george_1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Παιδιά θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος για το πως καταλαβαίνουμε αν ένα κινητό είναι γνήσιο ή κλώνος; Σας ευχαριστώ...
basilis5 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 φανταζομαι απο συσκευασια, απο συσκευη, απο λειτουργικο, απο τιμη, απο που το αγορασες κοκ
george_1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 φανταζομαι απο συσκευασια, απο συσκευη, απο λειτουργικο, απο τιμη, απο που το αγορασες κοκ εχω ακουσει οτι συγκρινεις το ΙΜΕΙ του κινητου με αυτο της μπαταριας ισχυει;
Chris_saxo vts Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Nαι, με το ΙΜΕΙ μπορείς να δεις αν είναι γνήσιο ή όχι.
george_1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Nαι, με το ΙΜΕΙ μπορείς να δεις αν είναι γνήσιο ή όχι. Το έχεις κανει με το δικο σου κινητο; Ρωταω γιατί είναι κάτι που ενω το γνωρίζουμε στην ουσία λίγες φορές το πράτουμε;
Chris_saxo vts Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Το έχεις κανει με το δικο σου κινητο; Ρωταω γιατί είναι κάτι που ενω το γνωρίζουμε στην ουσία λίγες φορές το πράτουμε; Στο δικό μου το κινητό δεν το έκανα. Το δοκιμάσαμε σε φίλου που είχε πάρει κινητό από το skroutz.
GianniSM Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Για το LG υπάρχει ένα προγραμματάκι που λέγεται LG phone from που σου δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Φαντάζομαι παρόμοια υπάρχουν και για τις άλλες μάρκες.
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Εννοείς αν θα πας για παράδειγμα να πάρεις ένα iPhone και σου πουλήσουν απομήμιση iPhone? Μόλις το ακουμπήσεις καταλαβαίνεις ότι δεν ειναι γνήσιο. Αλλά πες οτι δε το καταλαβαινεις ετσι, τοτε ναι απο το ΙΜΕΙ το ξερει η εταιρία... Δεν υπάρχει ΙΜΕΙ στην μπαταρία. Επίσης το καταλαβαίνεις αν έρθει ένας στο δρόμο και σου πει: φίλος φιλος τελει iphone? Κι αμα του πεις οχι υπαρχει το ενδεχομενο να σου πει: οκ τελει κολόνια ή κανα ρολογκακι; Εχω βρει και αυτα τα δυο site που βαζεις ΙΜΕΙ ή serialnumber και εμφανιζει πληροφοριες. https://sndeep.info/en https://imeidata.net/ Επειδή όμως υποψιάζομαι ότι δεν εννοείς αυτό ακριβώς, αλλά εννοείς αν ειναι παραεισαγωγή γιατί σου έχουν πει μαλλον οτι τα παραεισαγωγης δεν ειναι "γνησια" τότε να σου πω ότι σου έχουν πει λάθος και δεν έχει καμία σχέση το ένα θέμα με το άλλο. 1
george_1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Εννοείς αν θα πας για παράδειγμα να πάρεις ένα iPhone και σου πουλήσουν απομήμιση iPhone? Μόλις το ακουμπήσεις καταλαβαίνεις ότι δεν ειναι γνήσιο. Αλλά πες οτι δε το καταλαβαινεις ετσι, τοτε ναι απο το ΙΜΕΙ το ξερει η εταιρία... Δεν υπάρχει ΙΜΕΙ στην μπαταρία. Επίσης το καταλαβαίνεις αν έρθει ένας στο δρόμο και σου πει: φίλος φιλος τελει iphone? Κι αμα του πεις οχι υπαρχει το ενδεχομενο να σου πει: οκ τελει κολόνια ή κανα ρολογκακι; Εχω βρει και αυτα τα δυο site που βαζεις ΙΜΕΙ ή serialnumber και εμφανιζει πληροφοριες. https://sndeep.info/en https://imeidata.net/ Επειδή όμως υποψιάζομαι ότι δεν εννοείς αυτό ακριβώς, αλλά εννοείς αν ειναι παραεισαγωγή γιατί σου έχουν πει μαλλον οτι τα παραεισαγωγης δεν ειναι "γνησια" τότε να σου πω ότι σου έχουν πει λάθος και δεν έχει καμία σχέση το ένα θέμα με το άλλο. Οχι εννοώ αν υπάρχει κάποιος τρόπος ελέγχου του προιόντος είτε είναι εταιρείας είτε παραεισαγωγής είτε κλώνος. Κάθε ένα κάνει την δουλεία του ούτως ή άλλως.
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μα αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ο περισσότερος κόσμος λανθασμένα νομίζει ότι αν ένα κινητό είναι παραεισαγωγής, αυτόματως το κάνει μαϊμού/κινέζικο/κλώνο. Για αυτό θέλω να διαπιστώσω αν κι εσύ νομίζεις αυτό το πράγμα, ή αν έχεις καταλάβει την διαφορά του κάθε θέματος.
george_1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μα αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ο περισσότερος κόσμος λανθασμένα νομίζει ότι αν ένα κινητό είναι παραεισαγωγής, αυτόματως το κάνει μαϊμού/κινέζικο/κλώνο. Για αυτό θέλω να διαπιστώσω αν κι εσύ νομίζεις αυτό το πράγμα, ή αν έχεις καταλάβει την διαφορά του κάθε θέματος. Σαφώς και έχω καταλάβει. Αλλο κινητο παραεισαγωγής άλλο μαιμου , κινεζικο , κλωνος. Αλλο το ένα πραγμα άλλο το άλλο... 1
.::NikoS::. Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Εγω το αναφερω γιατι πολλά έχουμε ακούσει κατα καιρούς. Και ειδικά τώρα τελευταία που ο κόσμος ξυπνάει σιγά σιγά και πάει και παίρνει από σκρουτζομαγαζα κινητά 100-150€ φθηνότερα από ότι κυκλοφορούν στα μεγάλα καταστήματα κάποιοι μπορεί να λένε ήταν πολύ φθηνό γιατί είναι κινέζικο και σε πιασανε κοτσο και σου δωσανε μαϊμού κλπ. Έτσι δημιουργούνται παρεξηγήσεις με αυτη την παραπληροφόρηση. Σε κάθε περίπτωση η κάθε εταιρία μπορεί να σου απαντήσει αν το ΙΜΕΙ που τους δινεις ανήκει σε αυτούς και να σου πει ακόμα και για ποια χώρα προοριζόταν η συσκευή (σε περίπτωση παραεισαγωγής αλλά γνήσιου τηλεφώνου). Ακόμα και στις σελίδες που έδωσα παραπάνω κάποια ΙΜΕΙ από samsung που δοκίμασα εμφάνισαν πληροφορίες. Είτε απλά έλεγε samsung ταδε μοντέλο, είτε βάζοντας και το serial number έλεγε κι άλλες πληροφορίες όπως ημερομηνία παραγωγής κλπ. 2
george_1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Εγω το αναφερω γιατι πολλά έχουμε ακούσει κατα καιρούς. Και ειδικά τώρα τελευταία που ο κόσμος ξυπνάει σιγά σιγά και πάει και παίρνει από σκρουτζομαγαζα κινητά 100-150€ φθηνότερα από ότι κυκλοφορούν στα μεγάλα καταστήματα κάποιοι μπορεί να λένε ήταν πολύ φθηνό γιατί είναι κινέζικο και σε πιασανε κοτσο και σου δωσανε μαϊμού κλπ. Έτσι δημιουργούνται παρεξηγήσεις με αυτη την παραπληροφόρηση. Σε κάθε περίπτωση η κάθε εταιρία μπορεί να σου απαντήσει αν το ΙΜΕΙ που τους δινεις ανήκει σε αυτούς και να σου πει ακόμα και για ποια χώρα προοριζόταν η συσκευή (σε περίπτωση παραεισαγωγής αλλά γνήσιου τηλεφώνου). Ακόμα και στις σελίδες που έδωσα παραπάνω κάποια ΙΜΕΙ από samsung που δοκίμασα εμφάνισαν πληροφορίες. Είτε απλά έλεγε samsung ταδε μοντέλο, είτε βάζοντας και το serial number έλεγε κι άλλες πληροφορίες όπως ημερομηνία παραγωγής κλπ. Συμφωνώ άνευ όρων. Συμφωνώ άνευ όρων. Καλά θα ήταν κάποια στιγμή να δημιουργηθεί και κάποια database από IMEI κλεμμένων κινητών ίσως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα