναι leasing και τι ακριβώς είναι το leasing και τα πουλάνε όλοι έτσι φτηνά?
antreaslam Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 κοίτα, το leasing, είναι αμάξι που χρησιμοποιήθηκε από εταιρεία, κακοσυντηρήθηκε από τον ιδιοκτήτη που το είχε νοικιάσει στην εταιρεία, και τώρα έχει βγει προς πώληση. Σύνήθως, έχουν πολλά χιλιόμετρα (που τα έχει σβήσει ο μαντράς που στο πουλάει), αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν πρόβλημα. εγώ μόλις πούλησα το δικό μου, για το οποίο...έγινε προσκύνημα, λόγω λίγων χιλιομέτρων και καλής καταστασης. Οπότε υποθέτω ότι αυτό που λες, ισχύει απόλυτα... 1
NickTG Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Τι κατηγορίας αμάξι ψάχνεις και δεν μπορείς να βρεις?
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Leasing κοίτα, το leasing, είναι αμάξι που χρησιμοποιήθηκε από εταιρεία, κακοσυντηρήθηκε από τον ιδιοκτήτη που το είχε νοικιάσει στην εταιρεία, και τώρα έχει βγει προς πώληση. Σύνήθως, έχουν πολλά χιλιόμετρα (που τα έχει σβήσει ο μαντράς που στο πουλάει), αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν πρόβλημα. εγώ μόλις πούλησα το δικό μου, για το οποίο...έγινε προσκύνημα, λόγω λίγων χιλιομέτρων και καλής καταστασης. Οπότε υποθέτω ότι αυτό που λες, ισχύει απόλυτα... Πως ακριβώς προκύπτουν αυτά που έβαλα σε bold?
zio10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Leasing Πως ακριβώς προκύπτουν αυτά που έβαλα σε bold? Πιστεύω εννοεί ότι οι εταιρείες τα αυτοκίνητα θα τα δώσουν πχ σε αντιπροσώπους που θα γυρνάνε όλη την Ελλάδα χωρίς να τους πολυνοιάζουν τα χιλιόμετρα και η σωστή συντήρηση.... 1
Xvipes Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Τι κατηγορίας αμάξι ψάχνεις και δεν μπορείς να βρεις? 1400-1600cc κάτι σε toyota auris eco-startstop σκέφτομαι. Τέτοιο στυλ αμάξι, απλά θέλω μετά το 2008 μοντέλο και κάτω από 100.000 χλμ 1
dacourt Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα. Είμαι στη φάση να αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και έτσι έχω μπει στη διαδικασία να εξερευνώ καθημερινά το car.gr Επειδή θέλω να πάρω αμάξι από το 2008 και μετά αυτό που κατάλαβα είναι ότι σχεδόν όλοι οι μαντράδες πουλάνε αμάξια που ήταν leasing. Οι δε ιδιώτες δεν υπάρχουν πουθενά με μερικές ελάχιστες εξαιρέσεις. Το ερώτημά μου είναι, πόσο δύσκολο είναι να βρεις αμάξι μετά το 2008 που να ΜΗΝ είναι leasing και τι ακριβώς είναι το leasing και τα πουλάνε όλοι έτσι φτηνά? Αγορά καινούργιου αυτοκινήτου από μια επιχείρηση ή εταιρία και το έχουν για χρήση τα στελέχη της.. πληρώνουν το μήνα ή το τρίμηνο ή ανά εξάμηνο μια δόση.. και στο τέλος του συμβολαίου(τα έτη κυμαίνονται ανάλογα τη μίσθωση που κάνει η επιχείρηση-εταιρία), έχουν το δικαίωμα με ένα ποσό να το κάνουν δικό τους. Συνήθως όμως δεν τα αγοράζουν και αφήνουν να τα πάρουν πίσω οι εταιρίες όπου και τα μίσθωσαν. Σέρβις και ασφάλεια δεν βαρύνουν την εταιρία που τα μίσθωσε, αλλά την αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ή εταιρία leasing που τους τα παρείχε. Πρέπει να βρεις ένα καλό όμως αν πας από leasing, γιατί τα στελέχη των εταιριών δεν τα μεταχειρίζονται και με το καλύτερο τρόπο.. να κοιτάξεις να το πας σε ένα συνεργείο που εμπιστεύεσαι να του ρίξουν μια ματιά. Και να το βάλεις ως όρο.. ότι θα το δει και δικός σου μάστορας, πριν κλείσεις την συμφωνία. Ιδιώτες υπάρχουν.. αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν στο πολύ συγκεκριμένο μοντέλο που ζητάς.. για να έχεις κάνει έρευνα και να μην έχεις βρει, λογικά θα έχεις δίκιο εσύ. Να ξέρεις ότι οι μάντρες έχουν και πολλά από εταιρίες ενοικιάσεων... εκεί θέλει ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.. γιατί συνήθως τα οχήματα είναι για τα σκουπίδια... Του 08 και λιγότερα από 100.000 δύσκολο αν υποθέσεις ότι ένας μέσος οδηγός κάνει 20 με 25 καθ' ετος.
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Πιστεύω εννοεί ότι οι εταιρείες τα αυτοκίνητα θα τα δώσουν πχ σε αντιπροσώπους που θα γυρνάνε όλη την Ελλάδα χωρίς να τους πολυνοιάζουν τα χιλιόμετρα και η σωστή συντήρηση.... Η συντήρηση γίνεται από την εταιρεία που κάνει το leasing, και φυσικά είναι μέσα στο κόστος. Πιο πιθανό είναι αυτοκίνητο ιδιώτη να μην έχει συντηρηθεί σωστά. Όσο για τα χιλιόμετρα εξαρτάται, πολλές φορές δίνουν αυτοκίνητα σε στελέχη ως bonus και τα κυκλοφορούν ελάχιστα. 2
NickTG Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 1400-1600cc κάτι σε toyota auris eco-startstop σκέφτομαι. Τέτοιο στυλ αμάξι, απλά θέλω μετά το 2008 μοντέλο και κάτω από 100.000 χλμ Ψάχνεις μόνο για το συγκεκριμένο ή γενικά ότι έχει στην κατηγορία? Στα πόσα λεφτά κοιτάς? Του 08 και λιγότερα από 100.000 δύσκολο αν υποθέσεις ότι ένας μέσος οδηγός κάνει 20 με 25 καθ' ετος. Γύρω στις 15.000 είναι ο μέσος όρος για Ελλάδα.
Xvipes Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μου αρέσει ιδιαίτερα το auris αλλά δε θα πω όχι για κάποιο αντίστοιχο. Από λεφτά γύρω στα 7000 ευρώ αναλόγως και το αμάξι προφανώς. Επειδή κοιτάω κοντά 2 μήνες τώρα το 80% που έχω δει ήταν leasing.Δεν έχω δικό μου άτομο για να το κοιτάξει οπότε το πάω στην αντιπροσωπεία της toyota και σκάω 30αρι κάθε φορά. Αν ακούσετε από κανένα ιδιώτη να πουλάει κάτι ανάλογο μη ντραπείτε εδώ είμαι p.s με βλέπω για leasing πάντως γαμώ τις μάντρες
NickTG Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 To leasing δεν είναι απαραίτητα κακό. Έχω και εγώ γνωστούς που έχουν εταιρικά και τα προσέχουν είτε γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας τους είτε γιατί έχουν και δικό τους γρήγορο για όταν έχουν όρεξη. Το θέμα είναι πως δεν ξέρεις ποιος είχε το κάθε αμάξι που βλέπεις. Ρίξε και μια ματιά στα Focus. Παράδειγμα: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5713887/ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6094983/ Ή και κάποιο Leon όπως αυτό: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4652359/
Joshua21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Επειδή κοιτάω κοντά 2 μήνες τώρα το 80% που έχω δει ήταν leasing. Αλήθεια, πως ξέρεις αν είναι από leasing ένα αυτοκίνητο που είδες? Και το σημαντικότερο, πως ξέρεις ότι δεν ήταν ενοικιαζόμενο? Λογικό είναι πάντως στην κατηγορία αυτού που ψάχνεις να βρίσκεις πολλά από leasing/ενοικιάσεις, όλα αυτά βγαίνουν για πούλημα το πολύ στην πενταετία, ενώ οι ιδιώτες κατά μέσο όρο τα κρατάνε πολύ περισσότερο ειδικά αν έχουν λίγα χιλιόμετρα.
Xvipes Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Αλήθεια, πως ξέρεις αν είναι από leasing ένα αυτοκίνητο που είδες? Και το σημαντικότερο, πως ξέρεις ότι δεν ήταν ενοικιαζόμενο? Λογικό είναι πάντως στην κατηγορία αυτού που ψάχνεις να βρίσκεις πολλά από leasing/ενοικιάσεις, όλα αυτά βγαίνουν για πούλημα το πολύ στην πενταετία, ενώ οι ιδιώτες κατά μέσο όρο τα κρατάνε πολύ περισσότερο ειδικά αν έχουν λίγα χιλιόμετρα. Μου το λένε οι ίδιοι, δεν έχω και άλλο κριτήριο έτσι κι αλλιώς Αυτό κατάλαβα και εγώ ίσως πρέπει να κάτσω καραούλι car.gr μπας και βρω ιδιώτη ευκαιρία
Joshua21 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μου το λένε οι ίδιοι, δεν έχω και άλλο κριτήριο έτσι κι αλλιώς Αυτό κατάλαβα και εγώ ίσως πρέπει να κάτσω καραούλι car.gr μπας και βρω ιδιώτη ευκαιρία Τότε έχε υπόψιν πως ότι που σου πλασάρουν ως leasing κατά πάσα πιθανότητα είναι ενοικιαζόμενο. Αν θέλεις μια συμβουλή από εμένα, δώσε περισσότερο βάση στην κατάσταση που θα είναι το αυτοκίνητο που θα πάρεις και λιγότερο στην προέλευση του.
chrisxkar Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Leasing Πως ακριβώς προκύπτουν αυτά που έβαλα σε bold? προκυπτουν απο το γεγονος οτι με την ληξη του συμβολαιου η κοντα στην ληξη δεν πα να εκραγει το αυτοκινητο ποσος ενδιαφερει αυτον που ειχε τη μισθωση.Κ επειδη εχω δει ατομα (δεν αποτελει κανονα αλλα σιγουρα θα υπαρχουν πολλοι τετοιοι) να καρφωνουν ταχυτητες τα παραπανε οπου βρουνε ,να τα πατανε με κρυο το μοτερ δεν ειναι διολου απιθανο να βγαλει προβλημα, μερικες φορες ειναι φθηνοτερα απο ιδιωτων πραγμα που προβληματιζει ιδιαιτερος.Και εγω εβλεπα για καποια απο leasing αλλα αποφασισα να μην παρω το ρισκο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα