simply88 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Το πρωι ανοιξα τo pc και ο ssd δεν εκανε boot. Τα win εβλεπαν μονο τον 2ο δισκο εναν hdd χωρις λειτουργικο πανω. Μετα αφου επαιζα για καμια ωρα με τα καλωδια βαλε/βγαλε ρευμα sata cables αλλαξα και θεση στη sata καποια στιγμη εκανε boot ο δισκος και φορτωσε λειτουργικο. Εκανα κανονικα και shutdown restart για να τσεκαρω αν ειναι οκ. Το pc ηταν κλειστο ολη μερα και στις 10μμ οταν το ανοιξα παλι δεν βλεπει τον δισκο. Παιζω 3 ωρες με τα καλωδια απο εκεινη την ωρα εχω δοκιμασει ολες τις sata και τιποτα δεν μπουταρει. Η σειρα ειναι 330 intel. Καμια ιδεα; Δυστηχως το πρωι δεν προλαβα να κανω κρατησω τα αρχεια του ssd backup λεω θα το κανω το βραδυ και εχω μεσα δεδομενα αρχεια που χρειαζομαι.
SPANK Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δοκίμασε τον αρχικά σε ενα αλλο pc να δεις αν παρουασιάζει το ίδιο , οταν κανει boot σε αυτο η το αλλο pc δές με το hdsentinel τι σου βγάζει , μπορεί ο δίσκος να ειναι στα τελευταία του εχει τύχει σε φίλο να πεθάνει μεσα σε μια νύχτα
CMD Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Παρόμοιο πρόβλημα είχα με την P5E3-Deluxe και έναν SSD της corsair (force 3). Όταν ξυπνούσε από αναμονή ή όταν τον εκκινούσα 3/5 φορές δεν αναγνώριζε τον SSD, . Eνώ είχα τρεις μηχανικούς και δύο ODD μέσα, μόνο τον SSD δεν αναγνώριζε. Άλλαζα sata/power πως και συ 5-6 φορές και σε κάποια φάση έπαιρνε μπρος. Το περίεργο είναι ότι όταν δούλευε...δούλευε κανονικά. Μετά έκανα αναβάθμιση και δεν μου ξανά παρουσίασε προβλήματα με τον ίδιο SSD. Εν κατακλείδι σε μένα το πρόβλημα ήταν η μητρική.
simply88 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Καλημερα - Εκανα την asus mb bios update. - Δοκιμασα παλι σημερα το πρωι αφου ηταν κλειστο ολη νυχτα χθες το pc με τα καλωδια εκτος ρευματος και δεν τον αναγνωριζει. - Εκανα την asus mb bios update. - Τον εβαλα σε ενα εξωτερικο κουτακι sata usb 2.0 και δεν τον βλεπει αλλο συστημα με usb. Μαλλον η θηκη αυτη δεν ειναι συμβατη με ssd. - Σε ενα αλλο laptop που μπηκε εσωτερικα μεσα δεν μπουταρε καθολου..φυσιολογικα θα επρεπε να κανει start οπως εκανε και σε desktop πριν χαλασει με τα ιδια settings?
CMD Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Αν λειτουργούσε ο SSD θα έπρεπε να σου εμφανίσει το logo των windows (ότι φορτώνει) και μετά απλά θα σου έβγαζε μπλε οθόνη.(ελπίζω μόνο το διαμέρισμα των 100mb να είναι στον SSD αλλιώς θα σου βγάζει disk error, ή select boot disk), στο bios του laptop τον βλέπει;
LLLEFTERIS Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Οι εξωτερικες θηκες βλεπουν κανονικα τους ssd δεν θελεις καποια ιδιαιτερη θηκη. Αν καποια στιγμη δουλεψει ο δισκος σου και δεν πεθανε προσπαθησε να του βαλεις το τελευταιο firmware ακομα και αν εχει το τελευταιο μηπως δεν εχει κατσει καλα.
simply88 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Oχι ουτε το bios του laptop τον βλεπει. Δοκιμασα και live linux usb στο desktop και ουτε εκει εμφανιζεται. Δοκιμασα επισης να κανω boot εγκατασταση win7 και ουτε εκει εχω δισκο να επιλεξω για format. Εφοσον δεν τον βλεπω πουθενα ουτε bios αυτο μπορει να φταιει το firmware του δισκου? Υπαρχει καποιος τροπος να του περασω firmware χωρις να τον βλεπω καπου? Καμια ιδεα για να μπορεσω να δω εστω τα data και να τα παρω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα