Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

ποιο έχεις; 

Αυτο που εχω στην υπογραφη, Topre Realforce 87u uniform 55g εκδοση, δοκιμασα ολα τα cherry εκτος clears/greens και τα topre ειναι απλα μια κατηγορια πανω για εμενα, οταν γυριζω σε cherry καταλαβαινω αμεσως την διαφορα ποιοτητας. :P Αλλα δεν ειναι καθολου mainstream επισης ειναι πανακριβα, νομιζω μονο ενα υπαρχει με τετοιο switch στην Ελλαδα, ενα coolermaster novatouch καπως ετσι και δεν ειναι και καλο, 45g και χαμηλη ποιοτητα κατασκευης.

Δημοσ.

α ναι έχω διαβάσει για αυτά (και έχω δει και το cm) , θα δω και κάνα review του δικού σου

55g σου είναι ξεκούραστα;

η διαφορά ποιότητας που έγκειται;

Δημοσ.

α ναι έχω διαβάσει για αυτά (και έχω δει και το cm) , θα δω και κάνα review του δικού σου

η διαφορά ποιότητας που έγκειται;

Οπως λενε και οι πατεραδες μας Made In Japan :D

Δημοσ.

άρα μιλάμε για τη γενικότερη κατασκευή του πληκτρολογίου, όχι για τους διακόπτες συγκεκριμένα, αυτό δε κατάλαβα

Δημοσ.

Ναι, αλλα εχω και "βαρια δαχτυλα" μερικοι λενε οτι τους κουραζει αλλα μονο ετσι καταλαβαινεις το πραγματικο feel των topre, πριν 2 χρονια ειχα παρει το ιδιο σε uniform 45g το οποιο ειχα μεχρι προσφατα, η διαφορα ειναι οτι το 45g ειναι ελαφρυτερο οποτε μοιαζει λιγο με μεμβρανη περισσοτερο. Προτιμω τα switch βαρια και με εντονο tactile feel αλλα ειναι και προσωπικη επιλογη αυτο.

Την διαφορα ποιοτητας πρεπει να το δουλεψεις για να καταλαβεις, εχω διπλα το filco το οποιο ειναι ποιοτικο cherry και η διαφορα ειναι αισθητη στο build quality, επισης PBT keycaps τα οποια δεν γυαλιζουν με το χρονο. Αν μιλαμε για το switch καθαρα τοτε η αισθηση που σου αφηνει ειναι σαν να οδηγεις μια mercedes ενω με το cherry σαν να εισαι σε ενα toyota ξερω γω, και τα 2 ειναι καλα αλλα το high end το νιώθεις αμεσως. :P

Δημοσ.

επισης PBT keycaps τα οποια δεν γυαλιζουν με το χρονο. 

εννοείς από το λίπος; αυτό το καθαρίζεις 

μου κίνησες τώρα το ενδιαφέρον, αν και θα ήθελα να τα δοκιμάσω πρώτα πριν αγόραζα κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι και καθόλου φθηνά

τα cherry λίγο πολύ τα έμαθα και τα εμπιστεύομαι 

κι εγώ πάντως έχω βαριά δάχτυλα, αλλά τελικά προτιμώ τα πιο μαλακά brown από τα πολύ σκληρά black που είχα πριν (τα οποία δεν ήταν και tactile βέβαια)

βέβαια παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο πέρα από τους διακόπτες όπως και το λοιπό πληκτρολόγιο σχετικά με το τι σε βολεύει 

Δημοσ.

Τι εννοεις το λιπος? :P Τα ABS γυαλιζουν με το χρονο απο την τριβη μαλλον δεν ξερω και σιγουρα, τα PBT δεν το παθαινουν ευκολα αυτο. Δυστυχως ειναι δυσκολο να δοκιμασεις ειδικα Ελλαδα, οποτε η δοκιμη θα κοστισει και οχι τιποτα αλλο δυσκολα να βρεις να το πουλησεις και εδω περα.

Κοιτα αν δεις λιγο τι λεει ο κοσμος στα deskthority/geekhack/reddid/r/mechanical κτλπ θα δεις οτι υπαρχει μια κατηγορια η οποια θεωρει τα topre το endgame keyboard, η master race σαν να λεμε η οποια αποκαλει τους cherry fans peasants :P και η αλλη κατηγορια η οποια δεν καταλαβαινει τον ντορο γυρω απο αυτα και υποστηριζει οτι στην ουσια μιλαμε για high end μεμβράνη(κατι που δεν ισχυει γιατι εχει spring). Προσωπικα ειμαι με τους πρωτους γιατι τα cherry μου φαινονται "πλαστικα" και ποτε δεν βρηκα καποιο να με καλυψει 100% χωρις να λεω οτι ειναι ασχημα, αλλαζω σε blues καμια φορα αν θελω λιγο "fun" typing. :P Αφηνω και ενα video με τον ηχο ο οποιος προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ(τα topre λογο κατασκευης τα κανεις bottom out)

Δημοσ.

καλά προς το παρόν θα παραμείνω cherry peasant :P αλλά θα τα χω στο νου μου μπας και τα πάρει κάνας γνωστός μου και τους ρίξω μια ματιά να δω περί τίνος πρόκειται 

πάντως πώς και πήρες 10-keyless και δεν κοίταξες full size? εγώ έχω ψύχωση με τα νουμεράκια (τα θέλω και για τη δουλειά μου βέβαια) που ακόμα και στο laptop έχω :lol:

το δικό σου βέβαια μπορεί με το numlock να έχει numpad από ότι βλέπω, αλλά δεν είναι το ίδιο 

το έκανες για χωροταξικούς λόγους ή λόγω τιμής ή απλά γουστάρεις τα πιο μικρά; 

Δημοσ.

Αν και εχω πολυ χωρο στο γραφειο με βολευει καλυτερα το tenkeyless γιατι ειναι πιο κοντα το mouse ετσι και το εχω συνηθίσει, δεν ξερω δεν θα το σκεφτομουν ποτε ξανα για full size. Εχω ξεχωριστό numpad αν χρειαστεί. :P

Δημοσ.

Όταν λέμε "μηχανικά" συνήθως αναφερόμαστε σε πληκτρολόγια που φέρουν MX CHERRY switches, παρόλα αυτά, υπάρχουνε και άλλα μηχανικά όπως για παράδειγμα τα topre, όπου είναι MADE IN JAPAN και κοστίζουν x2 απο τα υπόλοιπα.

Shyn, για μένα ναί, αξίζει να πάρεις ένα μηχανικό πληκτρολόγιο.

Αρκεί να μήν έχεις προβλήματα με αυτό για να μπορέσεις να το ευχαριστηθείς.

Το είπα και το ξαναλέω.

Ρίξτε μία ματιά σε αυτό εδώ το post μου...

http://www.insomnia.gr/topic/562852-corsair-vengeance-k70-απαγοήτευση/?p=53885539

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...